VÄLKOMMEN TILL WinGuider.se
En
Snabb, Stabil och Säker dator åt ALLA!

Alla skall kunna installera Windows, snabbt, säkert och rätt

Att få användarna att sluta logga in med ett admin-konto är en självklarhet om man vill skydda sin dator.


Detta hindrar den kod du stöter på när du surfar etc. från att köras med de förhöjda behörigheter som de flesta smittor kräver för att fungera effektivt.

Enbart att byta till ett vanligt användarkonto skyddar din dator (utan antivirus) bättre än om du loggat in som admin och har ett antivirus i datorn.

Smittorna har inte längre behörighet att skada Windows-systemet, endast användarens inställningar!

Säkerhet just inom Windows-världen är min specialitet.

Att forma en Windows-installation till att bli MINST lika säker som Linux och mac påståes vara och detta utan att förlora prestanda..

Detta sker genom att inte längre kortsluta den säkerhet som finns inbyggd i moderna Windows 10.

OM WINGUIDER.SE

WinGuider är en förkortning av ”Windows” och ”Guider” sammansatt till ett ord

Jag, Thomas Ekström, som driver WinGuider.se utbildade mig inom Windows, Novell etc. I slutet av 90-talet. I samband med utbildningen praktiserade jag på världens då 2:a största IT-konsultbolag.

Både under utbildningen och under min anställning så fokuserade jag på SÄKERHETEN i Windows.

Windows har sedan Windows NT haft säkerhetsfunktioner inbyggda i Windows. Funktioner som utnyttjas av PROFFS och säkerhetsmedvetna. Tyvärr har ju Windows 3.11, Windows 95, millenium totalt förstört medvetenheten om dessa säkerhetsfunktioner hos privatpersoner då ”man skall vara Administratör på sin dator”-attityden gör att folk alltid LOGGAR in med datorns administratörskonto.

Detta förtar skyddsfunktionernas effekt och är orsaken till att virusmakare fokuserat på just Windows-datorer. Dessutom skapar det många problem som leder till oönskad felsökning och upprepade ominstallationer av privatpersoners Windows-datorer. Detta vill WinGuider hjälpa till med att sätta stopp för.

WinGuider.se = IT & Windows säkerhet för vanligt folk!

OM SKAPAREN AV WINGUIDER!


20-års erfarenhet av IT-support

UTBILDAD & erfaren inom  IT-SÄKERHET!

Har skött virusskydd för ca: 15.000 PCs

20års erfarehet av att trimma Windows

Specialiserad på WINDOWS-säkerhet

STOR vana av att anpassa Windows för både stabilitet, prestanda och säkerhet i fler användarmiljöer. Inget av det ni sparar medan ni är inloggade är synligt för andra användare av samma dator eller samma nätverk!. Ni delar filer med varandra via datorns DELADE MAPPAR!

WinGuider ger er:

DEN ULTIMATA WINDOWS 10 INSTALLATIONEN

Den UNIKA ULTIMATA WINDOWS 10 INSTALLATIONEN följer gängse säkerhetspraxis, samt de senaste rönen om bästa hantering av Windows alla inbyggda funktioner.

Vill man behålla en dators prestanda, år efter år gäller det att hindra såväl skadlig kod som användarfummel.

Detta sker genom att skapa ett dedikerat admin-konto (som ej används konstant) och ge varje användare ett eget användarkonto. Tro mig enbart detta minskar antalet  datorstrul till en minimal nivå!

Tyvärr saknar Sverige en allmän datorutbildning till allmänheten.

Detta trots att allt fler privatpersoner drabbas av såväl datorvirus och generella datorproblem. Allt från problem med internet/Nätverket och skrivare till problem med datorn I sig.

Dessa problem grundar sig oftast i felaktig hantering av datorn.

De vanligaste felen är:

- Alla loggar in med adminkonto

- Ett separat Admin-konto saknas vilket gör att en räddningsplanka saknas då trojaner, ransomware slår till. En så enkel sak som att lösenordet glöms bort tvingar allt fler till att installera om datorn med förlust av stora mängder data I form av bilder, dokument ec. raderas för alltid.

DEN ULTIMATA installationen av  Windows 10 är uppbyggd för att förhindra detta!