VÄLKOMMEN TILL WinGuider.se
En
Snabb, Stabil och Säker dator åt ALLA!

Alla skall kunna installera Windows, snabbt, säkert och rätt

“KONTROLLERA IFALL NI KAN ÅTERSTÄLLA ER DATOR ISTÄLLET FÖR ATT INSTALLERA OM HELT”

DET ÄR EGENTLIGEN VÄLDIGT ENKELT!

Då DEN ULTIMATA WINDOWS 10 INSTALLATIONEN är uppdelad i 3 spår, varav 2 är för er som kan ÅTERSTÄLLA ER DATOR.. Så kan det vara bra att visa hur ni kontrollerar om just er dator har funktion för att ÅTERSTÄLLA WINDOWS.


Klicka på: START-knappen (Fönstret nere till vänster),

Klicka på: KUGGHJULET (för inställningar),

Klicka på: Uppdatering och Säkerhet,

I vänstra fältet hittar ni: ÅTERSTÄLLNING, klicka på den

-Finns där Återställ den här datorn följt av: KOM IGÅNG


DÅ KAN NI ÅTERSTÄLLA ER DATOR (installera om så datorn blir som när ni startade den för 1:a gången)

Anges endast: Avancerad start, då saknar er dator möjlighet till återställning och ni följer då 3:e spåret för ren nyinstallation

KONTROLLERA IFALL ER DATOR KAN ÅTERSTÄLLAS!

En återställning ser initialt ut att gå snabbare och vara ”lättare” att utföra.. Men tyvärr så installeras den Windows-version som er dator levererades med.. Och som kan vara väldigt gammal.

Därmed tvingas ni att uppdatera er Windows till SENASTE Windows 10 version, vilket kan kräva upprepade uppdateringar..


Fördelen är att ni får med er ALLA era konton och filer om ni så önskar. Ni får även med er alla drivrutiner och datorns alla extra program.

Har er tillverkare drivrutiner på sin support-sida så bör 3:e spåret vara att föredra. Ni får då en REN nyinstallation.

HUR ÄR DET NU? OM VÄXLINGSFILENS VARA ELLER INTE VARA!

Har även du stött på tips om att OM du har tillräckligt mycket RAM-minne, då skall du inaktivera växlingsfilen för att få bättre prestanda..


Som ni förstår är detta helt bakvänt! Att inaktivera växlingsfilen för att få bättre prestanda är som att skjuta sig i foten inför ett sprinterlopp. Totalt kontraproduktivt.


ALLA operativsystem, även Windows, använder växlingsfiler. ALLA men det är endast till Windows som amatörer och lallare envist hävdar att växlingsfilen är något negativt!

- Om du t.ex. startar flera program på samma dator, då ser Windows 10s memory manager till att fördela dessa programs minnesresistenta delar utifrån varje programs behov. Dvs. För program som är passiva i bakgrunden så ser VMM till att TA BORT detta programs minnesresistenta delar och för tillfälligt över dessa till växlingsfilen. Varför då?? Jo helt enkelt för att FRIGÖRA RAM-MINNE till de AKTIVA programmens behov. När du sedan alt+Tabar till det inaktiva programmet, DÅ först läser Memory Managern tillbaka datat från växlingsfilen och placerar det I RAM-minnet igen!

Så kort sagt använder ALLA operativsystem (inkl. Windows) en växlingsfil till att minska belastningen på datorns fysiska RAM-minne! Att inaktivera växlingsfilen är som att skjuta sig I foten, dvs ställer endast till massa problem till absolut ingen nytta alls! Så nästa gång någon antyder att den som har mycket RAM-minne kan inaktivera sin växlingsfil..Då det ni att personen saknar minsta kunskap om hur Windows 10 fungerar.. (Var väldigt noga med att INTE lita på den personens råd framöver, dessa kan, precis som i detta fall, vara rena myterna baserade på ren okunskap!)  Och NEJ! En fast växlingsfil innebär INTE att Windows automatiskt fyller hela detta utrymme, bara att Windows KAN använda så mycket data OM behovet uppstår!

Kort sagt! Ha alltid växlingsfilen aktiverad! Gärna en fast sådan på t.ex 4096Mb (initial & max-storlek) så den räcker till!.