VÄLKOMMEN TILL WinGuider.se
En
Snabb, Stabil och Säker dator åt ALLA!

Alla skall kunna installera Windows, snabbt, säkert och rätt

“KONTROLLERA IFALL NI KAN ÅTERSTÄLLA ER DATOR ISTÄLLET FÖR ATT INSTALLERA OM HELT”

DET ÄR EGENTLIGEN VÄLDIGT ENKELT!

Då DEN ULTIMATA WINDOWS 10 INSTALLATIONEN är uppdelad i 3 spår, varav 2 är för er som kan ÅTERSTÄLLA ER DATOR.. Så kan det vara bra att visa hur ni kontrollerar om just er dator har funktion för att ÅTERSTÄLLA WINDOWS.


Klicka på: START-knappen (Fönstret nere till vänster),

Klicka på: KUGGHJULET (för inställningar),

Klicka på: Uppdatering och Säkerhet,

I vänstra fältet hittar ni: ÅTERSTÄLLNING, klicka på den

-Finns där Återställ den här datorn följt av: KOM IGÅNG


DÅ KAN NI ÅTERSTÄLLA ER DATOR (installera om så datorn blir som när ni startade den för 1:a gången)

Anges endast: Avancerad start, då saknar er dator möjlighet till återställning och ni följer då 3:e spåret för ren nyinstallation

KONTROLLERA IFALL ER DATOR KAN ÅTERSTÄLLAS!

En återställning ser initialt ut att gå snabbare och vara ”lättare” att utföra.. Men tyvärr så installeras den Windows-version som er dator levererades med.. Och som kan vara väldigt gammal.

Därmed tvingas ni att uppdatera er Windows till SENASTE Windows 10 version, vilket kan kräva upprepade uppdateringar..


Fördelen är att ni får med er ALLA era konton och filer om ni så önskar. Ni får även med er alla drivrutiner och datorns alla extra program.

Har er tillverkare drivrutiner på sin support-sida så bör 3:e spåret vara att föredra. Ni får då en REN nyinstallation.

NÅ! HUR ÄR DET? SKALL VÄXLINGSFILEN VARA AKTIVERAD ELLER EJ!


Svar= ALLTID AKTIVERAD!

Med en korrekt inställd växligsfil så tillåts datorsystemet att flytta undan ICKE aktivt data från fysiska RAM-minnet till växlingsfilen JUST FÖR ATT FRIGÖRA RAM-MNNE till alla aktiva processer.

Memory Manager sköter allt detta helt automatiskt. Den ser hur mycket minne som faktiskt används i realtid, och fördelar det i

småportioner mellan det fysiska RAM-minnet och det virtuella minnet (växlingsfilen) utifrån de behov datorn har just nu.

Men observera att det endast är INAKTIVT data (passiva bakgrundsprocesser) som ev. KAN hamna i växlingsfilen, inget annat!


Utan växlingsfilen så skulle RAM-minnet fyllas och minnesbrist kan uppstå! Program kan börja krascha och felmeddelanden och blåskärmar kan dyka upp utöver de sedvanliga meddelanderna om att det inte finns tillräckligt med minne!


Och NEJ! Om du tilldelar datorsystemet t.ex. en fast 4Gb växlingsfil (=samma initiala storlek som maximala storlek) så innebär det inte alls att Windows automatiskt börjar fylla växlingsfilen, det innebär endast att NÄR systemet väl behöver växla ut data, så finns redan tillgänglig plats att lägga datat i!

Finns inte tillräckligt med växlingsfil (dvs. har en liten initial storlek) då måste datorn belasta processorn kraftigt för att utöka växlingsfilens storlek, och detta just när datorn troligtvis redan är tungt belastad.. Därför är en fast växlingsfil av tillräcklig storlek viktig. OBS! En fast växlingsfil "kostar" inte prestanda, tvärtom.


Alla som påstår att "du har så mycket RAM-minne att du kan stänga av växlingsfilen" är just: AMATÖRER.. Dvs. saknar utbildning i ämnet.. De förstår inte hur en dator fungerar, Ta därför dessa personers s.k. "tips" med en stor nypa salt framöver..

Att inaktivera växlingsfilen för ökad prestanda är som att skjuta sig i foten inför ett sprinterlopp. Totalt kontraproduktivt!