OM
WinGuider.se
DEN ULTIMATA WINDOWS 10 INSTALLATIONEN!

Håll ned ”Ctrl” & tryck till på ”+” eller ”-” för att visa hela sidan!

Syftet med webbplatsen WinGuider.se är bl.a. att förbättra säkerheten i svenska privata datorer på ett sätt som INTE slöar ner er dator på samma sätt som alla virusskydd och säkerhetsprogram faktiskt gör.


WinGuider installerar inte ett enda säkerhetsprogram i er dator, utan WinGuider arbetar genom att AKTIVERA WINDOWS INBYGGDA SÄKERHETSFUNKTIONER, funktioner som lekmän oftast inte kan aktivera, och ibland t.o.m. stänger av, av ren okunskap!

WinGuider ökar bl.a. datorns skydd mot smittor, så att färre svenska datorer blir medlemmar i olika sk. ”Botnets”, som ofta används för att skicka ut SPAM, utföra Ddos-attacker. WinGuider följer sk. ”BEST PRACTISE” rörande säkerhet. WinGuider följer samt t.o.m. överträffar t.ex. STIG, en säkerhetsnorm för Internet Explorers säkerhetskonfiguration. Allt detta för att svenska privatpersoner skall slippa drabbas av smittors skadliga verkan. Slippa få sina internetkonton kapade pga. dåliga lösenord. WinGuider vill att allla, såväl vuxna som barn, skall känna sig trygga när de använder en internetansluten dator! Detta gör WinGuider.se genom att förse svenska folket med guider som på ett enkelt sätt leder er, steg för steg, genom en professionell installation av Windows, Från början ända tills datorn är HELT klar att användas!. WinGuider säkrar er dator och ser samtidigt till att plocka ut ALL prestanda er dator har att ge, oavsett dess ålder eller om den är bärbar/stationär.  Guiderna för förinstallerade datorer kan användas för att installera om er surfplatta som har Windows 8.1/10!

WinGuider planerar att såsmåningom skapa en guide riktad till småföretagare & fåmansföretag och deras nätverk!

EN UNIK WEBBPLATS SOM HJÄLPER PRIVATPERSONER ATT HÖJA SÄKERHETEN I SINA DATORER! FRÅN GRUNDEN OCH UPPÅT!

OM WINGUIDER.SE

Alltför många lever i tron att er dators säkerhet/skydd är något man får när man installerar allehanda ”skydds”program. Det är lite grann som att tro att ett tjuvlarm hindrar en inbrottstjuv!


Tyvärr stoppar inte ett tjuvlarm någon inbrottstjuv! Det larmar däremot om att någon har brutit sig in hos dej! För att stoppa inbrottstjuven så måste du förstärka: Väggar, dörrar och fönster etc. Så du kan STOPPA tjuven från att bryta sig in hos dej!


Precis likadant är det med era datorer. Om du gör en vanlig omformatering (dvs. klickar nästa, nästa i blindo), Skriver in ditt användarnamn och börjar använda datorn, så motsvaras det av att du inte stänger fönstren i ditt hus, Och att du går hemifrån utan att  låsa varken ytterdörren eller källaringången.. Att du lämnar bilen utan att dra åt handbromsen,eller låter nycklarna sitta i bilen, och därmed inte låser bilen heller..

Som du förstår av exemplen ovan så kan du RÄKNA med att komma hem och upptäcka att dina smycken är borta, din bärbara dator, tv-spel osv. har försvunnit! Ingen skulle förvånas av att dina saker ”försvinner” om du agerar som i exemplet ovan!


-Tyvärr är det precis så som större delen av alla privatpersoner hanterar sin dator. De loggar t.ex. alltid in med Administratörsbehörighet, något som gör att Windows inbyggda säkerhetsfunktioner inte kan skydda så som de är tänkta att skydda. Dessutom BJUDER man all skadlig kod, som datorn möter på internet, på rätten att köras med Administratörsbehörighet! Om du som använder datorn är administratör och ”får göra vad som helst” på datorn, Ja då får givetvis även den skadliga kod datorn möter också göra ”vad som helst” i er dator.. Och det skadlig kod vill göra på er dator är inget som ni vill att den skall göra! De stänger bl.a. ner virusskyddet, stänger av er brandvägg, skriver skadlig kod till systemet, så koden körs redan när ni startar datorn, vare sig ni är inloggade eller ej! Den stjäl era lösenord, ALLA era olika lösenord! Allt ovan, bara för att ni loggar in med ett administratörskonto!


För att förhindra ovan från att ske, så finns det ”god praxis”-riktlinjer för hur man förstärker VARJE operativsystems skydd mot oegentligheter. WinGuiders installationsmanualer följer, och i många fall överträffar dessa praxis. WinGuider försvårar möjligheten att begå intrång i er dator!


För det första så säkras Windows (själva grunden) upp, Dock utan att förbruka prestanda. Detta sker via WinGuider.se´s UNIKA filer som medföljer varje installationsguide. Ni installerar RÄTT drivrutiner, på rätt sätt! Därefter säkras var och en av datorn användare, Internet Explorer säkras upp ORDENTLIGT! WinGuider.se ser dessutom till att er dator alltid är så uppdaterad och skyddad den kan vara.


Allt detta medan WinGuider.se ger er olika säkerhetshöjande tips!

- Tips om hur man t.ex. skapar riktigt säkra lösenord via en barnsligt enkel metod.

- WinGuider.se ger tips om hur man kan ladda ner filer från internet på ett tryggare sätt!

- WinGuider.se ger tips om HUR man installerar programvaror på rätt sätt, så att ni undviker alla dessa förhatliga ”tilläggsprogram” som skräpar ner er dator och fördärvar användarupplevelsen.

- WinGuider.se´s installations-guider både förstärker, skyddar och utbildar, ALLT I ETT!


Varje år är det många som hör av sig och meddelar att deras dator har fungerat felfritt i många år efter att de installerat den via WinGuide.se´s installations-guider! Det är ett riktigt gott betyg!

OBS! Säkerhet är inget man får av att installera ett säkerhets-program,

Säkerhet måste man bygga från GRUNDEN! Detta hjälper WinGuider er med!

En korrekt installerad dator fungerar BÄTTRE, är SNABBARE, och är mer STABIL och pålitlig!

Jag, som driver WinGuider.se, heter Thomas Ekström, Bor i Bålsta, Strax norr som Stockholm. Ända sedan jag började med datorer i början av 90-talet så var det ytterst påtagligt att alla med en dator oftast upplever olika problem med datorn och dess innehåll!

1996 utbildades jag till sk: IT-SAMORDNARE och valde att inrikta mej helt på Windows & Windows-säkerhet.

I och med arbetet som IT-konsult lärde jag mej att lösa allehanda problem som användarna upplevde.

Redan från start visade det sig att i stort sett samtliga problem har samma bakomliggande orsaker. Nämligen otroligt vanliga fel man gör när man installerar Windows, ofta kombinerat med att användaren ”alltid” vill vara Administratör på datorn OCH ALLTID LOGGAR IN SOM ADMINISTRATÖR.


Sedan År 2000 har jag arbetat med IT-Säkerhet, med inriktning på allehanda smittor, hot och att administrera antivirus.

Alla de otal utbildningar jag fått under alla dessa år visar samma lösning: Undviker man felen man oftast gör vid installationen OCH man samtidigt begränsar onödig Administratörs-inloggning så slipper man långt mer än hälften av alla vanliga problem!

WinGuiders installationsguider hjälper er att undvika ALLA installationsfel. WinGuiders unika konfigurations-filer (som ingår i alla guider) arbetar bort åtskilliga konfigurationsmisstag och förstärker bl.a. Internet Explorers säkerhet, WinGuiders säkerhetsmall (som alltid ingår) förstärker även Windows egna inbyggda säkerhet, på flera olika sätt.


WinGuider.se använder sin långa erfarenhet, och levererar erfarenheten direkt till DEJ, på det, för dej, enklaste sättet!  


Ni köper WinGuiders guider för att slippa vanliga fel och problem, att ni samtidigt får bättre prestanda och högre säkerhet på köpet, Det är något WinGuider bjuder på!

Vem är det då som driver WinGuider.se?

OBS! WinGuider.se drivs i dag som ett enmans hobby-företag!

En korrekt installerad dator fungerar ALLTID!

En korrekt installerad dator behöver oftast inte installeras om (=formateras om) på flera år, Något som flera av WinGuiders kunder har vittnat om!

Om er dator ofta brukar bli slö, seg, får olika fel och drabbas av olika smittor så beror det i regel på att ett antal mycket viktiga steg missats när datorn sist installerades!


Med WinGuiders hjälp kan ni däremot installera er dator HELT KORREKT. OBS! Över 90% av lekmän missar massor av kritiska steg.  

WinGuider hjälper er att slippa problem med prestanda, instabilitet och smittor. En Winguider-installation tar bara aningens lite längre tid att utföra än en lekmanna-installation bl.a. då ALLA uppdateringar osv. installeras klart innan ni börjar använda datorn. Denna tid får ni dock igen flera gånger om, Då ni slipper slösa tid på: felsökningar, ominstallationer & virusrensningar och allt sådant ni hittills troligtvis har slösat bort er tid på! I onödan!

Hör ni till dom som tror att datorn MÅSTE ”formateras om” då och då?


WinGuider.se lär er skapa säkrare lösenord

WinGuider.se har själv anammat en otroligt lätt metod för att enkelt skapa säkra lösenord!


Lösenord som man lätt kommer ihåg, är lätta att skriva in och som samtidigt är svåra att ”knäcka” eller gissa sig till! Använd ni denna metod till att skydda era dator och onlinekonton så blir dessa inte ”hackade” lika lätt!

Det är svårare rensa bort skräp-program än det är att undvika att installera dessa!

Gör det till en vana att LÄSA texten på de dialogrutor en programinstallation visar er..

Oftast är det redan DÄR som ni kan välja bort att få med alla konstiga skräpprogram som tillägg.

Detta är givetvis mycket lättare att avmarkera dessa ”tillägg”, än att i efterhand, försöka rensa ut dom!

Rätt drivrutiner håller datorn igång!

Drivrutiner skall ALLTID laddas ner direkt från tillverkarens webbplats, Då VET du att du får RÄTT drivrutin.

Programvaror och webbplatser som ”lovar” ladda ner alla drivrutiner är i detta fall inget att lita på!

(Såvida ni inte vill få problem osv. Såklart!)

Förutom att tillverkaren alltid vet EXAKT vad som krävs, så kan ”driverdownload”-program/ webbplatser lura på er allt från krånglande BETA-versioner, till fel drivrutiner, till drivrutiner med smittor i.

LITA ALDRIG PÅ NÅGON ANNAN ÄN TILLVERKARENS EGNA DRIVRUTINER!


Klicka HÄR om du har en INTEL-dator


Klicka HÄR om du har en ADM-dator.

KONTROLLERA OM DU KAN ÅTERSTÄLLA DATORN:

Kort sagt: Alla märkesdatorer som köpts med Windows 8/10 installerat har en inbyggd återställningsfunktion. Datorer som man byggt ihop själv (eller monterats i butik) saknar nästan alltid detta.


Kontrollera detta själv!

1: Gå via: startmenyn, ”kugghjulet”, ”Uppdateringar och säkerhet”, 2: Välj: Återställning!  Om det, i högra fältet,  anges: ”Kom igång”, Då kan ni återställa er dator & välja:

1: Installera om & behåll alla era filer och konton,

2: Installera om & rensa bort alla filer & konton! Detta gör ominstallationen lättare. Allt ni behöver är WinGuiders 3i1-guide & en USB-pinne!

Saknar ni ovan: ”kom igång”!

Då får ni hjälp att ladda ner den senaste Windows 10 versionen till en USB-pinne på minst 8GB. Ni kopierar ni WinGuiders hjälp-filer som sedan AUTOMATISK rensar & formaterar er hårddisk och AUTOMATISKT installerar Windows 10 RÄTT & KORREKT!,  

WinGuiders UNIKA hjälp-filer anpassar AUTOMATISKT Windows 10 åt er! ALLT BLIR RÄTT PÅ ETT LÄTT SÄTT!

Ni sparar både tid och pengar!