Start Installera datorn RÄTT! IT-SÄKERHET ÅT ALLA Admin eller Användare? Tips o Trix

Svenska WinGuider

WG

KRÅNGLAR ER DATOR? ÄR DEN SLÖ, SEG ELLER SMITTAD?

FÖR 99 eller 249kr LÄR VI ER ATT, HELT SJÄLVA, INSTALLERA WINDOWS 10 PÅ RÄTT SÄTT! SÅ ATT  LIKNANDE PROBLEM FÖRSVINNER FÖR GOTT!

Mail: info@WinGuider.se?subject=WebQuestion:

WinGuider LÄR DIG, även ren nybörjare, att installera WINDOWS 10 på RÄTT sätt, du slipper vanliga problem !

HUR INSTALLERAR JAG WINDOWS 10 TILL DATORN PÅ BÄSTA SÄTT?
DE FLESTA MÄNNISKOR SOM SKALL INSTALLERA WINDOWS 10 VÄLJER ATT KLICKA NÄSTA, NÄSTA I BLINDO , TÄNKER INTE IGENOM SEKRETESS-INSTÄLLNINGARNA ALLS, OCH LOGGAR SEDAN IN MED SITT MICROSOFT-KONTO NÄR DATOR BER OM DET!.  

MEN ÄR DET VERKLIGEN RÄTT SÄTT! NEJ!

Artikel:"EN enda tweak kan göra din Windows-dator praktiskt taget osårbar"

"Oavsett vilken version av Windows du använder betonas en mycket enkel verklighet i rapporten. En angripare kan vanligtvis bara köra skadlig kod i säkerhetssfären för den inloggade användaren, om den här användaren är en standardanvändare som inte har behörighet att ändra kritiska systemfunktioner eller att installera programvara utan att ange rätt lösenord i UAC-prompten, då blir de flesta hoten praktiskt taget ofarliga." Källa: https://www.pcworld.com/article/2098648/one-tweak-can-make-your-windows-pc-virtually-invulnerable.html

Har ni däremot loggat in med ett Admin-konto, så ÄRVER ALLA SKADLIGA PROGRAM ERA EGNA ADMINISTRATÖRS-RÄTTIGHETER! NI TILLÅTER DÅ DESSA ATT TA ÖVER ER DATOR!

NEJ! NI SKALL ALDRIG LOGGA IN SOM ADMIN HELA TIDEN!, NI BÖR ISTÄLLET HA TILLGÅNG TILL ADMINISTRATÖRS-RÄTTIGHETER, NÄR DET BEHÖVS! På så sätt kan ingen angripare ÄRVA era Administratörs-rättigheter!

Detta intygas även av dessa resultat: URL: https://www.computerworld.com/article/3173246/94-of-microsoft-vulnerabilities-can-be-easily-mitigated.html Detta kommer från årliga undersökningar om hur man kan motverka attacker via utnyttjandet av sårbarheter!

SÅ! GENOM ATT INTE KONTINUERLIGT LOGGA IN SOM ADMIN SÅ BLOCKERAR NI DE 2 VÄRSTA TYPER AV SÄKERHETSRISKER SOM ER DATOR KAN RÅKA UT FÖR! Och du ÄR fortfarande "Admin" på din dator via den inbyggda UAC-funktionen!

DETTA ÄR DET KORREKTA SVARET PÅ: HUR NI SKA SKYDDA DIN DATOR!

Detta är vad WinGuiders installationsanvisningar hjälper er att uppnå, Något som INGEN ANNAN gör för dig.. Och absolut inte när Microsoft gör sitt bästa för att stoppa dig från att använda Windows på ett säkert sätt!

Först lite FAKTA: Det är allmänt känt att det BÄSTA sättet att behålla datorns prestanda, få en stabilare dator och samtidigt skydda sin dator mot samtliga skadligheter är genom att INTE ANVÄNDA ADMINISTRATÖRSKONTOT hela tiden. Så som det sägs HÄR! Och som även understöds HÄR!
I teorin är det väldigt enkelt!
- Kort sagt:
När ni installerar Windows 10 så ombeds ni att logga in med ert Microsoft-konto.. GÖR INTE DET! Skapa ett LOKALT Administratörskonto istället.. Döp detta konto till: PC-Admin för att göra det enkelt! SEDAN skapar ni ett LOKALT STANDARD-KONTO åt er själv och ett till för varje annan användare!
"FAKTA: Den rekommenderade och säkraste metoden för att säkra Windows 10 är att ha ett vanligt användarkonto som ditt primära användarkonto Att köra Windows 10 med vanligt användarkonto maximerar datorsäkerheten. Med den inbyggda UAC-funktionen kan alla vanliga användarkonton enkelt utföra en administrativ uppgift genom att i UAC ange det det lokala lokalt administratörskontots lösenord."
Det är, enkelt uttryckt, DET BÄSTA SÄTTET ATT SÄKRA DIN DATOR!
I verkliga livet är detta inte fullt så enkelt att göra, eftersom Microsoft lurar dig att logga in med ditt Microsoft-konto i slutet av installationen! Om du gör detta, så kommer ditt konto att få Administratörs-rättigheter, och det är detta som gör att all skadlig kod eller skript du råkar på, kommer att köras (exekveras) med DINA administratörs-rättigheter, något som gör att den skadliga koden lätt kan stjäla, ändra eller ta bort precis vad den vill.
Genom att alltid använda ett Admin-konto så bjuder du allt skadligt på DIN dators administrativa rättigheter..
Värst av allt är att Microsoft gör ALLT de kan för att DÖLJA de alternativ som du BORDE ha valt, och som tillåter sig att skapa ett lokalt Administratörs-konto..  
Men oroa er inte! WinGuider är er vän, WinGuider hjälper er med allt detta!

SANNINGEN ÄR!
DEN STÖRSTA SÄKERHETSPROBLEMET I WINDOWS ÄR ATT ANVÄNDARNA
INSISTERAR PÅ ATT ALLTID HA ADMINISTRATÖRSRÄTTIGHETER FÖR SITT VARDAGLIGA BRUK!

MEN? VAD ÄR DET FÖR FEL MED ATT VARA ADMINISTRATÖR?
För det 1:a Så exekveras (körs) ALL kod, även skadlig kod, alltid med den inloggade användarens RÄTTIGHETER. Detta innebär att om en användare har vanliga användar-rättigheter när någon skadlig kod drabbar datorn, vare sig det är genom klick på en länk eller via drive-by-download etc. Så kommer den skadliga koden kommer endast att köras med vanliga användar-rättigheter. Loggar man in som vanlig användare så begränsar detta mycket kraftigt den skada som ev. dator-virus, trojaner etc. kan orsaka. Vanliga användar-rättigheter hindrar effektivt de flesta skadliga program från att orsaka system-omfattande skador, helt enkelt genom att inte ge smittorna några rättigheter som kan orsaka svåra skador. Detta skyddar OFTA er dator bättre än endast ett anti-virus program kan OM du alltid är Admin!

Användningen av standard användar-rättigheter har under många år nu varit kända för att hindra utnyttjandet av de flesta (även kritiska) sårbarheter, vilket håller datorn ännu säkrare då bl.a Exploit-kits blir mer eller mindre värdelösa.
Det är först när vanliga användar-rättigheter används som ni uppnår MAXIMAL SÄKERHET (datorn är så skyddad mot hot som den kan vara).

Om man istället gör, så som det är vanligast att man gör på privata datorer, mycket tack vare Microsofts felaktiga installationsprocess, där användare alltid kommer att ha Administratörs-rättigheter, så kommer alla angrepp, all skadlig kod ALLTID att köras med ERA ADMINISTRATÖRS-RÄTTIGHETER, detta oavsett hur den skadliga koden anländer till datorn, t.ex. via klick på en länk eller via drive-by-download eller vilken typ av skadlig kod det rör sig om.

Kort sagt: OM du som använder datorn har rättigheter att "göra vad som helst" på datorn, då ÄRVER allt skadligt, alla angrepp osv. ER rätt att göra "vad som helst" på er dator.

Detta oavsett om det skadliga är ett dator-virus, en trojan, ett spyware, ett exploit-kit, en keylogger, en gisslan-programvara eller ett hacker-angrepp så gör bara det faktum att ni VÄLJER att alltid logga in med datorns Administratörs-konto, att ni själva TILLÅTER alla dessa angrepp mot er dator att lyckas! Detta gör dessutom att alla försök att rensa ut smittor försvåras då smittorna bl.a. fått ERT tillstånd att injicera kod till legitima system-filer och att ändra kritiska registervärden, att söka efter information i er dator, att logga era inloggningar till sociala medier, online-tjänster osv. m.m.

WinGuider försöker hjälpa människor att förstå att detta INTE är det korrekta sättet att köra någon dator!

Att alltid logga in som Administratör är som att lämna alla dörrar och fönster vidöppna och olåsta, vare sig man är hemma eller ej! Visst är det enklare för er att komma och gå som ni vill! Men det gör det  minst lika enkelt för alla illasinnade att komma och gå som de vill!

Användare som förstår att admin-inloggning INTE ALLS gynnar användaren, utan gynnar enbart alla som vill ställa till oreda och kaos, spionera eller stjäla data, hindras ofta av att Microsoft gjort det svårt, näst intill omöjligt, för icke-tekniker att ta bort Administratörs-rättigheten från sitt egna konto på ett korrekt sätt.

Har man nu installerat sin dator "the Microsoft way" Dvs. på Microsofts otroligt felaktiga sätt, angett sitt microsoft-konto i slutet av installations-processen, då kan man inte "ta bort" administratörs-rättigheten från sitt egna konto.. eftersom det är datorns ENDA användarkonto.. Dessa användare måste på ett komplicerat sätt, först skapa ett nytt Admin-konto, ge det administratörs-rättigheter, och via detta konto ta bort administratörs-rättigheterna från sitt personliga användarkonto. Allt för att det alltid måste finnas ett konto med administratörs-rättigheter...

Alla dessa problem ORSAKAS av att Microsoft, till skillnad från WinGuider, inte har lyckats skapa en korrekt installations-process som automatiskt skapar ett separat administratörskonto som användaren använder för att: 1: skapa sitt egna användarkonto 2: Rädda filer från ett användarkonto som ni INTE kan logga in på!.

Varför kan inte ett multinationellt företag som Microsoft klara av det som lilla WinGuider har lyckats med?

WinGuider gör allt det Microsoft inte lyckas med:
-WinGuider skapar et separat DEDIKERAT Administratörs-konto och
-WinGuider skapa även ett ordentligt användar-konto för datorägaren
(initialt lösenord anges i bifoga fil)
På så sätt SÄKRAR WinGuider din dator på bästa möjliga sätt!

Precis som i en ordinär Windows 10 så är ni naturligtvis fria att lägga till så många användarkonton som ni vill! Ni får installera vilket virusskydd eller brandvägg ni vill!

VADDÅ! SKALL INTE JAG VARA ADMIN PÅ MIN DATOR???
Var inte orolig! WinGuider ser till att som känner till administratörs-kontots lösenordet för ÄR admins.. Men bara när de behöver vara admins!
I en modern Windows behöver ingen vara inloggad på Administratörskontot hela tiden.. Och då varje användare har ett standard-konto på datorn så förblir datorn så säker som den kan vara.  Men när en administrativ uppgift körs, då hoppar UAC upp och frågar OM DU vill ge * vad det än är * rätten att köras med administratörs-kontots rättigheter. (Svårare än så är det inte!) Kan du skriva in rätt lösenord, då ÄR du Admin på datorn! (Fast på ett säkrare sätt!)

DET FINNS INGEN ANLEDNING ATT ANLITA DYRA TEKNIKER, INGEN ANLEDNING ATT VÄNTA PÅ HJÄLPSAMMA VÄNNER..
DU KAN GÖRA DET HELA, HELT SJÄLV. De UNIKA HJÄLP-FILERNA ser till att spara tid, det tar inte så mycket längre tid än din vanliga installation av Windows.. Allt blir bara säkrare och bättre då du gör RÄTT!
Tack vare WinGuiders-hjälp!

© 2003 -2021, Thomas Ekström, WinGuider.se, KS3,74635 BÅLSTA SWEDEN. All rights reserved!

Allt innehåll på webbplatsen och i guiderna etc. skyddas av upphovsrättslagar. WinGuider är en förkortning av: Windows Guider

NÄR NI TAR HJÄLP AV WINGUIDER SÅ BLI ER DATOR LIKA LÄTTANVÄND SOM TIDIGARE, MEN SNABBARE, STABILARE & FRAMFÖR ALLT SÄKRARE!

Allt utan att ha betalat något extra och utan extra programvaror! Tyvärr så lurar Microsoft er i slutet av Windows installationen till att logga in med ert Microsoft-konto, och då det blir datorns första konto så blir det automatiskt även datorns enda Administratörskonto (med ALLA de risker det innebär).

WinGuider har som enda IT-företag i Sverige inriktat sig på att HJÄLPA privatpersoner att undvika den säkerhetsfälla det innebär att alltid vara inloggad med administratörs-rättigheter. Ända sedan 2003 så har WinGuider levererat omtyckta installations-guider som hjälper er att undvika denna säkerhetsfälla.

Tack vare Windows 10´s inbyggda funktioner och WinGuiders PROFFS-verktyg så ingår det UNIKA HJÄLP-FILER som utför precis ALLT lite krångligare åt er AUTOMATISKT.
Kombinatinen av WinGuiders UNIKA INSTALLATIONS-GUIDER och dessa UNIKA HJÄLP-filer gör att alla installationer alltid går snabbt och alltid blir lika bra och säkra! Perfekt speciellt för er som har flera datorer hemma.

KOM IHÅG! ENDAST WINGUIDER LÄR ER ATT INSTALLERA ERA DATORER PÅ RÄTT SÄTT, MED ETT SEPARAT ADMINISTRATÖRKONTO FÖR SÄKERHETS SKULL! (Ni kommer att tacka oss när ni inte längre kan logga in på ert eget konto, oavsett orsak till det! Det separata Admin-kontot som WinGuider förser er med löser era problem i dessa fall, något ni inte kan OM ni installerat Windows ”the Microsoft way”!)

NYHET! FÖR ENKLARE HJÄLP TILL SJÄLVHJÄLP! KÖP ENDAST UNATTEND-FILERNA!

När ni har laddat ned Windows 10 till er USB-pinne, Sparar ni dessa filer till ROOTEN (början) av USB-pinnen, När ni startar datorn mot er USB-pinne (för att installera windows 10) så läser Windows in UNATTEND-filen som styr Windows att AUTOMATISKT RENA UT ALLT GAMMALT &INSTALLERAR SIG PÅ ETT KORREKT SÄTT, Filen skapar AUTOMATISKT 3 användar-konton: Ett Administratörs-konto och ett konto för dator-ägaren samt ett konto för ”riskfyllda” aktiviteter.  Läs bifogad Läs_Mig_FÖRST.txt för instruktioner & initiala lösenord osv.

Ni kan helt enkelt inte göra fel då det mesta sker automatiskt! Perfekt för nybörjaren, den bekväma, er som har bråttom etc.
OBS! NI MÅSTE KOPIERA UNDAN DE FILER NI ÖNSKAR SPARA DÅ ER HÅRDDISK RADERAS INNAN WINDOWS 10 INSTALLERAS!
Perfekt om ni endast har en dator att installera eller ”inte orkar” installera på riktigt!
   NU ENDAST 99KR (inkl. Moms)
Betalning sker säkert och snabbt via PAYPAL! Efter betalning dirigeras ni om till en nedladdningssida, så stäng gärna av ev. Popup-blockerare etc.
Filen är testad via VirusTotal: https://www.virustotal.com/gui/file/0cbc2eafeb388206890bcf675745f8b8d8d80aaf943f82e3893036ee86f7637b/detection

NYHET! FÖR ENKLARE HJÄLP TILL SJÄLVHJÄLP! KÖP ENDAST UNATTEND-FILERNA!

När ni har laddat ned Windows 10 till er USB-pinne, Sparar ni dessa filer till ROOTEN (början) av USB-pinnen, När ni startar datorn mot er USB-pinne (för att installera windows 10) så läser Windows in UNATTEND-filen som styr Windows att AUTOMATISKT RENA UT ALLT GAMMALT &INSTALLERAR SIG PÅ ETT KORREKT SÄTT, Filen skapar AUTOMATISKT 3 användar-konton: Ett Administratörs-konto och ett konto för dator-ägaren samt ett konto för ”riskfyllda” aktiviteter.  Läs bifogad Läs_Mig_FÖRST.txt för instruktioner & initiala lösenord osv.

Ni kan helt enkelt inte göra fel då det mesta sker automatiskt! Perfekt för nybörjaren, den bekväma, er som har bråttom etc.
OBS! NI MÅSTE KOPIERA UNDAN DE FILER NI ÖNSKAR SPARA DÅ ER HÅRDDISK RADERAS INNAN WINDOWS 10 INSTALLERAS!
Perfekt om ni endast har en dator att installera eller ”inte orkar” installera på riktigt!
   NU ENDAST 99KR (inkl. Moms)
Betalning sker säkert och snabbt via PAYPAL! Efter betalning dirigeras ni om till en nedladdningssida, så stäng gärna av ev. Popup-blockerare etc.
Filen är testad via VirusTotal: https://www.virustotal.com/gui/file/0cbc2eafeb388206890bcf675745f8b8d8d80aaf943f82e3893036ee86f7637b/detection

DEN UNIKA FÖRENKLADE 3I1-GUIDEN FÖR ATT INSTALLERA WINDOWS 10 TILL NY ELLER GAMMAL DATOR!

3 snabba och förenklade "steg för steg"-guider, som skapats speciellt för rena nybörjare, visar dig VARJE steg, ett steg i taget, från förberedelser till allt du behöver göra under installationen av din dator.

Ett steg i taget, leds du, tryggt, i din egen takt, hela vägen tills din dator är helt klar! UNIKA guider för alla behov!
Obs! Med UNIKA Hjälp-filer som automatiskt utför alla svåra saker åt dig! Snabbt, smidigt och enkelt! Obs!
Passar ALLA, FRÅN rena nybörjare & uppåt! Oavsett gammal eller ny dator, snabb eller slö dator!
Vare sig ni skall
installera nytt eller installera om, eller ni köpt en sprillans ny dator som har Windows 10 från fabrik!.
Denna 3i1-guide är perfekt om ni har flera datorer hemma, vare sig det är speldatorer, surf-datorer, datorer för barn. Alla kommer att dra nytta av en korrekt installerad Windows 10!

OBS! Ni SLIPPER ta hjälp av hjälpsamma vänner, ni SLIPPER betala dyra data-firmor..  Då ni gör allt själv så slipper ni, i dessa COVID-19-tider, ha andra människor pillandes på er dator.
     ENDAST 249KR. Inkl. Moms!
Betalning sker säkert och snabbt via PAYPAL! Efter betalning dirigeras ni om till en nedladdningssida, så stäng gärna av ev. Popup-blockerare etc.
Filen ni laddar ned är testad via VirusTotal: https://www.virustotal.com/gui/file/b6ff9bd8588adee7feee33c23f4efca0b543fb04067d2ca8cf222b00ae2ac016/detection

B. C:
Mycket enklare och lättare än jag trott! Och då har jag ändo installerat datorn flera gånger tidigare.

P. E:
Rekommenderas starkt! Tydliga instruktioner, enkla att följa. Lyckades fabriksåterställa min nyköpta begagnade dator trots att jag aldrig ägt en dator innan. Under detta halvår har jag inte haft ett enda problem..

C.G:
Så enkelt och bra! Ni måste bara prova!