Start Så säkras datorn BÄST! IT-SÄKERHET ÅT ALLA Admin eller Användare? Tips o Trix

Svenska WinGuider

WG

KRÅNGLAR DATORN? ÄR DEN SLÖ & SEG? ELLER SMITTAD?

 INSTALLERA WINDOWS 10 PÅ RÄTT SÄTT SÅ SLIPPER NI DESSA PROBLEM!

Mail: info@WinGuider.se?subject=WebQuestion:

DIN UNIKA KÄLLA FÖR PROFESSIONELL, SÄKER INSTALLATION AV WINDOWS 10 I DIN PRIVATA-DATOR

 
 
NU 50%

 JUL-REA!    tom: 31 Januari 2021!

HUR KAN JAG PÅ BÄSTA SÄTT SÄKRA EN WINDOWS-DATOR?
DE FLESTA MÄNNISKOR BLIR REKOMMENDERADE ATT INSTALLERA DET ELLER DET ANTI-VIRUSPROGRAMET/BRANDVÄGGEN, SLÅ PÅ/AV DEN ELLER DEN INSTÄLLNINGEN ETC.  

MEN ÄR DET VERKLIGEN RÄTT SÄTT ATT SÄKRA EN DATOR? LÅT OSS TA REDA PÅ DET!

Artikel:"EN enda tweak kan göra din Windows-dator praktiskt taget osårbar"

"Oavsett vilken version av Windows du använder betonas en mycket enkel verklighet i rapporten. En angripare kan vanligtvis bara köra skadlig kod i säkerhetssfären för den inloggade användaren, om den här användaren är en standardanvändare som inte har behörighet att ändra kritiska systemfunktioner eller att installera programvara utan att ange rätt lösenord i UAC-prompten, då blir de flesta hoten praktiskt taget ofarliga." Källa: https://www.pcworld.com/article/2098648/one-tweak-can-make-your-windows-pc-virtually-invulnerable.html

Har ni däremot loggat in med ett Admin-konto, så ÄRVER ALLA SKADLIGA PROGRAM ERA EGNA ADMINISTRATÖRS-RÄTTIGHETER! NI TILLÅTER DÅ DESSA ATT TA ÖVER ER DATOR!

NEJ! NI SKALL ALDRIG LOGGA IN SOM ADMIN HELA TIDEN!, NI BÖR ISTÄLLET HA TILLGÅNG TILL ADMINISTRATÖRS-RÄTTIGHETER, NÄR DET BEHÖVS! På så sätt kan ingen angripare ÄRVA era Administratörs-rättigheter!

Detta intygas även av dessa resultat: URL: https://www.computerworld.com/article/3173246/94-of-microsoft-vulnerabilities-can-be-easily-mitigated.html Detta kommer från årliga undersökningar om hur man kan motverka attacker via utnyttjandet av sårbarheter!

SÅ! GENOM ATT INTE KONTINUERLIGT LOGGA IN SOM ADMIN SÅ BLOCKERAR NI DE 2 VÄRSTA TYPER AV SÄKERHETSRISKER SOM ER DATOR KAN RÅKA UT FÖR! Och du ÄR fortfarande "Admin" på din dator via den inbyggda UAC-funktionen!

DETTA ÄR DET KORREKTA SVARET PÅ: HUR NI SKA SKYDDA DIN DATOR!

Detta är vad WinGuiders installationsanvisningar hjälper er att uppnå, Något som INGEN ANNAN gör för dig.. Och absolut inte när Microsoft gör sitt bästa för att stoppa dig från att använda Windows på ett säkert sätt!

GRUNDEN TILL ATT GÖRA NÅGOT SÄKRARE, STABILARE ELLER STARKARE ÄR ATT FÖRSTÄRKA ALLA TÄNKBARA ANGREPPS-PUNKTER!
Det är just av den anledningen som alla datorer har olika rättigheter att ge till olika konton!
För att t.ex. Kunna installera nya program osv. Så finns alltid Administratörs-rättigheter som dock oftast tilldelas ETT enda konto,
Administratörs-kontot! Ingen dator skulle fungera bra utan ett administratörskonto..

Detta Admin-konto används, som alla förstår, till att sköta datorns operativsystem, som i de flesta fall är Windows ...
Då detta konto har extremt höga rättigheter att ändra saker i datorn så vill alla angripare utnyttja just detta konto!

Till detta finns även ANVÄNDAR-rättigheter, Som namnet säger så ger man dessa rättigheter till de som skall använda datorn till vardags!
Till skillnad från Administratörskontot så SKYDDAR användarrättigheter datorn mycket kraftigt även om inget anti-virus eller någon brandvägg skulle finnas. Användar-rättigheter tillåter dig att använda alla installerade program, och alla datorns funktioner, utom de som kan ändra något för datorns andra användare!
Så det första du skall göra för att göra din dator säkrare är att ha ett separat Administratörs-konto och själv använda ett eget användarkonto med just användar-rättigheter. (båda med var sitt bra lösenord)
Då detta förfarande täpper till största merparten av alla tänkbara angrepps-punkter så skyddar detta er dator BÄTTRE än alla antivirus-program och brandväggar kan tillsammans. Och Notera! Använder ni Windows 10 så finns redan ett antivirus och en brandvägg i er dator. Dessa är alltid aktiverade så det förstärker er dators skydd ännu mer!

SANNINGEN ÄR!
DEN STÖRSTA SÄKERHETSPROBLEMET I WINDOWS ÄR ATT ANVÄNDARNA
INSISTERAR PÅ ATT ALLTID ANVÄNDA DATORNS ADMINISTRATÖRSKONTO FÖR VARDAGLIGT BRUK!

MEN? VAD ÄR DET FÖR FEL MED ATT VARA ADMINISTRATÖR?
För det 1:a Så exekveras (körs) ALL kod, även skadlig kod, alltid med den inloggade användarens RÄTTIGHETER. Detta innebär att om en användare har vanliga användar-rättigheter när någon skadlig kod drabbar datorn, vare sig det är genom klick på en länk eller via drive-by-download etc. Så kommer den skadliga koden kommer endast att köras med vanliga användar-rättigheter.

Dessa begränsar kraftigt den skada som ev. Dator-virus, trojan etc. kan orsaka. Vanliga användar-rättigheter hindrar effektivt de flesta skadliga program från att orsaka system-omfattande skador, helt enkelt genom att inte ge smittorna några rättigheter som kan orsaka svåra skador.

Användningen av standard användar-rättigheter har under många år nu varit kända för att hindra utnyttjandet av de flesta (även kritiska) sårbarheter, vilket håller datorn ännu säkrare då bl.a Exploit-kits blir mer eller mindre värdelösa.
Det är först när vanliga användar-rättigheter används som ni uppnår MAXIMAL SÄKERHET (datorn är så skyddad mot hot som den kan vara).

Om man istället gör, så som det är vanligast att man gör på privata datorer, där varje användare alltid har har Administratörs-rättigheter så kommer alla angrepp, all skadlig kod ALLTID att köras med ERA ADMINISTRATÖRS-rättigheter, detta oavsett hur den skadliga koden anländer till datorn, t.ex. via klick på en länk eller via drive-by-download eller typ av skadlig kod etc.

Detta betyder att OM du som använder datorn har rättigheter att "göra vad som helst" på datorn, då ÄRVER allt skadligt, alla angrepp osv. ER rätt att göra "vad som helst" på datorn.

Detta oavsett om det skadliga är ett dator-virus, en trojan, ett spyware, ett exploit-kit, en keylogger, en gisslan-programvara eller ett hacker-angrepp så gör bara det faktum att ni VÄLJER att alltid logga in med datorns Administratörs-konto, att ni själva TILLÅTER alla dessa angrepp mot er dator att lyckas! Detta gör dessutom att alla försök att rensa ut smittor försvåras då smittorna bl.a. fått ERT tillstånd att injicera kod till legitima system-filer och att ändra kritiska registervärden, att söka efter information i er dator, att logga era inloggningar till sociala medier, online-tjänster osv. m.m.

WinGuider försöker hjälpa människor att förstå att detta INTE är det korrekta sättet att köra någon dator!

Att alltid logga in som Administratör är som att lämna alla dörrar och fönster vidöppna och olåsta, vare sig man är hemma eller ej! Visst är det enklare för er att komma och gå som ni vill! Men det gör det  minst lika enkelt för alla illasinnade att komma och gå som de vill!

Användare som förstår att admin-inloggning INTE ALLS gynnar användaren, utan gynnar enbart alla som vill ställa till oreda och kaos, spionera eller stjäla data, hindras ofta av att Microsoft gjort det svårt, näst intill omöjligt, för icke-tekniker att ta bort Administratörs-rättigheten från sitt egna konto på ett korrekt sätt.

Har man nu installerat sin dator "the Microsoft way" Dvs. på Microsofts otroligt felaktiga sätt, angett sitt microsoft-konto i slutet av installations-processen, då kan man inte "ta bort" administratörs-rättigheten från sitt egna konto.. eftersom det är datorns ENDA användarkonto.. Dessa användare måste på ett komplicerat sätt, först skapa ett nytt Admin-konto, ge det administratörs-rättigheter, och via detta konto ta bort administratörs-rättigheterna från sitt personliga användarkonto. Allt för att det alltid måste finnas ett konto med administratörs-rättigheter...

Alla dessa problem ORSAKAS av att Microsoft, än i dag, (till skillnad frånWinGuider) inte har lyckats skapa en korrekt installations-process som automatiskt skapar ett separat administratörskonto som användaren får använda för att skapa sitt egna användarkonto.

Varför kan inte ett multinationellt företag som Microsoft klara av det som lilla WinGuider har lyckats med?

WinGuider gör allt det Microsoft inte lyckas med:
-WinGuider skapar et separat DEDIKERAT Administratörs-konto och
-WinGuider skapa även ett ordentligt användar-konto för datorägaren
(initialt lösenord anges i bifoga fil)
På så sätt SÄKRAR WinGuider din dator på bästa möjliga sätt!

Du är naturligtvis fri att lägga till så många användarkonton som du vill!

VADDÅ! SKALL INTE JAG VARA ADMIN PÅ MIN DATOR???
Var inte orolig! WinGuider ser till att folk ÄR admins så länge de känner till lösenordet för administratörs-kontot..
I en modern Windows behöver ingen vara inloggad på Administratörskontot hela tiden.. Och då varje användare har ett standard-konto på datorn så förblir datorn så säker som den kan vara.  Men när en administrativ uppgift körs, då hoppar UAC upp och frågar OM DU vill ge * vad det än är * rätten att köras med administratörs-kontots rättigheter. (Svårare än så är det inte!) Kan du skriva in rätt lösenord, då ÄR du Admin på datorn!
(Fast på ett säkrare sätt!)

DET FINNS INGEN ANLEDNING ATT ANLITA DYRA TEKNIKER, INGEN ANLEDNING ATT VÄNTA PÅ HJÄLPSAMMA VÄNNER..
DU KAN GÖRA DET HELA, HELT SJÄLV. De UNIKA HJÄLP-FILERNA ser till att spara tid, det tar inte så mycket längre tid än din vanliga installation av Windows.. Allt blir bara säkrare och bättre då du gör RÄTT!
Tack vare WinGuiders-hjälp!

NYHET! FÖR ENKLARE HJÄLP TILL SJÄLVHJÄLP! KÖP ENDAST UNATTEND-FILERNA!

När ni har laddat ned Windows 10 till er USB-pinne, Så sparar ni dessa filer till ROOTEN (början) av USB-pinnen, När ni startar datorn mot er USB-pinne (för att installera windows 10) så läser Windows in UNATTEND-filen som styr Windows att AUTOMATISKT INSTALLERAS PÅ RÄTT SÄTT, Filerna skapar AUTOMATISKT ett,separat, dedikerat Administratörs-konto, ett konto för dator-ägaren samt ett konto för alla ”riskfyllda” aktiviteter.  Läs bifogad Läs_Mig_FÖRST.txt för instruktioner & initiala lösenord osv.

Ni kan helt enkelt inte göra fel då det mesta sker automatiskt! Perfekt för nybörjaren, den bekväma, er som har bråttom etc.
OBS! NI MÅSTE KOPIERA UNDAN DE FILER NI ÖNSKAR SPARA DÅ ER HÅRDDISK RADERAS INNAN WINDOWS 10 INSTALLERAS!
Perfekt om ni endast har en dator att installera eller ”inte orkar” installera på riktigt!

   NU 50% JUL-REA till 31 Januari 2021. ENDAST 49,90KR (Normal-pris:99kr inkl. Moms)
Betalning sker säkert och snabbt via PAYPAL! Efter betalning dirigeras ni om till en nedladdningssida, så stäng gärna av ev. Popup-blockerare etc.
Filen är testad via VirusTotal: https://www.virustotal.com/gui/file/73635435f161d891d5e8bae787c7bd5ba5e0798098e84a7adc4498ef65a1a88c/detection

NYHET! FÖR ENKLARE HJÄLP TILL SJÄLVHJÄLP! KÖP ENDAST UNATTEND-FILERNA!

När ni har laddat ned Windows 10 till er USB-pinne, Så sparar ni dessa filer till ROOTEN (början) av USB-pinnen, När ni startar datorn mot er USB-pinne (för att installera windows 10) så läser Windows in UNATTEND-filen som styr Windows att AUTOMATISKT INSTALLERA SIG PÅ ETT KORREKT SÄTT, ni får AUTOMATISKT 3 användar-konton: Ett dedikerat Administratörs-konto och ett eget konto för dator-ägaren samt ett konto för ”risk fyllda” aktiviteter.  Läs bifogad Läs_Mig_FÖRST.txt för instruktioner & initiala lösenord osv.

Ni kan helt enkelt inte göra fel då det mesta sker automatiskt! Perfekt för nybörjaren, den bekväma, er som har bråttom etc.
OBS! NI MÅSTE KOPIERA UNDAN DE FILER NI ÖNSKAR SPARA DÅ ER HÅRDDISK RADERAS INNAN WINDOWS 10 INSTALLERAS!
Perfekt om ni endast har en dator att installera eller ”inte orkar” installera på riktigt!

   NU 50% JUL-REA till 31 Januari 2021. ENDAST 49,90KR (Normal-pris:99kr inkl. Moms)
Betalning sker säkert och snabbt via PAYPAL! Efter betalning dirigeras ni om till en nedladdningssida, så stäng gärna av ev. Popup-blockerare etc.
Filen är testad via VirusTotal: https://www.virustotal.com/gui/file/73635435f161d891d5e8bae787c7bd5ba5e0798098e84a7adc4498ef65a1a88c/detection

DEN UNIKA 3i1-GUIDEN FÖR ATT INSTALLERA WINDOWS 10 TILL NY ELLER GAMMAL DATOR!

En snabb & enkel steg för steg-anvisning visar er VARJE steg, ett steg i taget, Börjar med alla förberedelser ni behöver vidta, och leder er tryggt, i er egen takt, igenom ALLT ända tills HELA installationen är 100% klar för fri användning.

Även i dessa guider separeras Administratörs-kontot från ert användarkonto av säkerhetsskäl!
                 OBS! Med UNIKA Hjälp-filer som automatiskt gör allt det lite krångliga åt er! Snabbt, smidigt och enkelt! OBS!
Passar ALLA, FRÅN rena nybörjare & uppåt! Oavsett gammal eller ny dator, snabb eller slö dator!
Vare sig ni skall installera nytt eller installera om, eller ni köpt en sprillans ny dator som har Windows 10 från fabrik!.
Perfekt om ni har flera datorer hemma, vare sig det är spel-datorer, surf-datorer, datorer till barnen. Alla blir lika bra!

OBS! Ni SLIPPER ta hjälp av hjälpsamma vänner, ni SLIPPER betala dyra data-firmor..  Då ni gör allt själv så slipper ni, i dessa COVID-19-tider, ha andra människor pillandes på er dator.
     NU 50% JUL-REA ENDAST 124,50KR. Inkl. Moms! (Normalpris: 249kr. Inkl. Moms)
Betalning sker säkert och snabbt via PAYPAL! Efter betalning dirigeras ni om till en nedladdningssida, så stäng gärna av ev. Popup-blockerare etc.
Filen är testad via VirusTotal: https://www.virustotal.com/gui/file-analysis/ODZkZTEyNzk2ODIzYThmZGEzM2MzOTBkZjkwOGM3OWI6MTYwNTE4NzQ4Mg==/detection

© 2003 -2021, Thomas Ekström, WinGuider.se, KS3,74635 BÅLSTA SWEDEN. All rights reserved!

Allt innehåll på webbplatsen och i guiderna etc. skyddas av upphovsrättslagar. WinGuider är en förkortning av: Windows Guider

NÄR NI UTFÖRT DETTA SÅ BLI ER DATOR LIKA LÄTTANVÄND SOM TIDIGARE, MEN SNABBARE, STABILARE OCH FRAMFÖRALLT SÄKRARE!

Allt utan att ha betalat något extra och utan extra programvaror! Tyvärr så luras ni av Microsoft i slutet av Windows installationen att logga in med ert Microsoft-konto, som då det blir datorns första konto, automatiskt blir datorns enda Administratörskonto (med de risker det innebär).

WinGuider har som enda IT-företag i Sverige inriktat sig på att HJÄLPA privatpersoner att undvika den säkerhetsfälla det är att alltid vara inloggad med administratörs-rättigheter. Ända sedan 2003 så har WinGuider levererat installations-guider som hjälper er att undvika denna säkerhetsfälla.

Tack vare Windows 10´s inbyggda funktioner och WinGuiders PROFFS-verktyg så ingår det UNIKA HJÄLP-FILER som utför precis ALLT lite krångligare åt er AUTOMATISKT.
Kombinatinen av WinGuiders UNIKA INSTALLATIONS-GUIDER och dessa UNIKA HJÄLP-filer gör att alla installationer alltid går snabbt och alltid blir lika bra och säkra! Perfekt för er som har flera datorer hemma.

KOM IHÅG! ENDAST WINGUIDER HJÄLPER ER ATT INSTALLERA ERA DATORER PÅ RÄTT SÄTT, MED SEPARAT ADMINISTRATÖRKONTO FÖR SÄKERHETS SKULL! (Även ni kommer att tacka oss när ni inte kan logga in på ert eget konto, oavsett orsak till det! Det separata Admin-kontot som WinGuider förser er med löser era problem i dessa fall, något ni inte kan i en ordinär hemma installation av windows!)