Start Installera datorn RÄTT! IT-SÄKERHET ÅT ALLA Admin eller Användare? Tips o Trix

Svenska WinGuider

WG

KRÅNGLAR ER DATOR? ÄR DEN SLÖ, SEG ELLER SMITTAD?

FÖR 99 eller 249kr LÄR VI ER ATT, HELT SJÄLVA, INSTALLERA WINDOWS 10 PÅ RÄTT SÄTT! SÅ ATT  LIKNANDE PROBLEM FÖRSVINNER FÖR GOTT!

Mail: info@WinGuider.se?subject=WebQuestion:

WinGuider LÄR DIG, även ren nybörjare, att installera WINDOWS 10 på RÄTT sätt, du slipper vanliga problem !

HÄLSAS NI MED: VÄLKOMMEN TILL WINDOWS-RUTAN NÄR NI LOGGAR IN PÅ ER DATOR!

Detta är Microsoft sätt att försöka lära (tvinga) dig att använda inbyggda funktioner.. Som till exempel att använda en PIN-kod (se ovan), Aktivera Aktivitetshistorik och använda appen: DIN TELEFON.. Och därför kommer många Windows-uppdateringar att flagga för detta via "VÄLKOMMEN TILL WINDOWS-rutan" ända tills ni gjort ”rätt” val!

När den visas bör ni att välja: FORTSÄTT (om ni inte gör detta så kommer den här rutan tillbaka vid nästa större Windows-uppdatering),

Och VISST! KAN ni välja en pin-kod är unik för just den här datorn, men som alla vet, så brukar de flesta människor använda samma lösenord till ALLA sina online-tjänster.. OCH JA! Likadant, det kommer att snart bli likadant med dessa pin-koder.. Folk byter snart till samma pin-kod på alla sina Windows-datorer.. Vilket ger betydligt sämre SÄKERHET än vad (längre och starkare) lösenord ger..  

Därför BÖR ni ange en PIN-kod. T.ex. ”ÅR MÅNAD" (2011) för att, vid nästa inloggning,välja ovanstående sätt att bli av med pin-kod kravet..
(Om ni istället väljer: "Gör det senare" så kommer Microsoft kommer att bombardera er med sitt evinnerliga tjat om krav på pin-kod)

Ni får därefter MÖJLIGHET att aktivera: AKTIVITETSHISTORIK!
Här BÖR ni välja
JA! Om inte av andra skäl än att om ni tvingas byta till en ny dator, så kommer ni att återfå er historik, etc.

Efter detta kommer: LÄNKA DIN TELEFON!
Det är samma sak som ni startar appen: DIN TELEFON på datorn och följa instruktionerna.
Med denna APP så kan ni, bland annat:
Läsa & skicka SMS via datorn (om telefonen är ansluten till WI-FI). En mycket praktisk funktion som otroligt många människor missar att aktivera.. Visste ni att OM ni har appen: OneDdrive på mobilen och synkar foton till den ,så visas dessa DIREKT i er dator UTAN att ni gjort någonting! Ni behöver inte koppla sladdar eller installera telefonens-programvaror etc..

NÄR ni är klar. Välj: Stäng  Nu slipper ni få denna välkomst-ruta efter varje större Windows-uppdatering!

DET ENKLASTE SÄTTET ATT SKAPA SÄKRARE LÖSENORD, ÄR ATT ANVÄNDA DEN POPULÄRA: WinGuider-metoden

Lösenord är mycket viktigare än de flesta tror.. Vilket visas i: listan över Sveriges vanligaste lösenord!

Som alla förstår, Så är ALLA dessa lösenord alldeles för lätta att gissa sig fram till, vilket ofta är anledningen till att olika konton/appar blir "Hackade".. (Eg. Har man endast gissat sig till lösenordet)

Ni kan enkelt undvika denna "hacking" genom att använda den populära WINGUIDER-METODEN för att skapa säkrare, korrekta lösenord som samtidigt är lätta att komma ihåg och lätt att skriva in..

WinGuider-metoden är att ni hittar på en mening på minst 8 ord, ni skriver sedan 1: a tecknet i varje ord som lösenordet..

Meningen "Min katt Misse har svart och vit päls" utgör det säkra lösenordet: MkMhsovp eller MkMhs&vp. Detta är mycket säkrare än att använda sin partners, barns, husdjurets, etc. namn, födelsedatum, etc. Som, tyvärr, alltför många människor använder som lösenord.

WinGuider-Metoden är så enkel att använda att ni enkelt kan lära ut den till både barn och äldre.. Och alla däremellan. Detta kommer kraftigt att minska risken att bli ”hackade” eller att få konton kapade!

TVINGAR WINDOWS DIG ATT ANVÄNDA EN PIN-KOD? TROTS ATT DU EGENTLIGEN INTE VILL!

Ingen vet varför Microsoft tvingar människor att använda en PIN-KOD för att logga in på sina Windows-datorer, eftersom det, i många fall,  inte gör någon förbättring! Microsoft hävdar att en unik pin-kod per Windows-dator är säkrare än ett lösenord som används till alla Windows-datorer..

Men tyvärr, Kravet på PIN-KODER leder oftast till att människor som har flera Windows-datorer, använder samma PIN-KOD till alla dessa.

Något som är värre än att använda ett (längre & starkare) lösenord.. (Pin-koden är t.ex. lättare att ”Se över axeln” , vilket INTE WinGuider-metoden är)

ALLT DU BEHÖVER GÖRA, LOGGA IN PÅ DATORN MED DI PIN-KOD, klicka på Start-meny, Välj: Kugghjulet, Bläddra ned och klicka på: KONTON, Välj: INLOGGNINGSALTERNATIV,

Klicka på: Windows HELLO-PIN, Klicka på: Ta bort.. Ta bort igen, Ange lösenordet till ert ert Microsoftkonto.

Nu loggar ni återigen in med lösenordet till ert Microsoft-konto (e-postkonto) och är nu SÄKRARE än med pin-koden (OM ni skulle använt den på flera datorer)

TIPS & TRIX FÖR WINDOWS 10!

Det finns alltför många myter om Datorer, om Windows, Om säkerhet, om VÄXLINGS-FILENs vara eller inte vara!
Detta är WinGuiders sida där vi sakta men säkert reda ut vad som verkligen gäller..

Men mest en massa trix för Windows som t.ex. Hur ni lätt kan SKAPA säkrare lösenord som är lätta att komma ihåg och som är lätta att skriva in.. (En metod ni BÖR lära ut till era barn så de slipper ”bli hackade” tack vare alltför enkla lösenord)
Hur ni kan kringgå Windows krav på PIN-KOD (alla med FLER än 1 dator har ändå SAMMA pin-kod till Alla dessa)
Hur ni skyddar er dator bättre, Hur ni enkelt delar filer i ert hemnätverk så ni slipper springa med USB-minnen etc.

OM DATORN ÄR UPPKOPPLAD MOT INTERNET, HÅLL DEN DÅ EXTRA SKYDDAD!

VÅGA VÄGRA ONÖDIG ADMIN INLOGGNING! Detta skyddar er BÄTTRE en ens det BÄSTA antivirus kan OM ni alltid är Admin!

Er Dator förblir både säkrare & mer stabil om ni slutar logga in som administratör hela tiden.

se t.ex: Standardkonto mot Admin-konto, Kort sagt så: om ni alltid loggar in som Administratör (vilket ni alltid gör om ni angett ert Microsoft-konto i slutet av installations-processen) så kan ni inte enbart skada er dator av misstag, men ni bjuder även alla virus etc. som ni stöter på, era ADMINISTRATÖRS RÄTTIGHETER så att ni TILLÅTER dessa att skada er dators installation och alla era sparade filer..

Att alltid logga in som administratör är som om en bank där alla anställda går hem klockan 17 men ingen låser några dörrar eller valv.. = Allt lämnas vidöppet för attack.

Antivirusprogram har oftast en fördröjning, så varje gång ett nytt virus/trojan etc. Skapats, så tar det ett tag innan de lär sig känna igen den som skadlig, så OFTAST reagerar antivirus-program de först EFTER att er dator blivit infekterad och i värsta fall blir alla era filer krypterade innan ert virusskydd hinner reagera.

Om inte anti-virus program hade haft denna eftersläpning, så borde väl de flesta virus, trojaner, etc. redan vara utrotade.. Och det är dem ju inte… Eller Hur!

Det finns bara ett sätt att härda datorn mot skadliga beteenden, skadliga filer och externa attacker.. Nämligen att installera och använda Windows på rätt sätt. DET ÄR PRECIS VAD WINGUIER.SE HJÄLPER DIG MED, GENOM VÅRA INSTALLATIONSGUIDER! (Plus mycket mer!)  Och oroa dig inte! UAC kommer fortfarande att hjälpa dig att "vara admin" när det behövs!Men ger er ett mycket starkare skydd mot: virus, trojaner, hackare och andra angrepp!

NYHET! KÖP ENDAST AutoUnAtted-filerna som raderar er hårddisk, skapar nya korrekta partitioner (antingen MBR eller GPT-partitioner), installerar Windows 10 nästan helt automatiskt och skapar ETT ADMIN-konto samt ETT användarkonto åt datorägaren, samt ett RISK-konto för att testa riskabla saker med!. ENDAST 99KR inkl. Moms

Eller de unika 3i1-guiderna som passar vare sig ni 1: INSTALLERAR EN SPLITTER NY DATOR, 2: INSTALLERAR OM EN BEFINTLIG DATOR eller 3: SKALL RENSA ALLT PÅ HÅRDDISKEN OCH INSTALLERA HELT NY, REN WINDOWS 10 till datorn! ALLT DETTA FÖR ENDAST 249kr inkl. moms (Det är billigare och bättre än er dator-butik!) Och oroa dig inte! UAC gör att ni är "admin" trots maximal säkerhet!

SÅ HÄR ENKELT ÄR DET ATT DELA FILER INOM ERT HEMNÄTVERK!

Delade mappar är en ofta glömd funktion, som är inbyggd i Windows..
Denna artikel kommer att försöka ge er en bild av vad de kan användas för och visa hur lätt det är att använda dessa mappar..

Windows inbyggda "Delade mappar" (public folders på eng.) kan enkelt användas för att dela filer med andra användare på samma dator, eller med andra datorer i samma lokala nätverk.

SÅ VAR HITTAR JAG DÅ DESSA MAPPAR?

Om ni startar Utforskaren i Windows, och bläddrar till "C:\users\public" så kommer ni att se alla dessa mappar. (Alla lokala användare kan komma åt ALLA dessa mappar genom att bläddra sig fram till mapparna. Även användare på andra datorer kan ansluta till dessa mappar.. (ni slipper maila, springa med USB-minnen etc.)

Mapparna innehåller inledningsvis inga filer, så användarna måste kopiera önskade filer till respektive Mapp.

Och JA! Om det behövs kan ni skapa nya mappar utöver (men helst i) de som redan finns..

Okej! MAPPARNA FINNS I MIN DATOR, MEN HUR DISTRIBUERAR JAG MAPPARNA TILL ANDRA DATORER???
Åtkomst till dessa mappar över nätverket är normalt inaktiverad
, så varje dator, som skall DELA mappar måste aktivera åtkomsten till dessa manuellt..
Så här går det till:
1: Öppna kontrollpanelen, välj: Nätverk och internet, Välj: Nätverks och delningscenter, samt: Ändra avancerade delningsinställningar,
2: Under "Privat (aktuell profil)", markera: "Aktivera nätverksidentifiering" samt ”Aktivera automatisk konfiguration av..”, Samt kontrollera att "Aktivera fil- och skrivardelning" är markerad,
3: Klicka sedan på "Pil NED-ikonen" vid: ALLA NÄTVERK. Markera: Aktivera delning så att alla med nätverksåtkomst kan läsa..., Kontrollera så "skydda fildelningsanslutningar.. Med 128bit kryptering.." är aktiverad.. (För ett starkare skydd),
 
4: Under "Lösenordsskyddad delning" BÖR ni välja: "inaktivera lösenordsskyddad delning", varje användare som har en dator inkopplad i ert lokala nätverk får då tillgång till era delade mappar.. (Därför bör ev. Gäster endast få tillgång till ert gästnätverk, som ni enkelt aktiverar i er Router (se dess manual).

Observera! Det är mycket viktigt att ni kontrollerar 2 saker i er routers inställningar:

-Aktivera GÄSTNÄTVERK, så alla era besökare kan få tillgång till internet men utan att komma åt era privata delade filer.. (Detta beror på att gästnätverk körs i sin egen "kanal" som är skild från ditt privata nätverk..)

-Kontrollera att A(ccess)P(oint)-isolation INTE är aktiverad (om det är aktiverad så kan ingen dator ”se” någon annan dator eller ens en delad skrivare) Vänligen se i er routers manual för mer hjälp ...

Nu behöver ni inte dela filer via USB-minnen, e-post eller via delade OneDrive-mappar.. Ni kan hitta och hämta dem snabbare och SÄKRARE direkt från den utdelande datorns DELADE mappar!  

SANNINGEN OM WINDOWS VÄXLINGSFIL!

HUR ANVÄNDS VÄXLINGSFILEN? OCH NÄR SKALL DU INAKTIVERA DIN VÄXLINGS-FIL?
Som en erfaren, väl utbildad WINDOWS-TEKNIKER, blir man regelbundet bestört över alla usla tweaking / optimering råd som finns i överflöd på internet, och de råd som inaktiverar Windows växlings-fil är en av de vanligaste direkt felaktiga "optimeringar" som okunniga människor flitigt sprider.

Låt oss undersöka några av de vanligaste myterna kring växlings-filen (även kallad SWAPfile) och avslöja dem en gång för alla.

Så vad används Windows växlingsfil till, Egentligen?

Enkelt uttryckt, ALLA operativsystem använder en växlingsfil för att frigöra RAM-minne när just det minnet inte längre används aktivt.. Om du till exempel har 20 flikar öppna i webbläsaren.. Du använder kanske en eller två av dessa flitigt.. De andra innehåller då inaktivt data (eftersom du inte använder dessa flikar). Så utav dessa 20 öppna flikar så LÅSER 18 (inaktiva) flikar endast upp en massa RAM till absolut ingen nytta..

DET ÄR HÄR SOM WINDOWS MINNESHANTERARE KLIVER IN I BILDEN.. Dess uppgift är att hålla reda på allt minne (fysiskt minne (=RAM) som virtuellt (RAM, växlingsfil & temp-filer) och att se till att ALLT detta minne används så effektivt som möjligt..

- Och i situationen ovan, med många inaktiva flikar öppna i webbläsaren, så väljer minneshanteraren snart att flytta bort, allt för närvarande inaktivt data (enligt särskilda regler), från RAM till växlingsfilen..

DETTA FRIGÖR DÄRMED RAM -MINNE FÖR ANDRA SAKER! (Som om du till exempel bestämmer dig för att Starta Word)..

SÅ! Om ingen växlingsfil finns tillgänglig (är inaktiverad), då skulle datorn snart få slut på fysiskt (RAM) minne (då mängder av inaktivt data fortfarande lagras i RAM) och en massa problem uppstår.. (Bl.a. Visas felmeddelanden om att det inte finns tillräckligt med minne osv.)

Så att INAKTIVT data tillfälligt KAN flyttas till växlingsfilen, påverkar INTE ALLS PRESTANDA NEGATIVT, snarare tvärtom.. Så JA! Växlingsfilen måste vara aktiverad och användas, och den måste ha en adekvat storlek..

ALLA GUIDER som WinGuider erbjuder ser automatiskt till att varje installerad dator får en fast växlingsfil á 5Gb.

Detta är mer än tillräckligt för privat bruk! Och NEJ! Datorn fyller INTE upp växlingsfilen, bara för att den finns. Det enda denna inställning gör är att minska hårddiskens lediga utrymme med 5Gb. Något som mycket sällan är ett problem..

Den normala inställningen, med en mycket liten initial växlingsfil som Windows senare KAN expandera i storlek när behovet uppstår, har flera nackdelar. Den största är att det krävs mycket processorkraft för att utöka storleken på en befintlig växlingsfil, vilket vanligtvis är olyckligt eftersom datorn oftast som mest är belastad, just i de ögonblick då mer växlingsfil behövs..

-Så att växlingsfilen är fast (samma minsta storlek som maximala storlek) ger i detta fall endast fördelar. Datorn har tillräckligt med växlingsfil när det behövs, utan att behöva ödsla någon processorkraft alls, eftersom växlingsfilen redan finns där...

Jfr. Detta mot kostnaden att få några få Gb mindre till program, etc.. I de flesta fall är detta en ren prestanda vinst för varje dator..

NU TILL NÅGRA VANLIGA MYTER:

1: "DU HAR SÅ MYCKET RAM-MINNE ATT DU KAN INAKTIVERA VÄXLINGSFILEN"

Redan här ser man att det finns en total brist på kunskap om hur datorer fungerar.. Oavsett hur mycket minne du har, är alla datorsystem byggda för att använda en växlingsfil..

Påståendet verkar härröra från en tanke på att växlingsfilen skulle vara något negativt, något som belastar datorn.. Baserat på förklaringen ovan bör du nu förstå att det är endast (för närvarande) INAKTIVT-data som tillfälligt överförs till växlingsfilen.. Detta för att frigöra lite RAM-minne!

Det stora problemet med att inaktivera växlingsfilen är att när ALLT ditt tillgängliga RAM-minne fyllts, då kommer dina program att börja krascha, då det inte finns något virtuellt minne för Windows att allokera - och värsta fall kraschar hela Windows systemet,eller så blir det instabilt.

Och om det är ett program som kraschar, så går det ner hårt - det finns då ingen tid till att spara ditt arbete eller göra något annat. Detta orsakar förlust av allt det data som ni ännu inte har sparat.. Det är Mycket dåligt!

MYT NR:1 ÄR ALLTSÅ DIREKT FALSKT, OCH SKADAR ENDAST DATORNS PRESTANDA!

2: ”VÄXLINGSFILEN SKA VARA MINST 1,5 GÅNGER FYSISKT RAM-MINNE”

Detta påstående var sant i tidiga PC-stenåldern, när drivrutiner ofta krånglade vilket kraschade servrar och datorer. Så för att kunna lösa problemet (så att samma allvarliga fel inte uppstod igen) DÅ VAR DU TVUNGEN ATT HA FULL MINNES DUMP (Dvs. HELA RAM-minnet + lite till, så att datorsystemet kunde fungera hjälpsamt under kraschens DUMP-process). Därför ansågs det vid den tidpunkten att växlingsfilen ska vara minst 1,5 gånger RAM-minnet. Och idag, då en fullständig minnesdump är inte längre krävs (absolut inte i privatägda datorer) så det finns inte längre någon ANLEDNING till detta "minimikrav".. Varför denna regel har förlorat sin funktion.

Idag, är ALLA KORREKTA drivrutiner certifierade för Windows 10 och orsakar mycket sällan liknande problem. Därför behöver ingen ha en fullständig minnesdump längre, varpå storleken på växlingsfilen egentligen inte längre har någon koppling till mängden RAM ! Observera! WinGuiders guider ställer automatiskt in en  minimal minnesdump á 256Kb som, tillsammans med den fasta växlingsfilen á 5Gb duger alldeles utmärkt i 99 % av fallen.

MYT NR:2 ÄR DÄRFÖR INTE LÄNGRE RELEVANT! = ETT MISSFÖRSTÅND!

3: ”VÄXLINGSFILEN SKALL PLACERAS PÅ EN ANNAN HÅRDDISK"

Denna myt bygger på att, Om du har en extra FYSISK hårddisk i datorn, så minskar du belastningen på den hårddisk som Windows finns installerad på. Och tidigare, i PC-STENÅLDERN, när IDE-hårddiskar användes så var de långsamma med låg läs- och skriv-hastighet, DÅ fanns det en viss sanning i detta, Att när man flyttade den största växlingsfilen till en annan, mindre använd, hårddisk DÅ kunde man minska belastningen på Windows-disken något, men OBSERVERA! Även då var man alltid tvungen att ha MINST en liten växlingsfil på några hundra Mb kvar på C: Eftersom Windows logg-hantering KRÄVER kräver detta.

I verkligheten så SKRIVS det faktiskt inte så mycket till växlingsfilen alls, MEN.. Än idag måste du fortfarande ha en liten växlingsfil på c:

Och idag så har alla så snabba hårddiskar, som dessutom har en mycket stort CACHE-minne att det inte spelar någon roll prestanda-mässigt längre.. Mycket tack vare att det data som skrivs till växlingsfilen ofta skrivs i så små portioner att allt detta vanligtvis hanteras av hårddiskarnas cache-minne, så idag är det mindre meningsfullt att flytta huvud-delen av växlingsfilen till hårddisken nr:2.av prestandaskäl.

MYT NR:3 ÄR IDAG ENDAST DELVIS SANT! Om man har en liten ”C:\” så KAN man fllytta en del av växlingsfilen till ”D:\”!

SVARET PÅ FRÅGAN: NÄR KAN VÄXLINGSFILEN INAKTIVERAS = ALDRIG NÅGONSIN!
II en vanlig installation av Windows, kan du eventuellt byta till en FAST växlingsfil (=ange samma initiala värde som det maximala värdet) medan i en dator installerad med en WinGuiders 3i1-installation, så behöver du förmodligen ALDRIG ändra inställningarna för växlingsfilen.

Och om er dator har prestandaproblem, Börja då med att öka mängden RAM, för att sedan installera OM datorn korrekt (t.ex. Via WinGuiders guider), Kontrollera även om någon programvara behöver uppgraderas på grund av minnes-läckage, etc.

Om er dator har en liten mängd RAM, Som t.ex. 4Gb etc., då är det bäst för att sluta använda minnesintensiva webbläsare (som Chrome och firefox), och istället använda den inbyggda EDGE. Och se till att ha färre flikar och färre program igång samtidigt. Det var väl det mesta om Windows växlingsfil Läs detta om ni vill lära er mer!

SOM NI SER HAR DET SPRITTS FEL MYTER (DVS. OSANNINGAR) OM WINDOWS VÄXLINGSFIL ÄN DET HAR SPRITTS SANNINGAR OM DEN!

Då WinGuider löpande har utbildats i WINDOWS, Windows teknik och Windows säkerhet sedan 1996, så har WinGuider den djupa kompetens som krävs för att inte luras av dessa falska myter..

© 2003 -2021, Thomas Ekström, WinGuider.se, KS3,74635 BÅLSTA SWEDEN. All rights reserved!

Allt innehåll på webbplatsen och i guiderna etc. skyddas av upphovsrättslagar. WinGuider är en förkortning av: Windows Guider

NYHET! FÖR ENKLARE HJÄLP TILL SJÄLVHJÄLP! KÖP ENDAST UNATTEND-FILERNA!

När ni har laddat ned Windows 10 till er USB-pinne, Sparar ni dessa filer till ROOTEN (början) av USB-pinnen, När ni startar datorn mot er USB-pinne (för att installera windows 10) så läser Windows in UNATTEND-filen som styr Windows att AUTOMATISKT RENA UT ALLT GAMMALT &INSTALLERAR SIG PÅ ETT KORREKT SÄTT, Filen skapar AUTOMATISKT 3 användar-konton: Ett Administratörs-konto och ett konto för dator-ägaren samt ett konto för ”riskfyllda” aktiviteter.  Läs bifogad Läs_Mig_FÖRST.txt för instruktioner & initiala lösenord osv.

Ni kan helt enkelt inte göra fel då det mesta sker automatiskt! Perfekt för nybörjaren, den bekväma, er som har bråttom etc.
OBS! NI MÅSTE KOPIERA UNDAN DE FILER NI ÖNSKAR SPARA DÅ ER HÅRDDISK RADERAS INNAN WINDOWS 10 INSTALLERAS!
Perfekt om ni endast har en dator att installera eller ”inte orkar” installera på riktigt!
   NU ENDAST 99KR (inkl. Moms)
Betalning sker säkert och snabbt via PAYPAL! Efter betalning dirigeras ni om till en nedladdningssida, så stäng gärna av ev. Popup-blockerare etc.
Filen är testad via VirusTotal: https://www.virustotal.com/gui/file/0cbc2eafeb388206890bcf675745f8b8d8d80aaf943f82e3893036ee86f7637b/detection

DEN UNIKA FÖRENKLADE 3I1-GUIDEN FÖR ATT INSTALLERA WINDOWS 10 TILL NY ELLER GAMMAL DATOR!

3 snabba och förenklade "steg för steg"-guider, som skapats speciellt för rena nybörjare, visar dig VARJE steg, ett steg i taget, från förberedelser till allt du behöver göra under installationen av din dator.

Ett steg i taget, leds du, tryggt, i din egen takt, hela vägen tills din dator är helt klar! UNIKA guider för alla behov!
Obs! Med UNIKA Hjälp-filer som automatiskt utför alla svåra saker åt dig! Snabbt, smidigt och enkelt! Obs!
Passar ALLA, FRÅN rena nybörjare & uppåt! Oavsett gammal eller ny dator, snabb eller slö dator!
Vare sig ni skall
installera nytt eller installera om, eller ni köpt en sprillans ny dator som har Windows 10 från fabrik!.
Denna 3i1-guide är perfekt om ni har flera datorer hemma, vare sig det är speldatorer, surf-datorer, datorer för barn. Alla kommer att dra nytta av en korrekt installerad Windows 10!

OBS! Ni SLIPPER ta hjälp av hjälpsamma vänner, ni SLIPPER betala dyra data-firmor..  Då ni gör allt själv så slipper ni, i dessa COVID-19-tider, ha andra människor pillandes på er dator.
     ENDAST 249KR. Inkl. Moms!
Betalning sker säkert och snabbt via PAYPAL! Efter betalning dirigeras ni om till en nedladdningssida, så stäng gärna av ev. Popup-blockerare etc.
Filen ni laddar ned är testad via VirusTotal: https://www.virustotal.com/gui/file/b6ff9bd8588adee7feee33c23f4efca0b543fb04067d2ca8cf222b00ae2ac016/detection

B. C:
Mycket enklare och lättare än jag trott! Och då har jag ändo installerat datorn flera gånger tidigare.

P. E:
Rekommenderas starkt! Tydliga instruktioner, enkla att följa. Lyckades fabriksåterställa min nyköpta begagnade dator trots att jag aldrig ägt en dator innan. Under detta halvår har jag inte haft ett enda problem..

C.G:
Så enkelt och bra! Ni måste bara prova!

PÅ ALLMÄN BEGÄRAN: SÅ SKAFFAR DU WINDOWS 10 (licens erfordras)

Vi börjar från början! Har du en dator med en tom hårddisk, kanske har du stoppat in en nyköpt hårddisk i din gamla dator! Då gör du så här!
Till att börja med behöver du en USB-pinne á minst 8GB. (Se exempel här). Licenser kan du köpa på Internet (Välj win10
PRO eller HOME).
När ni har USB-minnet, surfa då till:
https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10
Bläddra ned! Välj:
Ladda ned verktyget nu Spara filen till er dators DELADE HÄMTADE FILER-mapp (C:\Users\Public\Downloads), när klar!
Logga nu in med ett ADMINISTRATÖRSkonto på datorn (Media creation tool fungerar endast vid administratörsinloggning).
Starta utforskaren, i adressraden ovan: skriv:
%Public% Tryck Enter!, Nu visas alla datorns DELADE MAPPAR, dubbelklicka på: DELADE hämtade filer, Där hittar ni nu filen: MEDIA CREATION TOOL Den dubbelklickar ni på, acceptera UAC.

Läs igenom & Godkänn licensen, Välj sedan: Skapa installationsmedia för En annan dator, Välj: Önskat språk
o Välj: Windows 10 samt 64-bitar
o Markera ER USB-pinne, Välj sedan: Skapa Media, vänta tills den är klar, välj: Avsluta
Nu har ni en USB-pinne klar för er kommande installation av Windows 10.


För bästa resultat bör ni köpa UNATTEND-filerna och extrahera dessa till er USB-pinne (direkt till pinnen, ej till någon befintlig mapp)

Sedan ansluter ni er nyskapade USB-pinne till er dator, startar upp datorn, väljer RÄTT FUNKTIONSTANGENT att dutta upprepade gånger på så att ni kommer in till: bootmenu där ni väljer er USB-pinne att tillfälligt boota datorn från.. Sedan följer ni UNATTEND-filernas anvisning.