WINGUIDER.SE

PROFESSIONELL WINDOWS TILL PRIVATPERSONER! ÄVEN TILL NYBÖRJARE!

© 2003 Thomas Ekström/WinGuider.se | Allt innehåll på webbplatsen och i guiderna skyddas av upphovsrättslagen. | WinGuider = Förkortning av Windows Guider | Epost: info@WinGuider.se

Betalning sker snabbt och enkelt via PAYPAL!
Ev. Support ges via e-post!

Clicky

International webpage

Installera Windows 11

DE ALLRA FLESTA PRIVATPERSONER ANVÄNDER TYVÄRR SIN DATOR PÅ HELT FEL SÄTT!

På varje Windows-dator så finns det i grunden två olika huvudtyper av användarkonton.


Dessa är 1: Oskyddade konton = Administratörskonton och 2: Skydddade konton = Vanliga användarkonton.


Tanken med att Microsoft har skapat dessa typer av användar-konton till Windows är att:

1: När man skall installera program eller ändra viktiga inställningar på datorn så måste man ha administratörs-kontots rättigheter. Detta sker genom att godkänna UAC-promten som visas när Admin-rättigheter väl behövs.

2: För ALLT ANNAT ANVÄNDANDE så skall man använda ett skyddat användarkonto, då man kan använda datorn helt utan problem, alla program fungerar osv. Behöver du installera ett program så godkänner du UAC-promten.


Därför krävs det att varje dator har minst ett administratörskonto och minst ett användarkonto!

Tyvärr så lyckas inte Microsoft skapa såväl ett Administratörs-konto och ett användarkonto åt dig som privatperson. Och tyvärr så bryr sig de flesta privatpersoner INTE om att själva skapa dessa konton utan använder Microsofts felaktiga, oskyddade administratörskonto som sitt vardagliga användarkonto.
Många vet faktiskt inte ens om det då Microsoft DÖLJER för alla ovana installatörer av Windows att man först BÖR skapa ett lokalt admin-konto INNAN de skall skapa ett separat användarkonto/Microsoftkonto. Då Microsoft döljer det korrekta sättet, så följer de flesta Windows helt felaktiga installations-process och loggar då in med sitt Microsoft-konto när installationsprocessen så begär (då blir deras egna konto automatiskt datorns admin-konto), OCH då de följt Windows installationsprocess tror de att de använder Windows på rätt sätt.

Det är dessa människor som WinGuider vill hjälpa att 1: förstå hur olämpligt det är att inte skapa ett vanligt användarkonto till sig själv, vid sidan om ett administratörskonto,

samt 2: Vi ger dessa människor hjälp och möjlighet att se till att deras dator installeras och används på RÄTT SÄTT.. Ett sätt som skyddar datorn & dess användare mot skadlig kod och andra typer av angrepp!


Har din dator blivit installerad på detta felaktiga sätt, som t.ex. att ni faktiskt följde Microsofts installationsprocess och loggade in med ert Micrsoftkonto i installationens slutskede, då visar t.ex. UAC endast ett ”JA eller NEJ” alternativ. Då innebär detta att vem som helst som kommer åt tangentbordet för ett par sekunder, lätt kan installera vad som helst, hur som helst.. Går du på toa så kan t.ex. en osäker, svartsjuk partner lätt installera en keylogger eller ett spionprogram i din dator, era små barn kan lätt installera (ofta smittade) ”spelfusk” etc. på ER dator utan att du märker något! MEDAN DET I EN KORREKT INSTALLERAD DATOR KRÄVS ATT MAN SKALL KUNNA ANGE ADMIN-KONTOTS LÖSENORD FÖR ATT TILLÅTA ÄNDRINGAR VIA UAC! Detta förhindrar effektivt alla obehöriga som tillfälligt kan komma åt tangentbordet, från att installera konstiga programvaror (spelfusk, keyloggers, spionprogram etc.)
Det är ju trots allt, endast NI som äger datorn som skall kunna godkänna större förändringar i ER dator!
Era små barn bör få
be er om hjälp för att få installera nya spel, nya spelfusk etc. på ER dator, Små barn bör t.ex. alltid få var sitt egna användarkonto som INTE har administratörs-rättigheter.

ALLA SOM KAN ADMIN-KONTOTS LÖSENORD ÄR DÄRFÖR ALLTID ”ADMIN” PÅ DATORN TROTS ATT ALLA SKYDDAR DATORN GENOM ATT LOGGA IN MED ETT VANLIGT SKYDDAT ANVÄNDARKONTO!


UAC gör att du blir Admin när du väl behöver det, men inte annars.. Din dator hålls betydligt bättre skyddad, samtidigt som datorn är precis lika enkel att använda som tidigare.. Datorn kommer tom. Att fungera bättre då du inte längre tillåts göra fel som skadar datorn, dess prestanda eller dess stabilitet…


Enkelt, praktiskt och SÄKERT! Som alltid med WinGuider!

DET ÄR VÄLDIGT MÅNGA FÖRDELAR SOM NI FÅR ”PÅ KÖPET” NÄR NI INSTALLERAR ER DATOR PÅ ETT KORREKT OCH SÄKERT SÄTT!

SOM NI MÄRKT AV TEXTEN OVAN SÅ SLIPPER NI EN MASSA PROBLEM OM NI BARA INSTALLERAR ER WINDOWS (10 ELLER 11) DATOR PÅ RÄTT SÄTT!


För det 1:a så får ni en säkerhet som inte hindrar er, en säkerhet som är långt bättre än det som 3:e parts programvaror kan förse er med..


För det 2:a så kan ni använda er dator helt fritt till det ni önskar använda den.. Är ni osäkra på om t.ex. En e-post bilaga eller t.ex. En länk verkligen är säkra.. Då kan ni testa dessa på t.ex. Virustotal för att kontrollera dessa mot ett antal olika skyddsprodukter.


För det 3:e så får ni dessutom med ett separat RISK-konto, som ni kan använda för att separera era privata bilder, filer, dokument, lösenord osv. från ev. biverkningar utav mer riskabelt internetanvändande..


Vare sig ni porrsurfar, laddar hem torrents (sätt då ert torrentprogram att ladda ned till Risk-kontots Hämtade filer-mapp, och att den efter lyckad nedladdning flyttar de färdig-nedladdade filerna till datorns ”Delade hämtade filer” så att både datorns andra användare samt andra datorer i nätverket kan komma åt filerna.) Eller önskar ni att granska ifall vissa webbsidor verkar pålitliga eller ej, då loggar ni enkelt in på RISK-kontot och undersöker detta..
OBS! GODKÄNN ALDRIG UAC-PROMTAR NÄR NI ÄR INLOGGADE PÅ RISK-KONTOT! LADDAR NI NED FILER VIA RISKKONTOT, SÅ HÖGERKLICKA SEDAN PÅ FILERNA OCH AVSÖK DESSA MED ERT VIRUSSKYDD, INNAN NI ÖPPNAR FILERNA.


Skulle nu en smitta smyga sig förbi ert antivirus, så drabbar den smittan endast RISK-kontot.. Era vanliga användarkonton fungerar precis som vanligt, oftast helt utan att påverkas av RISK-kontots ev. smitta.. (Smittan blir då bara aktiv när någon loggat in på RISK-kontot, smittan saknar ju rättigheter att påverka någon annan utav datorns användare.. Detta är fördelen med att INTE logga in med ett admin-konto hela tiden)


För det 4:e så kan ni låta andra ”låna” eller rent av använda er dator när ni själva inte använder den.. Ni läser i installations-guiden hur ni skapar ett KORREKT användarkonto åt den andre. Och NI SLIPPER INSTALLERA ”FOLDER-LOCK” PROGRAMVAROR (som sällan är säkra att använda) då den andra användaren ALDRIG kan komma åt era filer, bilder, dokument eller kan komma åt era sparade lösenord till webbplatser, appar och sociala medier/e-post etc..


Så länge användaren INTE får PCAdminkontots lösenord så kommer denne inte åt något av era privata saker i datorn.. Däremot kommer de så klart åt allt ni lagt i datorns DELADE MAPPAR… De DELADE MAPPARNA gör ju att ni kan hålla era privata filer och lösenord PRIVATA medan ni samtidigt kan dela filer med andra datorer eller användare.. Läs mer om detta på vår TIPS  & TRIX-sida.


För det 5:e så kringgår ni enkelt alla de brister Microsoft har i sin setup av Windows.

WinGuider använder samma metoder som stor-företag använder för att justera Windows-installationen på absolut enklaste sätt.. (Ni kopierar WinGuiders UNIKA HJÄLP-FILER till er USB-pinne med Windows 10/11 mediet på, sedan sker de viktigaste och krångligaste sakerna helt automatiskt.. Som t.ex. Att radera allt tidigare data på er hårddisk (vare sig den är ny eller tidigare använd), detta rensar ut ev. Virus och korrupta filer, felaktiga inställningar osv. Som ni ev. Haft tidigare..


Hjälp-filerna formaterar er hårddisk på rätt sätt (och TRO DET ELLER EJ! Men det går på SEKUNDER, ni hinner inte ens SE det) så ni slipper pilla med partitioner, filsystem osv. När er dators skärm visar att ”FILER KOPIERAS” (från USB-pinnen till hårddisken) DÅ ÄR REDAN ER HÅRDDISK RADERAD OCH OMFORMATERAD… ER DATOR SÄKRAS EXTRA KRAFTIGT VIA SECURE_WINDOWS1X utan att ni ens märker det..

OCH HÄR KLIVER WINGUIDER IN OCH GÖR DET MICROSOFT I FLERA ÅR HAR FÖRSÖKT HINDRA ER FRÅN ATT LYCKAS MED… WinGuiders UNIKA HJÄLP-FILER SKAPAR 3 STYCKEN SEPARATA ANVÄNDAR-KONTON.. ALLA ÄR SK. LOKALA KONTON. Dvs. Konton som inte är knutna till Microsoft eller internet-baserade på något vis!


1: Det 1:a kontot är givetvis PCAdmin-kontot.. Som blir datorns ADMINISTRATÖRS-KONTO

2: Dator-ägarens EGNA PERSONLIGA, SKYDDADE, KONTO, som ni via installations-manualen bör koppla till ert Microsoft-konto (hotmail, Live eller outlook.com konto) då detta ger er större nytta av Windows, med bl.a. Automatisk säkerhets-kopiering av era filer till ONEDRIVE, Ni får tillgång till APPAR i Microsoft store (t.ex. Spel, sociala medier som facebook, twitter, skype osv.), Skaffar ni ONEDRIVE-appen till er mobiltelefon så får ni tillgång till alla era filer var ni än är i världen (via internet) och tar ni foton med mobilen så dyker de automatiskt upp i er dators FOTO-app, utan att ni behöver krångla med kablar och konstiga överföringsprogram) MEN OBS! TILL SKILLNAD PÅ MICROSOFTS SETUP AV WINDOWS SÅ FÅR NI SJÄLVA VÄLJA OM NI SKALL ANVÄNDA LOKALA KONTON ELLER MICROSOFT-KONTON..
OCH VILKET NI ÄN VÄLJER SÅ FÖRBLIR ER DATOR EXTRA SKYDDAD MOT ALLT FRÅN MISSTAG TILL HACKARE, VIRUS OCH ANDRA ANGREPP! Detta vägrar, olustigt nog, Microsoft att erbjuda er.. WinGuider är de ENDA som hjälper privatpersoner med detta!

3: Det separata kontot för RISK-abla saker: RISK-KONTOT som omnämns i punkt 3 ovan. Ett extra konto som ni kan, via datorns DELADE MAPPAR öppna t.ex. Dokument som ni är osäkra på, helt utan att riskera att ev. Virus i dess stjäl era lösenord och privata data.


För det 6:e så i och med att ni inte längre loggar in med datorns ENDA administratörs-konto så får ni 2 extra positiva fördelar..

A: Om ni glömmer er pin-kod eller ert lösenord så kan ni alltid använda det SEPARATA ADMINKONTOT för att logga in på datorn och genom att ta över ägandeskapet av kontots profil-mappar, och på så sätt komma åt alla era viktiga dokument, bilder osv. Och ni kan skapa ett nytt användarkonto åt er (med hjälp av WinGuiders installations-manual).. WINGUIDER BJUDER ER PÅ EN RÄDDNINGS-PLANKA SOM NI ALDRIG FÅR VIA MICROSOFTS SETUP!


B: Er dator får MAXIMAL SÄKERHET MOT ANGREPP OCH FUMMEL! Och då ni inte längre loggar in med ett konto som har administratörs-rättigheter så MAXIMERAS även datorns stabilitet och pålitlighet! Ni riskerar inte längre att förstöra er dators funktion genom klantighet, JÄTTEBRA OM NI ÄR OVANA DATORANVÄNDARE. Försöker ni ändra på något som kan påverka HELA datorn (Datorns system) DÅ POPPAR UAC AUTOMATISKT UPP.. Vilket visar er att: OJDÅ! Skall jag verkligen godkänna det här.. Denna påminnelse och den tid till eftertanke hindrar många oavsiktliga, och ibland olyckliga förändringar.. LIKA LITE SOM HACKARE OCH VIRUS KAN FÖRSTÖRA ER DATOR, LIKA LITE KAN NI SJÄLVA RÅKA FÖRSTÖRA NÅGOT I ER DATOR.. Allt tack vare att UAC poppar upp och KRÄVER ETT LÖSENORD, vilket ger er önskad varning och betänketid! Perfekt om datorn används av t.ex. Äldre personer eller utav era små barn..


Om de äldre ÄGER datorn i fråga så får de givetvis känna till lösenordet till PCAdmin-kontot (Många äldre vill ju ofta ha hjälp med att få datorn installerad), något som ni förhoppningsvis inte ger till era småbarn då dessa lättare lockas att installera t.ex. ”Spel-fusk” som i de flesta fall innehåller skadlig kod eller keyloggers etc.

ALLT DETTA, OCH MER DÄRTILL, FÅR NI FÖR YNKA 249KR inkl. Moms. Billigare och BÄTTRE än hos er data-reparatör!


Om ni t.ex. Har gett era barn egna datorer (Installerade med WinGuiders hjälp) eller om ni önskar att hjälpa era äldre föräldrar som bor på annan ort, då kan ni välja att köpa och installera t.ex. antivirus-programmet https://home.sophos.com så kan ni, via e-post & internet, se alla larm från vart och ett av de max 10 datorer/mac ni får installera det på, Ni märker direkt om skadlig kod försökt angripa deras datorer! Och ni kan direkt kontakta dessa, samt starta en avsökning, var ni än är i världen! HUR PRAKTISKT ÄR INTE DET!?

DET STÖRSTA FELET ÄR ATT DEN LURAR ER ATT ALLTID LOGGA IN MED ETT ADMINISTRATÖRS-KONTO!

Microsoft har de senaste åren försökt göra Windows mer ”Microsoft vänligt”!


Tyvärr sker detta på bekostnad av SÄKERHETEN! MICROSOFT HAR FÖRENKLAT INSTALLATIONSPROCESSEN SÅ MYCKET ATT DET FÖRSTÖR ER DATORS SÄKERHET!


Tidigare kunde ALLA, inklusive privatpersoner, Installera & anpassa Windows så som DE SJÄLVA ville, något som Microsoft (MS) idag aktivt försöker förhindra. Sedan något år så har Microsoft infört fler och fler begränsningar i hur Windows skall installeras (och därmed hur Windows kommer att användas), OCH MEST I WINDOWS HOME, den version av Windows som privatpersoner oftast använder.


Bl.a. så FÖRSÖKER Windows installationsprocess TVINGA er att alltid logga in med ett Microsoft konto, något som ni givetvis skall kunna göra, men tyvärr sker detta på FEL SÄTT så att detta förstör er dators säkerhet!

Microsoft har, så långt det går, försökt att HINDRA PRIVATPERSONER ifrån att skapa ett SEPARAT Administratörskonto som datorns första konto. Det är ju så att det 1:a kontot som skapas under installationen av Windows ALLTID FÅR ADMINISTRATÖRS-RÄTTIGHETER OCH DÄRMED BLIR ETT ADMINISTRATÖRS-KONTO. Dessa skall alltid vara ett LOKALT konto (dvs. ej kopplat till något e-post-konto)


Och då Microsoft INTE LÄNGRE TILLÅTER ER ATT SKAPA ETT LOKALT KONTO så förlorar ni möjligheten att installera er dator på ett korrekt vis.


Windows installations-process TVINGAR er att som datorns 1:a konto skapa ERT EGET MICROSOFT-konto vilket per automatik alltid blir just ett oskyddat Administratörskonto, och därefter kommer ni alltid att bjuda allt skadligt ni stöter på ERA EGNA administratörs-rättigheter. Allt det skadliga som ni drabbas av (virus, trojaner, spyware osv.) kan då enkelt ÄGA er dator, och bl.a. stjäla allt data, all information som ni sparat, oftast helt utan att ni märker något, förren det är försent!


Men OBSERVERA! Detta gäller mest PRIVATPERSONER… Företag både KAN och KRÄVER att inte använda MS-konton i sin verksamhet!

Så Microsoft påtvingade KRAV på att alltid använda ett Microsoft-konto för inloggning till datorn DRABBAR OFTAST WINDOWS HOME OCH DÄRMED ENDAST PRIVAT-PERSONER!


WinGuider FÖRSER ER, PRIVATPERSONER, MED SAMMA TEKNIK SOM FÖRETAGEN ANVÄNDER FÖR ATT REDAN FRÅN INSTALLATIONEN STYRA ÖVER WINDOWS. Tekniken (i form av hjälp-filer) skapar först 1 lokalt admin-konto samt ett lokalt konto för datorns ägare (den som äger och installerar datorn). Ni väljer själva om ni skall omvandla detta konto till ett MS-konto eller ej! Hur ni gör detta, anges i installations-guiden!


WinGuider tar er ur Microsofts påtingande händer och ger ER TILLBAKA KONTROLLEN ÖVER ER EGEN DATOR..


Då Microsoft tydligen varken KAN eller VILL hjälpa er med detta… Så måste WinGuider hjälpa er med allt detta! Och det är precis vad WinGuider gör! För endast 249kr inkl. Moms..


Det är både billigare och mycket bättre än er datareparatör! Och vad som är ännu bättre, är att ni lär er MER OM ER DATOR OCH HUR NI HANTERAR DEN.. PERFEKT OM NI ÄR OVANA VID DATORER…

Nä! Tyvärr så räcker inte dessa till alls.. Och speciellt inte om du alltid loggar in med ett Admin-konto (med alldeles för höga rättigheter)!


UAC skyddar endast VISSA skadliga saker..

Om ni kommer i håg Windows Vista så kommer ni säkert ihåg att UAC poppade upp i tid och otid, konstanta UAC-promptar fick folk att bli  fullständigt GALNA.. Detta var för att UAC i Vista skyddade mot väldigt många skadliga händelser..

Men då folk bokstavligen RASADE över hur UAC fungerade i Vista så valde Microsoft att minska antalet händelser som aktiverar UAC-prompten.. Så i dag skyddar UAC mycket mindre än den var tänkt att skydda.. Så NEJ! UAC skyddar inte dig alls så bra, speciellt inte OM du har administratörs-rättigheter..


Och Microsofts virusskydd (kallas i dag för Defender) är väl känt för att ha mycket sämre skyddande effekt än 3:e parts virusskydd..

Och BETÄNK DETTA! OM NU ANTIVIRUS (VIRUSSKYDD) VERKLIGEN FUNGERADE BRA! DÅ BORDE VÄL DE ALLRA  FLESTA DATOR-SMITTOR VARA UTROTADE!! OCH DET ÄR DE JU INTE!

Så trots att alla datorer i dag har ett antivirus, då Defender följer med alla Windowsdatorer, så finns det i dag många fler virus, trojaner, gisslan-program osv. än någonsin tidigare... Om dessa antivirus hade fungerat lika bra som deras reklam utlovar, då borde det väl bara finnas  NYA virus i omlopp.. De flesta antivirus hittar och hanterar endast ÄLDRE virus, mindre bra antivirus (som t.ex. Microsoft Defender) saknar möjligheten att hindra smittor från att angripa din dator..


Och det är precis så man ser om ett virusskydd är mindre bra.. OM ditt antivirus endast smittor som redan finns installerade på din dator,  då har antiviruset misslyckats med att HINDRA smittan från att angripa din dator.. Och har du väl blivit smittad, då är det ju redan alltför sent, smittan har ju fått arbeta obehindrat! Ett bra antivirus klarar av att BLOCKERA EN SMITTA FRÅN ATT KOMMA IN I DIN DATOR.. När smittan inte lyckat ta sig in i din dator, Då finns det heller ingen smitta att radera ifrån datorn.. Och smittan kan heller inte utföra det skadliga som den skapats för att göra!


SÅ NEJ! VARKEN UAC ELLER ANTIVIRUS, INTE ENS TILLSAMMANS, KLARAR AV ATT SKYDDA  DIN DATOR TILLRÄCKLIGT!


DET VIKTIGASTE ÄR ATT: DU MÅSTE SLUTA UPP MED ATT BJUDA ALLA ANGIPARE OCH SMITTOR PÅ DINA EGNA  ADMINISTRATÖRS-RÄTTIGHETER!


DETTA, ATT ANVÄNDA ETT VANLIGT ANVÄNDAR KONTO, TILLSAMMANS MED EN KORREKT INTRIMMAD UAC OCH ETT MYCKET BÄTTRE ANTIVIRUS (ALLT DETTA HJÄLPER  WINGUIDER DIG MED) HÅLLER DIN DATOR MYCKET SÄKRARE OCH GÖR DATORN MYCKET  MER PÅLITLIG!


Med en WinGuider-installerad dator, så behöver ni i de flesta fall inte installera om (även känt som: “formatera om”) er dator på flera år framöver..

Ni får även mycket färre problem med nätverket etc. Då ni inte tillåts begå de fel som leder till dessa problem!


WinGuider är er räddare i nöden! INNAN problemen ens har uppstått, då WinGuider åtgärdar dessa problem redan från START... Dvs.  Från det att ni installerar er dator..


Ni behöver sedan inte installera några “tweakers, optimizers, hardeners, cleaners, anti-spy” etc. då dessa blir totalt överflödiga… WinGuider har redan skyddat, optimerat och gett er de korrekta sekretess-inställningarna, helt utan att gå till överdrift och helt utan att försämra datorns funktion.

ADMIN ELLER INTE ADMIN, DET ÄR FRÅGAN!

MEN? UAC OCH DATORNS ANTIVIRUS SER VÄL TILL ATT MIN DATOR ÄR SKYDDAD?

FINNS DET FLER FÖRDELAR MED ATT INSTALLERA DATORN PÅ RÄTT SÄTT?

MEN, VAD ÄR DET SOM ÄR FEL I WINDOWS INSTALLATIONS-PROCESS?

WINGUIDER FÖRKLARAR DE 2 VANLIGASTE TYPERNA AV ANVÄNDARKONTON SOM FINNS I WINDOWS


- Administratörs-konto, Detta konto är ett OSKYDDAT KONTO , med väldigt höga rättigheter till datorns system. Admin-kontot tillåts göra ändringar som påverkar datorns ALLA användare! Detta konto används för att bl.a. Installera nya program (eller för att avinstallera program).

Ett Admin-konto kan ta sig rätten att se, läsa, ändra och tom. RADERA andra användares filer, bilder osv. Det är därför som alla hackare, alla virus (trojaner, keyloggers, spionprogram etc.) VILL LYCKAS ATT angripa en dator där någon använder datorn med dess administratörs-konto eftersom angriparna då automatiskt ÄRVER den inloggade användarens Administratörs-rättigheter. Om detta lyckas, så kan alla smittor och hackare med väldigt enkla medel komma åt ALLT i datorn, ALLA MAPPAR, ALLA FILER & ÖVERALLT I REGISTRET oavsett vilket konto det tillhör! Läs VARNINGS-rutan här där även Microsoft bekräftar detta faktum!


- Vanligt användar-konto, Dessa konton är SKYDDADE KONTON som kan använda alla installerade programvaror, samt ladda ner personliga APPAR från Microsoft store.. Ett vanligt användar-konto kan INTE göra ändringar som skadar datorn eller ändra något för andra användare. Om ett vanligt användarkonto laddar ned en app, så sker detta endast för detta kontot, andra användare kan varken se appen eller komma åt att använda appen. Vanliga användar-konton kan INTE se, läsa eller ändra/radera andra användares filer, foton, läsa deras epost etc.


OBS! ATT ANVÄNDA ETT SKYDDAT ANVÄNDARKONTO SKYDDAR ER DATOR T.O.M. BÄTTRE ÄN ENS DET BÄSTA ANTIVIRUSPROGRAM KAN, OM DATORNS ANVÄNDARE ALLTID LOGGAR IN MED ADMIN-KONTON!


Det värsta varje angripare (en hacker eller skadlig kod) vet, är just att försöka angripa en dator där användaren har ett skyddat, vanligt användar- konto , Detta då de blir sittande i den användarens lilla bubbla, angriparna kan då inte ändra något som påverkar hela datorn och kan inte komma åt andra användares filer etc. Så den skada ev. angrepp kan åstadkomma är mycket kraftigt begränsad..


Och det BÄSTA FÖR DATORNS ANVÄNDARE/ÄGARE ÄR ATT DET BLIR MÅNGA, MÅNGA GÅNGER LÄTTARE FÖR DATORNS ANTIVIRUS ATT MOTVERKA SMITTAN & OCH ATT RADERA VARJE SPÅR AV SMITTAN/ANGREPPET! Mycket tack vare att dessa INTE kunnat utnyttja Adminkontots rättigheter för att  ”bita sig fast” djupt i datorns inre.

Det är exakt av dena anledning som företag alltid ger sina användare ett vanligt användarkonto på sina arbets-datorer och endast låter den personal som skall ADMINISTRERA datorn (installera nya program, Justera system-inställningar etc.) få ett Administratörs-konto för detta arbete!

OBS! BÅDE WINDOWS 10 & 11 HAR EN GROVT FELAKTIG INSTALLATIONS-PROCESS SOM LURAR PRIVATPERSONER ATT ALLTID ANVÄNDA DATORN MED FEL TYP AV ANVÄNDARKONTO! FÖLJER NI BLINT WINDOWS INSTALLATION SÅ KOMMER NI ALLTID ALLTID LOGGA IN MED ETT OSKYDDAT ADMINISTRATÖRSKONTO!

WINGUIDER HJÄLPER DÄREMOT ER ATT: LÄRA ER ATT INSTALLERA WINDOWS PÅ BÄSTA OCH  SÄKRASTE SÄTT!

Permanent PRESTANDA

Maximal drift-stabilitet

Extra hög säkerhet

På ENKLASTE sätt

För ALLA, både för nybörjare som erfarna!

Och alla däremellan

Till Installations-anvisningar för Windows 11

Till Installations-anvisningar för Windows 10

SÅ LÄTT INSTALLERAR NI WINDOWS PÅ BÄSTA SÄTT!

Permanent PRESTANDA

Maximal drift-stabilitet

Extra hög säkerhet

På ENKLASTE sätt

För ALLA, både för nybörjare som erfarna!

Och alla däremellan

Till Installations-anvisningar för Windows 11

Till Installations-anvisningar för Windows 10

SÅ LÄTT INSTALLERAR NI WINDOWS PÅ BÄSTA SÄTT!

VAD ÄR DET SOM WINGUIDER EGENTLIGEN HJÄLPER ER MED:

Ett operativsystems skydd är de arkitektoniska lösningar som inte tillåter ett nytt eller okänt program att få fullständig eller tillräckligt bred åtkomst till datorsystemet eller dess filer som lagras på hårddisken (inklusive programfiler) eller till potentiellt farliga tjänster i systemet.

En sådan begränsning blockerar faktiskt de flesta skadliga aktiviteter.


När Windows-säkerhetsmodell används korrekt erbjuder den just denna typ av skydd och samtidigt ger alla användare fri tillgång till all korrekt installerad programvara samtidigt som skadliga aktiviteter begränsas kraftigt.

Tyvärr förstör de flesta individer detta säkerhetslager eftersom de (vanligtvis omedvetet) alltid använder datorns administratörskonto som sitt dagliga användarkonto och erbjuder all skadlig programvara möjligheten att tillskansa sig detta "fullständiga eller tillräckligt breda åtkomst till datorsystemet eller dess filer lagrade i disken (inklusive programfiler)" som dessa kräver för att utföra sitt skadliga jobb.

WinGuiders syfte är att informera allmänheten om detta problem och att visa genom våra guider hur man installerar sin dator korrekt, så att skadliga saker tas emot i porten, även innan datorn har börjat användas!

WinGuider HJÄLPER allmänheten att säkra sina datorer på ett så effektivt sätt som möjligt, genom principen: Håll det enkelt och okomplicerat, helt utan att blanda in några extra programvaror eller liknande!