WINGUIDER.SE

PROFESSIONELL WINDOWS TILL PRIVATPERSONER! ÄVEN TILL NYBÖRJARE!

© 2003 Thomas Ekström/WinGuider.se | Allt innehåll på webbplatsen och i guiderna skyddas av upphovsrättslagen. | WinGuider = Förkortning av Windows Guider | Epost: info@WinGuider.se

Betalning sker snabbt och enkelt via PAYPAL!
Ev. Support ges via e-post!

Clicky

International webpage

Mail: info@WinGuider.se?subject=WebFråga:

E-post till WinGuider

Fokuserar på Windows, Windows SÄKERHET, AntiVirus, IT-Forensik m.m.

ETT WINDOWS-PROFFS TILL DIN HJÄLP!

WinGuider har 25-års SAMLAD ERFARENHET av att ge support till Windows-användare!

Lösningarna till de problem som användarna har drabbats av under alla dessa år har, SEDAN ÅR 2003, har samlats i de installations-anvisningar som säljs på denna webbplats..


Tro det eller ej.. Men drygt 9 av 10 problem som användare ofta drabbas av har en och samma GRUND-lösning..

MEDAN ANDRA IT-SUPPORT FÖRETAG OFTAST LÖSER ETT PROBLEM I TAGET! SÅ VÄNTAR WinGuider TILLS ATT NI SKALL INSTALLERA (OM) ER DATOR, DÅ PASSAR WINGUIDER PÅ ATT, VIA VÅRA INSTALLATIONS-GUIDER, REDAN DÄR, UNDER INSTALLATIONEN ARBETA BORT KÄLLAN TILL OLIKA VANLIGA PROBLEM.. EN GÅNG FÖR ALLA!

WinGuider ser till att ni slipper söka dator-hjälp, Om och om och om igen...

LÖS PROBLEMEN
EN GÅNG FÖR ALLA!

De flesta dator-problem som privatpersoner drabbas av beror i mångt och mycket på diverse FEL som skedde redan när datorn installerades.. Detta oavsett om de skaffat Windows själva, eller om Windows ingick i datorn redan från start.

De flesta problem har sitt ursprung i att Windows installations-process INTE hjälper till att avhjälpa källan till dessa problem..

Lyckligtvis gör WinGuider det..

HINDRA SKADLIG KOD
GENOM TT INSTALLERA PÅ BÄSTA SÄTT

ETT PROFFS TILL ER HJÄLP!

SLIPP BETALA ARBETSKOSTNAD

EXTRA SKYDD MOT ANGREPP

PROFFS-HJÄLPMEDEL FÖRENKLAR OCH FÖRBÄTTRAR KRAFTIGT ER WINDOWS & DESS FUNKTION

GUIDERNA HJÄLPER ER ATT ANVÄNDA WINDOWS PÅ BÄSTA SÄTT

GUIDERNA HJÄLPER ER ATT HJÄLPA ER SJÄLVA! Ni lär er mycket mer och er dator och hur ni kan använda den!

ÖKAD SÄKERHET Gör att ni KAN VÅGA att använda er dator, precis så som ni VILL! Ni slipper begränsa er!

FÖRDELAR:

JA! Det är FAKTISKT SANT!

DÅ DU GÖR JOBBET SJÄLV, SÅ SLIPPER DU BETALA ARBETS-KOSTNADEN!

Låter det krångligt?

Nä! Det är det egentligen INTE!

WinGuiders installations-anvisningar är SKRIVNA så att det räcker med att du kan starta en dator, använda tangentbord och dator musen..

Du följer enkla ”STEG FÖR STEG” anvisningar.. Enklare än IKEA!

Det är faktiskt en av fördelarna med att installera och hantera datorn på RÄTT SÄTT! Man blockerar helt enkelt de vanligaste sätten som virus, trojaner, hackare etc, försöker angripa er dator..

De smittor som ni ev. Drabbas utav FÅR helt enkelt inte installera sig till er dator på samma sätt som om ni installerade er dator ”på vanligt sätt”..

Detta är skillnaden mellan PROFFS och ICKE PROFFS!

MEDAN ANDRA IT-SUPPORT FÖRETAG OFTAST LÖSER ETT PROBLEM I TAGET! SÅ VÄNTAR WinGuider TILLS ATT NI SKALL INSTALLERA (OM) ER DATOR, DÅ PASSAR WINGUIDER PÅ ATT, REDAN DÄR, UNDER INSTALLATIONEN, ARBETA BORT KÄLLAN TILL VANLIGA DATOR-PROBLEM.. EN GÅNG FÖR ALLA!

Start

WinGuider är en oberoende specialist på Windows säkerhet.

Vi har ingen reklam, inga sponsrade länkar eller annat sponsrat innehåll.


Vi hjälper bara dig att installera din dator så att de vanligaste datorproblemen aldrig kommer att drabba dig!


Tips & Trix för Windows Bästa AntiViruset

OM WINGUIDER:

Ett äkta Windows-proffs och en Windows-specialist!
Proffs då jag haft som profession (arbete) att installera, konfigurera, hantera samt säkra upp (härda) Windows system ända sedan 1997.

Specialist då jag valt mig att specialisera mig på endast Windows och då specifikt Windows-säkerhet & även fokuserat på anti-virus redan från 1997.

Jag började som IT-konsult på EDS Nordic 1997 och var till 100% uthyrd till en medicin-tekniskt företag där jag arbetade med helpdesk, (användarsupport) Jag tog helpdesk-ärenden och löste alla dator-problem som de dryga 400 användarna sökte hjälp med.


Redan under denna tid intresserade jag mig mer och mer för hur smittor (virus, trojaner osv.) fungerade, hur de angriper en dator och hur man kan blockera/hindra dessa angrepp)


Vid sidan om användar-supporten så ansvarade jag även för att installera upp nya datormodeller, och säkra Windows NT4 (som användes på den tiden) och sedan skapa kloner (image´ar) av dessa modeller så att vi snabbt kunde installera nya datorer..
Redan här passade jag på att infoga de förändringar som vi i början, manuellt, fick hjälpa resp- användare med EFTER att datorn installerats klart och dom hade loggat in för 1:a gången på den datorn.

Iom. Att dessa förändringar då fanns i datorn redan innan användaren loggade in för första gången så slapp vi att manuellt klicka oss runt och ställa in specifika inställningar och anpassningar.

Då, när datorernas Windows hade härdats och användarnas specifika inställningar osv. fanns med från start så minskade antalet ärenden till helpdesk med drygt 2 3:e delar..


(Det var tack vare arbetet med att först HÄRDA Windows och sedan införa specialanpassningar för alla blivande datoranvändare som jag tog på mig uppdraget att dokumentera exakt vad jag gjorde, hur jag gjorde det och vilka registerinställningar etc. jag ändrade på osv.

Detta uppdrag blev grunden till de installations-manualer som säljs på WinGuider i dag..)


Runt år 2000 så bytte jag arbetsgivare och blev anställd på en statlig myndighet, där jag nästan omedelbart kastades in i att administrera anti-virusskyddet för de dryga 17.000 datorer (och dryga 1000 servrar) som myndigheten hade.
I.o.m. detta arbete så fick jag chansen att studera allehanda olika virus, trojaner och andra smittor som smög sig in i datorerna. Jag gick även på utbildningar i hur virusskydd fungerar, hur de olika smitto-typerna är uppbyggda och hur olika smittor fungerar och hur de angriper datorer..

Detta ledde sakta men säkert till att jag fick vara delaktig i att installera olika säkerhets-funktioner som t.ex. surf-filter m.m. Varje gång t.ex. licenserna för anti-viruset eller webbfiltret skulle förnyas så var jag delaktig och drivande i att arbetet med avrop för detta. Därmed fick vi skapa ett labb för att i första hand testa de antivirus-produkter som vi löpande avropade för att se om de höll måttet.. Vi skapade även tillfälliga labb för att utreda större smitto-incidenter och senare, när jag arbetade i IT-säkerhetsgruppen, så tog jag på mig att bygga upp ett korrekt IT-forensiskt labb, där jag via speciellt härdade, fristående datorer hämtade in de smittor som antiviruset på arbets-datorerna, helt eller delvis, inte hanterat eller ens upptäckt. Speciella extra härdade datorer användes senare för att med äkta IT-forensiska programvaror utreda allt från smittoangrepp till mängder med annat.


Då jag i drygt 25 år har arbetat med IT-säkerhet, skydd mot smittor och andra hot och specifikt med antivirus och utredning av smittor så har jag god insyn  i hur bra eller dåligt olika antivirus fungerar..
DETTA ÄR OCKSÅ ORSAKEN TILL VARFÖR JAG INSISTERAR PÅ ATT HJÄLPA PRIVATPERSONER ATT SKYDDA SIN DATOR PÅ RÄTT SÄTT, FRÅN GRUNDEN, INNAN DE ENS INSTALLERAT ETT ANTIVIRUS…
Tyvärr räcker det idag med att installera ett antivirus & en brandvägg för att hålla sin dator skyddad..
(Visste ni att det upptäcks flera hundra tusen NYA smittor varje dygn, året om) Därför hinner inget antivirus med, utan skyddet mot skadlig kod måste INSTALLERAS IN I DATORN innan den ens börjar användas..


Alla ni som minst en gång har antingen tvingats att spendera timmar med att ladda ned div. "rensningsprogram" och att köra dessa om och om igen eller kanske har ni rentav tvingats att installera om er dator efter ett angrepp (av smittor eller hackers) vet precis vad jag menar.


OCH ATT SKYDDA SIN DATOR SÅ SOM PROFFSEN GÖR, ÄR EGENTLIGEN VÄLDIGT ENKELT:
-
All kod som du stöter på, även skadlig kod (”virus”) & hackerangrepp, kommer att köras med användarens egna behörigheter och rättigheter..

Är du inloggad med ett administratörskonto (är admin) när du stöter på en smitta, SÅ FÅR ÄVEN SMITTAN ADMINISTRATÖRS-RÄTTIGHETER PÅ DIN DATOR.

Det proffsen gör är att separera administratörs-kontot från sitt egna användarkonto så att varje användare alltid loggar in med vanliga användarrättigheter då detta KRAFTIGT begränsar den skada som ev. Smitta eller annat angrepp kan orsaka.. Alla smittor & angrepp blir därmed helt enkelt bakbundna, smittorna saknar ju möjligheten att utnyttja inloggad användaren rätt att ”göra vad som helst, hur som helst” i datorn…

Enbart detta skyddar er dator mycket, mycket bättre än ens de allra bästa antivirus-programmen kan, om ni hade fortsatt att logga in med datorns administratörskonto..


MEN? SER INTE MICROSOFT TILL ATT DATORN INSTALLERAS PÅ RÄTT SÄTT?

Nej! Dessvärre så har Microsoft de senaste åren försämrat Windows setup (installations-process) så att ni aldrig får chansen att först skapa ett riktigt Administratörskonto, och med hjälp av det skapa era egna konton med vanliga användarrättigheter..

Visst! Även privatpersoner kan göra detta, men det kräver relativt omfattande trixsande och fixande som tyvärr kräver att man har ett hum om vad man gör… Något som alla inte har..

Allt detta för att Microsoft vill få (tvinga) alla privatpersoner att använda ett Microsoft-konto till sin dator! I sin iver att åstadkomma detta så har Microsoft begränsat installations-processen till den grad att ingen privatperson längre KAN installera sin dator på rätt sätt..

Något som egentligen är väldigt lätt, har Microsoft lagt ned sin själ i att förhindra... och värst är det i den version av Windows som just privatpersoner har… Windows XX HOME!


Det är just därför som WinGuider har fortsatt att skapa hjälp till själv-hjälps-manualer (guider) åt alla privatpersoner, där de tillhörande och UNIKA hjälp-filerna skapar såväl ert administratörs-konto och dessutom skapar ETT användarkonto åt dig som skall använda datorn

(OBS! Ni kan alltid skapa fler om ni så vill, guiden innehåller detaljerad information om hur ni kan lägga till fler användarkonton på rätt sätt, OM flera personer skall dela samma dator).


De övriga hjälpfilerna ser till att justera Windows för privat bruk, trimmar Windows prestanda och ökar säkerheten i Windows..

Detta leder i sin tur till att datorn behåller den prestanda den har i många år framöver, den blir mycket mer pålitlig (stabil) så att ni slipper plötsliga omstarter, blåskärmar, ni slipper problem med nätverket osv. Allt detta, enbart för att er dator har installerats på BÄSTA SÄTT..

WinGuiders installations-hjälp får er att installera er dator som ett PROFFS! Helt på egen hand! Instruktionerna är så klara, så enkla och så detaljerade att ni knappast KAN göra fel!


De UNIKA guiderna tillsammans med de UNIKA tillhörande hjälp-filerna tar bort behovet av att vara ett proffs, allt ni behöver veta är i stort sätt: Att ni grund-förståelse i hur man använder ett tangentbord och en datormus. Mer än så behöver ni egentligen inte kunna..

Installationshjälpen är så skapt att ni läser och utför en rad i guiden i taget, när den raden är klar så fortsätter ni med nästa rad i guidenoch VIPS! Innan ni vet av så är er dator klar..


Ni får en dator som är säkrare dator än någon ni tidigare haft! Den blir i praktiken MINST lika säker som en linux eller en mac påstås vara!

Och samtidigt har ni lärt er MYCKET MER om hur ni använder er dator… Vill ni så kan ni ta hjälp av någon vän etc. för installationen, om ni känner er tryggare med det, men glöm då inte att följa installations-manualens steg, steg för steg!


När er dator väl är klar så kan ni obehindrat använda datorn utan att oroa er för att göra fel! Ni har t.o.m rekommenderats att installera ett bättre antivirus, som oftare blockerar smittorna redan innan de tagit sig in i er dator, ni har fått aktivera återställningspunkter (så ni kan återgå till hur datorn var, för ett dygn, en vecka sedan etc.. OM nu något problem uppstår), era privata filer, foton och dokument kommer att automatiskt säkerhetskopieras till OneDrive, så de finns tillgängliga vare sig er dator går sönder, blir stulen och väljer ni att ni installera OneDrive-appen i er mobil, ja! Då har ni alltid tillgång till era viktigaste filer, vare sig loggar in på datorn eller använder er mobil. Tar ni foton med mobilen, Ja Då dyker dessa nytagna foton automatiskt upp i er dator, så fort ni loggar in på er dator. Ni slipper krångla med kablar och köra massa ”synk”-program.. Startar ni appen ”DIN TELEFON” i er dator, då kan ni t.om. ta emot telefonsamtal via er dator, ni kan läsa och skriva SMS via er dator (Om mobiltelefonen är inkopplad på samma WIFI som er dator) Och det bästa av allt! Allt som behövs för att allt detta skall fungera finns redan inbyggt i Windows.


Det är den inbyggda funktionen: UAC som ser till att ni kan installera nya program utan att behöva logga ut och in, då ni endast anger lösenordet till Administratörskontot och er program-installation löper på, som om ni loggat in med datorns administratörskonto, trots att ni är en extra skyddad vanlig användare..

ÄR DET INTE SÅ EN DATOR SKALL FUNGERA?? Vi tror det i alla fall!
Kort sagt så får ni en dator som är så mycket säkrare, smidigare, stabilare och t.o.m. ENKLARE att använda då ni slipper oroa er för att göra fel…


Hur mycket är inte det värt?


         WINDOWS, SÅ SOM WINDOWS SKALL VARA! SNABBT, STABILT OCH SÄKERT!


BAKGRUND TILL WINGUIDER OCH VÅR UNIKA INSTALLATIONS-HJÄLP

I alla it-säkerhets samband så enas man att den bästa praxis är minimera de oskyddade inloggningarna med administratörs-rättigheter till förmån för inloggningar med vanliga användarrättigheter, s.k. Skyddade inloggningar, då detta kraftigt minskar den skada som angrepp från såväl hackare som skadlig kod kan orsaka. Samtidigt hindrar detta användaren från att begå allvarliga misstag som kan skada datorn, säkerheten, nätverket osv..


Detta gäller inte enbart företagsvärlden utan minst lika mycket i datorer som används privat.

Då varken Microsoft eller data-firmor, som har privatpersoner som kunder, bidrar till att hjälpa till med få användarna att installera och använda sina datorer på bästa och mer skyddande sätt, Redan år 2003 tog WinGuider initiativet till att bekämpa denna brist, dvs. Att ge privatpersoner möjligheten att använda sin dator så som den är tänkt att användas, via datorn skyddade konton som kraftigt minskar risken för att drabbas av eller sprida svåra angrepp. Sedan 2003 har WinGuider sålt dessa omtyckta installations-anvisningar (guider), WinGuider är för närvarande Sveriges största leverantör av installations-guider riktade till privatpersoner. EN UNIK SAK med dessa installations-guider är att de bifogade UNIKA HJÄLP-FILERNA!

-Det är tack vare dessa hjälp-filer som även en ren nybörjare på datorer faktiskt lyckas installera sin dator  på RÄTT sätt, på egen hand! Med eller utan hjälp av andra! Dator blir märkbart bättre än en ordinärt installerad dator och är lika lättanvänd och den förblir snabb, stabil och extra säker i flera år framöver. NI SLIPPER INSTALLERA OM TITT SOM TÄTT! Och alla personer i hemmet,  som bor & är folkbokförda tillsammans med köparen får installera sin dator via köparens installations-guide.             KÖP EN GUIDE OCH NI FÅR INSTALLERA ALLA DATORER NI HAR I HEMMET VIA DENNA GUIDE!