WINGUIDER.SE

     VI ERBJUDER IT-HJÄLP ÅT ICKE-TEKNISKA PRIVATPERSONER
VÅRA GUIDER MED TILLHÖRANDE UNIKA HJÄLP-FILER HJÄLPER DIG ATT ENKELT INSTALLERA OCH HANTERA WINDOWS PÅ RÄTT SÄTT.

Mail: info@WinGuider.se?subject=Webb-Fråga:
INSTALLERA WINDOWS 11 RÄTT, PÅ ENKLASTE SÄTT GUIDE: INSTALLERA WINDOWS 11 PÅ RÄTT SÄTT! WinGuiders TIPS & TRIX Windows-skolan Om WinGuider

MED VÅR UNIKA HJÄLP KAN ÄVEN DU INSTALLERA WINDOWS SÅ SOM RIKTIGA PROFFS GÖR!

SLUTA ATT BETALA DYRT FÖR SÅDANT DU LÄTT KAN GÖRA PÅ EGEN HAND, MED VÅR HJÄLP!

DETTA GÄLLER ÄVEN OM DU ALDRIG HAR INSTALLERAT EN DATOR FÖRR!

VILL DU HA EN SNABBARE, SÄKRARE och BÄTTRE DATOR?

MÅSTE DU INSTALLERA DEN PÅ RÄTT SÄTT!

FÖRST LITE GRUNDLÄGGANDE INFORMATION!

DE FLESTA SOM SÖKER PÅ INTERNET EFTER TIPS OM HUR MAN SKALL SKYDDA SIN DATOR, FÅR OFTAST SVARET: "INSTALLERA PROGRAM X ELLER PROGRAM Y" SÅ BLIR DU SÄKER! I verkligheten så är detta helt FEL! SÄKERHETEN SITTER NÄMLIGEN I DIN DATOR, INTE I NÅGOT PROGRAM! Därför måste du ge din dator chansen att dra nytta av SIN INBYGGDA SÄKERHET, denna säkerhet FÖRSTÄRKER du senare med t.ex. ett bra antivirus-program. Tyvärr så finns det brister i Windows installations-program, Fel som leder till att du alltid kommer att använda din dator med bl.a. ett oskyddat användarkonto.

WINGUIDER.SE HJÄLPER DIG ATT KORRIGERA DESSA FEL SÅ ATT ÄVEN DU KAN FÅ MAXIMAL SÄKERHET UR DIN DATOR.. En säkerhet som DU sedan förstärker genom att välja bl.a. ett bättre antivirus-skydd etc.

SÅ SÄKRAR DU DIN DATOR PÅ BÄSTA & ENKLASTE SÄTT!

DET ÄR FAKTISKT SÅ ”ENKELT” ATT SÄKRA SIN DATOR PÅ BÄSTA SÄTT!

Det bästa sättet att säkra sin dator på, oavsett operativsystem, är att separera administratörs-kontots rättigheter ifrån användarens egna vanliga användar-rättigheter.


ENBART DETTA UTGÖR ÖVER 90% AV ALL SÄKERHET I ER DATOR!


NÄSTAN ALLA PROGRAM KOMMER ATT FUNGERA PRECIS SOM VANLIGT!

Alla program som är installerade till PROGRAM–mapparna fungerar felfritt.
Det är oftast endast program som installerats fel
(där programmet inte installerats till program (x86) eller PROGRAM-mappen) som kan krångla men det löses enklast genom att ni avinstallerar programmet för att åter-installera det till någon av C:\program mapparna..


NÄR NI UTFÖRT DETTA SÅ ÄR ER DATOR ÖVERLÄGSET MYCKET MER SÄKER!

ER DATOR ÄR NU MYCKET MER STABIL OCH DRIFTSÄKER!

Och vad ni än gör, installera INTE menlösa ”booster”, ”driver updater”, rensnings, eller liknande programvaror. Då dessa oftast förstör mycket mer än de rättar till… Denna typ av program är helt onödiga så undvik dessa!


”En enda ”tweak” kan göra datorn praktiskt taget osårbar” URL: https://www.pcworld.com/article/2098648/one-tweak-can-make-your-windows-pc-virtually-invulnerable.html


Microsoft vulnerability report 2020 påvisar tydligt att datorn blir otroligt mycket säkrare när användaren slutat upp med att logga in som administratör.


Bl.a. SÅ hindrar detta utnyttjandet av 77% av alla kritiska Microsoft-sårbarheter under år 2019


- 100% av kritiska sårbarheter i Internet Explorer och Edge samt Office skulle ha oskadliggjorts enbart av att användaren slutat upp med att logga in som administratör.


- 80% av kritiska sårbarheter som påverkar Windows 7, 8.1 och 10 skulle ha kulle ha oskadliggjorts enbart av att användaren slutat upp med att logga in som administratör.


Att använda lägsta rimliga rättigheter, till exempel genom att flytta lokala administratörsrättigheter till ett separat konto, är en proaktiv metod som ger ett mycket effektivt skydd, även om en patch för sårbarheten skulle saknas.


En metod med lägsta rimliga rättigheter, dvs. att använda vanligt användarkonto kan hjälpa till att bryta flera punkter i attackkedjan – från kontokapning till att angripa andra datorer via nätverket, hindra eskalering av privilegier och mer– Se bl.a. Punkt 2 på sidan 39 i Microsoft vulnerability report 2023


Så visst finns det mycket goda skäl till att även privatpersoner lär sig att kringgå Microsoft blockeringar som hindrar dig från att skapa ett separat Administratörs-konto vilket är grunden till att själv få möjlighet till att använda ett korrekt användarkonto.


WinGuider hjälper er med ALLT detta, det som Microsoft inte VILL hjälpa er med..

Och WinGuider gör det på absolut enklaste sättet….


Då WinGuider bedriver ideell verksamhet så säljs guiderna dessutom till självkostnads-pris ..

OM DIN DATOR ÄR INSTALLERAD GENOM ATT KLICKA NÄSTA, NÄSTA OSV. OCH SEDAN LOGGA IN MED DITT MICROSOFT-KONTO NÄR DU OMBEDS TILL DETTA?


                          DÅ ÄR DET DIG SOM NEDAN INFORMATION RIKTAR SIG TILL!
DET ÄR JU SÅ ATT NÄR MAN INSTALLERAR VILKET OPERATIVSYSTEM SOM HELST SÅ BLIR DET FÖRST SKAPADE ANVÄNDARKONTOT ALLTID ETT ADMINISTRATÖRS-KONTO (Datorn kräver ju minst 1 admin-konto)
Och tyvärr är Windows-setupen felaktigt uppbyggd så att den endast skapar ett enda användarkonto, Just det konto som Windows insisterar att du skall logga in på med ditt Microsoftkonto. Och gör du detta så kommer du alltid att logga in med Administratörs-rättigheter!


                                      DET ÄR DETTA SOM FÖRSÄMRAR SÄKERHETEN I DIN DATOR!


När en datoranvändare stöter på skadlig kod (”virus” i vardags-tal) så exekveras (körs) all kod som användaren stöter på med användarens EGNA användar-rättigheter.
Om då användaren använder ett administratörs-konto så kommer all
skadlig koden att få rätten att utnyttja användarens Administratörs-rättigheter.
En användare som är Administratör bjuder med andra ord ”virusen” på rätten att få göra precis ALLT som viruset vill, obehindrat
.

Ännu en brist i Windows setupen är att du alltid loggar in med datorns ENDA konto
och du saknar därmed ett ”backup-konto” att använda ifall ditt eget konto skadas, du glömt bort lösenordet eller kontot blir skadat..

                OCH PÅ DETTA SÄTT SÅ HAR MICROSOFT FÖRSTÖRT FÖR DIG! DUBBELT UPP!

WINDOWS OSKICK ATT LURA DIG ATT ALLTID ANVÄNDA DATORNS ENDA ADMIN-KONTO

SKADAR DIN SÄKERHET!

 SÅ KONTROLLERAR DU OM VIRUS KAN UTNYTTJA DINA RÄTTIGHETER!

Detta kan ni kontrollera så här: I sökfältet nertill vid Windows-knappen, skriv: cmd & tryck enter.
I rutan som dyker upp, skriv:
net user & tryck enter..
Nu visas alla användarkonton som finns i er dator (samt ett par ”inbyggda” konton)
Nu bör ni
se vilket namn ert egna konto har (Samma som visas under ”C:\användare” i utforskaren)..
skriv nu:
net user ERT ANVÄNDAR-NAMN & tryck Enter

I en av raderna nertill så visas: Medlemskap i lokala grupper samt *Användare eller *Administratörer. Om det hos er visas: *Administratörer då har ni fallit i Microsofts fälla och all skadlig kod som ni stöter på kan lätt utnyttja era administratörs-rättigheter för att skada er dator extra svårt! (Läs mer längre ned)


Om du byter från att använda Windows på det sätt som Microsoft lurar dig till och istället börjar att använda ett standard-användarkonto så KAN inte en skadlig kod ärva några administratörs-rättigheter längre, och därmed KAN INTE NÅGOT ”VIRUS” eller TROJAN ORSAKA ALLVARLIGA SKADOR I DIN DATOR.

     EN KORREKT INSTALLERAD WINDOWS GER MAXIMAL SÄKERHET, JÄMN PRESTANDA OCH MAXIMAL STABILITET!
Allt detta tack vare att du inte längre har några administratörs-rättigheter som en skadlig kod kan ”ta rygg” på. Smittor, hackare och angrepp får då inte längre tillgång till några administratörs-rättigheter som de kräver för att lättare kunna angripa datorn.

Det som händer när du väljer att logga in med ett vanligt användarkonto istället för det administratörs-konto som Microsoft lurar på dig, är att du slutar att bjuda all skadlig kod och alla angrepp på DINA EGNA ADMINISTRATÖRS-RÄTTIGHETER..

NÄR DU INTE LÄNGRE LOGGAR IN SOM ADMINISTRATÖR, DÅ FÅR INTE NÅGON SKADLIG KOD LÄNGRE DE RÄTTIGHETER SOM KRÄVS FÖR ATT T.EX. INJICERA KOD TILL DATORNS SYSTEM-PROCESSER ELLER NÅGON AV SYSTEM-TJÄNSTERNA. DE KANN T.EX. INTE LÄNGRE KOPIERA IN FILER TILL DATORNS SYSTEM- ELLER PROGRAM-MAPPAR. DU HAR DÅ EFFEKTIVT STRYPT DEN SKADLIGA KODENS MÖJLIGHETER ATT "ÄRVA" RÄTTIGHETER TILL ATT FÅ ÄNDRA I DATORSYSTEMETS EGNA, KRITISKA, REGISTER-INSTÄLLNINGAR. (Virusarna tappar därmed all sin kraft)

Detta, att HINDRA angrepp ifrån att få tillgång till administratörs-rättigheter, är DET MEST EFFEKTIVA sättet att hindra (blockera) mycket av angreppen och bl.a. hindrar det den skadliga koden från att få autostartas när datorn startas upp. Den skadliga koden (”virusen”) kan därmed inte längre påverka HELA datorsystemet.
Detta gör även att du alltid kan använda ditt separata administratörs-konto till att t.ex. avsöka datorn med ditt antivirus-program. Då BÅDE detta konto ditt antivirus program oftast förblir helt opåverkad av de allra flera ”virus” och trojaner som ditt vardagliga användarkonto har påverkats utav.


Om du är inloggad som en  standard-användare när du drabbas av ett virus, så behöver du bara logga ut, starta om datorn (så aktiv smitta stängs ned). Logga sedan in på administratörs-kontot, Uppdatera ditt antivirus, innan du startar en avsökning med ditt antivirus-program.
Ditt antivirus-program har då mycket lättare att söka upp, och åtgärda angreppet. Kan det bli enklare?

 

NOTERA! WinGuiders UNIKA hjälp-filer ser automatiskt till att separera ditt användarkonto ifrån datorns administratörs-konto, och det redan innan ditt egna användarkonto har skapas. Precis så som det skall gå till. Helt utan problem eller krångel.


OBS! WINGUIDER ÄR DEN ENDA SOM ERBJUDER DATOR-HJÄLP SOM HINDRAR ”VIRUS” ATT FÅ ÅTKOMST TILL ADMINISTRATÖRS-RÄTTIGHETER! Ingen annan, varken på Internet eller någon data-support firma hjälper dig med detta!

Och NEJ! TILL SKILLNAD FRÅN VAD MÅNGA TROR, SÅ SKYDDAR INTE UAC ETT ADMINISTRATÖRS-KONTO ALLS! Tvärtom.. Precis som Microsoft själva skriver HÄR, ”Även om UAC hjälper till att begränsa administratörs-användares rättigheter så kan användarna enkelt åsidosätta den begränsningen när de ser UAC-prompten. Därför är det ganska enkelt för en administratörs-användare att oavsiktligt tillåta att skadlig kod körs. För att säkerställa att vardagliga aktiviteter inte resulterar i skadlig kod och andra potentiellt katastrofala ändringar rekommenderar vi att du använder ett konto som inte är administratör för regelbunden användning

DETTA BEHÖVER DU GÖRA FÖR ATT MAXIMERA SKYDDET AV ER DATOR:
1: HA ETT SEPARAT, DEDIKERAT ADMINISTRATÖRS-KONTO!

Detta separata och dedikerade administratörskonto kan ALLTID användas, även om t.ex. Har låst er ute genom att glömma bort ert lösenord, lösenordet har ändrats av 3:e part. Eller ett fel hindrar er från att logga in.. Osv.


2: LOGGA ALLTID IN MED ETT VANLIGT (STANDARD)KONTO!

På så sätt använder ni ett ”skyddat” användarkonto som varken tillåter skadlig kod eller era egna misstag att skada er dator allvarligt. Ni kan därefter lugnt använda er dator precis på samma sätt som ni alltid gjort förr, då ni har minimerat riskerna.. Allt ni behöver göra för att utföra något som kräver administratörs-rättigheter är att skriva in Administratör-kontots lösenord i den UAC-promt som automatisk dyker upp när väl administratörs-rättigheter krävs!

Skall ni t.ex. installera ett nytt program, då laddar ni ned programmet till er dator/er USB-pinne, ni högerklickar på filen & avsöker filerna med ert antivirus. Och om ingen skadlig kod upptäcks, då dubbelklickar ni på installations-filen.. - UAC poppar automatiskt upp och ni skriver in Administratörs-kontots lösenord.

Därefter körs hela programinstallationen med datorns Administratörskonto.. Trots att ni aldrig loggat in som administratör själva.. Ni får både ”klicka nästa” och ange ev. Val under installationen, helt utan onödigt krångel. (Precis på samma sätt som i Linux)


Ni behöver inte ens logga ut och in med olika konton längre.. Ni är bara inloggade på ert vanliga användar–konto och skriver vid behov in administratörskontots lösenord i UAC-prompten! Det är allt!


PÅ DETTA ENKLA SÄTT HAR NI MAXIMERAT ER DATORS SÄKERHET UTAN ATT

NI ENS HAR INSTALLERAT ETT ENDA SÄKERHETSPROGRAM..

Då ni inte har installerat något extra program så finns det heller inget som ”stjäl” prestanda från er dator!

Det är NU först som ni bör fundera på vilket antivirus-program ni vill installera och använda i er dator.


Vissa kommer att hävda att ni kan använda det antivirus som finns inbyggt i Windows, men det är tyvärr inte så bra som dessa personer tror. Läser ni på olika dator-forum (Reddit osv.) så ser ni att de som använder Windows inbyggda antivirus oftast frågar om larm där den skadliga koden redan FINNS INSTALLERAD I DATORN och då datorn är smittad så har den redan utfört sitt skadliga arbete under en tid, INNAN Defender ens märkt att filerna är skadliga.. Och när väl Defender larmar, då har defender ofta mycket svårt att hantera dessa smittor.. Varvid användaren tvingas att köra en massa 3:e parts program för att rensa bort det som Defender har hittat..


ETT BRA ANTIVIRUS SKALL BLOCKERA DE FLESTA SMITTOR INNAN DEN ENS HUNNIT IN I DATORN.. Välj därför alltid ett 3:e parts antivirus program. Välj vilket 3:e parts antivirus som helst och ni kommer troligtvis få ett bättre skydd än vad Defender hade gett er!


Har ni installerat er dator på rätt sätt, så kan ni dessutom ha lyxen att själva välja ett antivirusprogram som NI känner er bekväma med och som NI förstår hur ni skall använda!


Ni skapar bara ett extra användarkonto, som ni ger Administratörs.rättigheter, sedan loggar ni in på detta admin-konto och justerar ned ert egna användarkonto till ett standardanvändar-konto.
Ge båda dessa konton ett STARKT LÖSENORD t.ex. Genom ”WinGuider-metoden” och kombinera det med att i säkerhetsinställningarna för ert Microsoft-konto ange t.ex. Er mobils-konto som backup, samt tvärtom för ert mobil-konto. Om någon ”hackat” ett av dessa konton, så kan de inte byta lösenord då ”det andra” kontot behöver godkänna lösenords-bytet..


Har ni bara olika lösenord på dessa konton så lär inte ”hackarna” lyckas komma åt båda samtidigt. SMART, ENKELT OCH SÄKERT! (Som alltid med WinGuider)

Allt innehåll på webbplatsen och i guiderna etc. skyddas av upphovsrättslagen

© 2003 WinGuider.se/Thomas Ekström
Webbplatsen är miljövänligt framställd, Inga träd dog under konstruktionen av denna webbplats,
 däremot KAN några elektroner ha blivit lätt omskakade.

HÄR KÖPER DU HJÄLPEN TILL ATT INSTALLERA WINDOWS 11 SNABBT OCH ENKELT!

SÅ LÄTT INSTALLERAR DU WINDOWS PÅ RÄTT SÄTT!
ÄVEN SOM REN NYBÖRJARE! KÖP HJÄLPEN HÄR!

Permanent PRESTANDA

Maximal drift-stabilitet

Extra hög säkerhet

Unika hjälp-filer förenklar

För ALLA, både för nybörjare som erfarna!

Och alla däremellan

HÄR KÖPER DU HJÄLPEN TILL ATT INSTALLERA WINDOWS 11 SNABBT OCH ENKELT!

SÅ LÄTT INSTALLERAR DU WINDOWS PÅ RÄTT SÄTT!
ÄVEN SOM REN NYBÖRJARE! KÖP HJÄLPEN HÄR!

Permanent PRESTANDA

Maximal drift-stabilitet

Extra hög säkerhet

Unika hjälp-filer förenklar

För ALLA, både för nybörjare som erfarna!

Och alla däremellan

MEN VAR LUGN! OM DU INTE KAN LÖSA DETTA PROBLEM SJÄLV
 
SÅ HJÄLPER WINGUIDERS INSTALLATIONS-HJÄLP DIG  MED ALLT DETTA!
PÅ RÄTT OCH ABSOLUT ENKLASTE SÄTT! UTAN KRÅNGEL!


WINGUIDER HJÄLPER DIG MED ALLT DET SOM MICROSOFT HELT ENKELT INTE VILL HJÄLPA DIG MED!


WINGUIDER HJÄLPER DIG ATT INSTALLERA WINDOWS 11 SÅ SOM PROFFSEN GÖR, MED VARAKTIG PRESTANDA, MAXIMAL SÄKERHET SAMT EXTREMT HÖG STABILITET!
ALLT UTAN ATT NI BEHÖVER KÖPA ELLER INSTALLERA NÅGRA EXTRA PROGRAM!


WINGUIDERS INSTALLATIONS-HJÄLP ÄR PERFEKT FÖR ”GAMERS”, LJUD OCH VIDEO-KREATÖRER SAMT, OTROLIGT NOG, ÄVEN FÖR SLÖSURFAREN och alla däremellan!
Ni får ut ALL den prestanda som er dators hårdvara kan leverera, under flera år framöver!

Vare sig ni har en superduper spel-dator eller en enkel hemma dator!

Den förbättrade skyddet och den maximala stabiliteten gör att ni kommer inte att behöva installera om er dator med jämna mellanrum längre så även om WinGuider-installationen tar några extra minuter att utföra så sparar ni snart in den tiden mångfaldigt om då ni varken behöver utföra krångliga virus-rensningar, Krångla med nätverk, installera om dator etc.

ALLT DETTA FÖR ENDAST 249Kr inkl. Moms  


HÄR KÖPER DU HJÄLPEN TILL ATT INSTALLERA WINDOWS 11 SNABBT OCH ENKELT!

SÅ LÄTT INSTALLERAR DU WINDOWS PÅ RÄTT SÄTT!
ÄVEN SOM REN NYBÖRJARE! KÖP HJÄLPEN HÄR!

Permanent PRESTANDA

Maximal drift-stabilitet

Extra hög säkerhet

Unika hjälp-filer förenklar

För ALLA, både för nybörjare som erfarna!

Och alla däremellan