Google Analytics Alternative
start Att säkra Windows på enklaste och bästa sätt! Tips&Trix Kontakt
Mail: info@WinGuider.se?subject=WebbKonktakt: start

WinGuider.se, Ks3, 74635 Bålsta.

© 2003 Thomas Ekström / WinGuider.se

Alla rättigheter har reserverats.

Allt innehåll på webbplatsen och i  guiderna etc. skyddas av upphovsrättslagen.


En köpt och betald guide får användas till alla datorer som  av den omedelbara familjen (folkbokförda på köparens adress/bostad).

Ni får använda ER guide och dess USB-pinne för att hjälpa annan att installera sin dator OM denne samtidigt köper en guide via WinGuider.se.


Äkta ekonomiska föreningar & kommunala skolor äger efter ETT inköp av guide rätten att avgiftsfritt använda guiden i verksamheten.


Övriga föreningar, småföretagare osv. Kontaktar info(snabelA)WinGuider.se för årlig symbolisk avgift á 100kr per dator och 10kr per år och användare exkl. Moms! (En förening med 2 datorer och 10 användare betalar således: 200kr + 100kr = 300kr per år.. Exkl. Moms!)

WinGuider Ett IT-proffs för DIN säkerhets skull!

WinGuider.se drivs av ett PROFFS på IT-SÄKERHET!

Med över 20års erfarenhet av allt från IT-support till managering av anti-virus för 15.000+ användare.

Undersökning och utredning av olika smittor, till att blockera smittors framfart till ordinär IT-säkerhet.

Är utbildad i Windows, windows-säkerhet, antivirusskydd osv. Har säkrat Windows på RÄTT sätt sedan 1997!


WinGuider är för övrigt en förkortning av: Windows Guider = WinGuider.. Då målsättningen är att leverera installationsguider för Windows till privatpersoner..

start Att säkra Windows på enklaste och bästa sätt! Tips&Trix Kontakt

VARFÖR DET? WINDOWS ÄR VÄL SÄKERT REDAN SOM DET ÄR?!

JA! Men det är en sanning med viss modifikation! Windows 10 i sig är väldigt säkert! Men inte det sätt som lekmän (privatpersoner) ANVÄNDER sina Windows -datorer på..

PROBLEMET ÄR ATT LEKMÄN (PRIVATPERSONER) ENVISAS ÄN I DAG MED ATT ALLTID VARA INLOGGADE SOM ”ADMIN” PÅ SIN DATOR!

Och detta är precis det som WinGuider har, sedan 2003, försökt hjälpa privatpersoner att sluta upp med, genom att (som nu) INFORMERA om RISKERNA med att använda datorns administratörs-konto till vardags..
Och genom att visa hur man egentligen bör göra.

OAVSETT VILKEN VERSION AV WINDOWS DU ANVÄNDER SÅ KAN EN ANGRIPARE VANLIGTVIS ENDAST KÖRA SKADLIG KOD MED DEN INLOGGADE ANVÄNDARENS BEHÖRIGHETER!

Är  den användaren (du?) inloggad med datorns Administratörs-konto så ÄRVER ALL SKADLIG KOD, alla angrepp. Alla hackare, ANVÄNDARENS ADMINISTRATÖRS-BEHÖRIGHETER! Den skadliga koden (kallat ”smittan” härefter) kan då lätt starta skadliga processer, kopiera skadliga filer till datorns hårddisk (t.ex. DLL-filer till Windows-mapparna), och kan givetvis ändra ALLT i datorns register..

Därmed kan smittan påverka HELA DATORSYSTEMET NEGATIVT OCH SMITTAN KAN PÅVERKA ALLA DATORNS ANVÄNDARKONTON (UTÖVER DET KONTO SOM REDAN ÄR INLOGGAD!)

SÅ ENKELT, MEN SAMTIDIGT SVÅRT, ÄR DET ATT GÖRA WINDOWS PRAKTISKT TAGET OSÅRBAR!

‎”En enda tweak kan göra din Windows-dator praktiskt taget osårbar”

”Oavsett vilken version av Windows du använder, så understryker rapporten en mycket enkel verklighet. En angripare kan vanligtvis bara köra skadlig kod i säkerhets-sfären för den inloggade användaren, och om användaren då är en standard-användare som därmed inte har rätten att ändra i kritiska systemfunktioner inte kan installera okänd programvara utan att ange korrekt lösenord till UAC-prompten, då blir de flesta hot praktiskt taget ofarliga.” Översättning från: https://www.pcworld.com/article/2098648/one-tweak-can-make-your-windows-pc-virtually-invulnerable.html

Så NEJ! MAN SKALL INTE LOGGA IN SOM ADMIN HELA TIDEN, MAN SKALL ISTÄLLET HA ADMIN-BEHÖRIGHET, MEN BARA NÄR DET VÄL BEHÖVS!

Detta är vad WinGuiders installations-anvisningar ger er, Något som INGEN annan hjälper er med.. Och definitivt inte nu när Microsoft gjort det praktiskt taget omöjligt för en lekman att skapa ett korrekt Administratörs-konto på sin egen dator…(klicka för mer info!)

Om användaren istället har loggat in med ett  standard-konto så kan smittan inte längre:
- starta valfria processer,
- smittan kan inte längre kopiera in filer till system- eller program-mappar,
- smittan begränsas till att endast skriva i den inloggade användarens privata registerdel (HKCU)..

SMITTAN SAKNAR DÄRMED MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA DATORSYSTEMET ELLER ANDRA ANVÄNDARES KONTON ETC. Smittan blir då ”utelåst” från att ställa till större skada!

Enbart DETTA skyddar er dator BÄTTRE än ens de bästa säkerhetsprogram kan, om ni fortsätter logga in som admins!

SÅ ENBART ATT HA ETT SEPARAT ADMIN-KONTO OCH ATT ALLA ANVÄNDARE HAR STANDARD-KONTON HINDRAR STÖRRE DELEN AV ALLA SKADLIGA SMITTORS SKADLIGHETER

EN EV. SKADA BLIR VÄLDIGT BEGRÄNSAD.. OCH DET SEPARATA ADMIN-KONTOT KAN NU ENKELT ANVÄNDAS FÖR ATT RENSA BORT SMITTOFILERNA, SPECIELLT OM DEN DRABBADE ANVÄNDAREN HAR LOGGAT UT (OCH HELST ATT DATORN HAR STARTATS OM TILL T.EX. FELSÄKERT LÄGE!)

TYVÄRR TÄNKER MICROSOFT NU TA BORT MÖJLIGHETEN ATT SKAPA LOKALA ADMINKONTON I JUST DE VERSIONER SOM PRIVATPERSONER ANVÄNDER!

Men lyckligtvis kan proffs som WinGuider fortfarande se till att detta går! Och detta har WinGuider gjort via sin webbsida ända sedan 2003.. Och JA! Datorns admin-konto SKALL vara ett lokalt konto!

SJÄLVKLART HJÄLPER WINGUIDER ER MED DETTA ÄVEN I FRAMTIDEN!

Så ni kan alltid vända er hit för att på absolut enklaste sätt installera och använda er dator på det sätt som den är byggd för, Ni får inte bara en extra säker dator (tack vare rätt installation och korrekt kontohantering) er dators hårdvara hindras inte längre av brister och felaktigheter.. Ni får en konstant hög prestanda, som inte försämras märkbart med tiden, samtidigt som er dator blir otroligt mycket stabilare (ni slipper onödiga blåskärmar, hängningar osv. som härrör från felaktig installation & hantering) och UTÖVER allt detta blir er dator BÄTTRE SKYDDAD ÄN NÅGONSIN TIDIGARE!

Och ni får ALLT DETTA GRATIS på köpet!
Ni kommer aldrig att behöva ladda ner och installera Cleaners, Boosters, System care, hardeners, anti-spy eller andra totalt onödiga programvaror.. Dessa kommer endast försämra er dators prestanda och ta upp onödig plats på er hårddisk utan att tillföra något positivt alls!

MEN! JAG HAR JU REDAN EN BRANDVÄGG OCH VIRUSSKYDD?

JA! JÄTTEBRA! MEN.. Brandväggar hindrar knappast smittor! Och ett virusskydd, vilket ni än har och hur bra det än är, så har ALLA virusskydd en eftersläpning vad det gäller att detektera (identifiera & hantera) smittor!

Om inte virusskydden INTE hade haft denna eftersläpning.. Då borde väl alla smittor redan varit utdöda! ELLER HUR? (Och det är de ju inte!)

KORT SAGT! BRANDVÄGGAR HINDRAR VISS NÄTVERKSTRAFIK, VIRUSSKYDD ÄR MER SOM ETT BRANDLARM KOMBINERAT MED ETT SPRINKLER-SYSTEM!

BRANDLARM, SPRINKLER-SYSTEM OCH VIRUSSKYDD HAR ALLA EN SAK GEMENSAMT..
-
DE LARMAR FÖRST NÄR NÅGOT REDAN HAR UPPSTÅTT! (DVS. REAGERAR I EFTERHAND)
Både virusskydd och sprinklers försöker åtgärda problem som redan uppstått!

Men det är inte alls säkert att de lyckas HINDRA PROBLEMET, och oftast uppstår skador som finns kvar efter att problemet har stoppats..

WINGUIDER HINDRAR SKADOR FRÅN ATT UPPSTÅ!  WINGUIDER VILL STOPPA SMITTOR OCH ANVÄNDARFEL FRÅN ATT SKADA DATORN ELLER DESS DATA!

Virusskyddet kan i dessa fall VARNA om att något höll på att hända, men då smittan inte tillåtits att skada datorn allvarligt, så blir det MYCKET LÄTTARE FÖR VIRUSSKYDDET att rensa bort allt som har med smittan att göra.. Så ni slipper göra det manuellt! Hur bra är inte det??

WINGUIDER HJÄLPER ERT VIRUSSKYDD ATT SKYDDA ER DATOR, ÄVEN NÄR VIRUSSKYDDET AGERAR LITE FÖR SENT!

Och ÄRLIGT TALAT! ÄR DET INTE SÅ NI OCKSÅ VILL HA DET?

DEN BUS-ENKLA GUIDEN!
En kort snabb, ”steg för steg”-anvisning
Passar ALLA, FRÅN rena nybörjare & uppåt!


    ENDAST 249KR. Inkl. Moms!
Betalning sker säkert och snabbt via PAYPAL! Efter betalning dirigeras ni om till en nedladdningssida, så stäng gärna av ev. Popup-blockerare etc.

DEN OPTIMERADE GUIDEN!
En UTÖKAD ”steg för steg”-anvisning
FÖR ER SOM VÄRDESÄTTER INNEHÅLLET I DATORN!
T.ex. Lagrar viktiga filer, Bitcoins, handlar med aktier eller vill skydda er mot svartsjuka EX, Ovänner osv.

399KR.Inkl.Moms!
Betalning sker säkert och snabbt via PAYPAL! Efter betalning dirigeras ni om till en nedladdningssida, så stäng gärna av ev. Popup-blockerare etc.


GLÖM INTE BORT ATT DET ÄR SKILLNAD PÅ ATT ALLTID LOGGA IN SOM ADMINISTRATÖR OCH PÅ ATT ALLTID HA ADMINISTRATÖRS-ÅTKOMST!

Tänk er nu att en tjuv spanat in en hyres-länga som måltavla för sitt nästa inbrott och planerar att stjäla en nyckel för att omärkligt utföra sina inbrott!
Vilken nyckel vill NI, som boende i hyres-längan, att tjuven isåfall lyckas stjäla & använda?

En (huvud)nyckel från fastighetsservice (som öppnar ALLA DÖRRAR i ALLA TRAPPUPPGÅNGAR) eller en nyckel från en vanlig boende i fastigheten (vars nyckel endast öppnar deras lägenhetsdörr i EN specifik trappuppgång samt ett cykelrum och ev. källaren!)?

Precis likadant är det med er dator.. Om ni alltid öppnar datorn med datorns huvudnyckel (Admin-kontot) så kommer alla smittor, angrepp, hackare och ev. ovänner etc. att alltid få åtkomst till HELA DATORSYSTEMET (Allas filer osv)!

Om ni istället öppnar dator med en normal nyckel (vanligt användakonto) så begränsas ALLA smittors förmåga mycket kraftigt. De kan endast ställa till med  mycket begränsad skada. OBS! Virusskydd (och ev. Inbrottslarm) larmar först när något redan har hänt, dvs. Lite för sent! WinGuider HINDRAR däremot angreppen från att överhuvudtaget ske/lyckas!

WinGuider ser till att ni till vardags endast använder er normala nyckel (standard-konto)..  Samtidigt msom ni lätt godkänner programinstallationer osv. Genom att enkelt ange Admin-kontots lösenord i  ev. UAC-rutor!

En lagom kompromiss,  eller hur!

I moderna Windows versioner ingår ALLTID UAC som standard.
UAC (User Account Control) är en säkerhetskomponent i Windows-operativsystem.
UAC är DEN FUNKTION som gör att du kan skydda datorn genom att logga in som standard-användare men samtidigt, utan att behöva växla användare, logga ut eller använda Kör som, även göra saker som om du vore inloggad som administratör. Allt som krävs är att du kan Admin-lösenordet.

UAC ser nämligen AUTOMATISKT till att FRÅGA er om lov att FÅ köra något som administratör, ni godkänner enkelt detta genom att ange Admin-kontots lösenord i UAC-promten.. Svårare än så är det inte…
OBS! Detta kräver dock att ni håller Adminlösenordet HEMLIGT!
NI SKALL HA ADMIN-ÅTKOMST PÅ ER DATOR, INGEN ANNAN! Inte era vänner, inte era barn/partners och absolut inte några hackare eller trojaner etc.

Det är ju ändå er dator! Eller hur? (Ni kanske trodde ni hade det så, men inte om ni loggar in som Administratör!)

SOM NI SER BEHÖVER MAN IDAG INTE LOGGA IN SOM ADMINISTRATÖR FÖR ATT VARA ADMINISTRATÖR PÅ SIN DATOR! Men det kräver att ni har separerat Admin-kontot från användarnas konton.

Tyvärr är det just detta Microsoft vill hindra i kommande uppdateringar av Windows 10, då de tar bort möjligheten att skapa just lokala konton (Administratörs-kontot skall ALLTID vara ett lokalt, dvs. Inte ett internet-kopplat konto)

WinGuider hjälper er att kringå Microsofts dumheter och återställer ordningen igen!

   WINGUIDER = MAXIMAL SÄKERHET OCH ANVÄNDAR-VÄNLIGHET UTAN ATT HINDRA ANVÄNDARNA!