Google Analytics Alternative
SVENSKA PRIVATPERSONERS MEST POPULÄRA HJÄLP ATT INSTALLERA WINDOWS 10 PÅ RÄTT SÄTT!
Datorhjälp, En gång för alla!


WinGuider.se

International Website:

WinGuider är en förkortning av:

WinGuider.se

© 2003 Thomas Ekström, Ks3, 746 35 Bålsta, Sweden. På Internet sedan 2003|

Share on Facebook
International Website!
Guides in all languages!
IT-SÄKERHET, PRESTANDA OCH ANVÄNDAR-VÄNLIGHET ÅT FOLKET

I grunden så är windows, linux, unix och mac väldigt lika rent säkerhetsmässigt sätt.. Men den stora skillnaden är att medan linux och mac ser till att varje dator installeras på rätt sätt (med ett ROOT-konto samt ett eller flera användarkonton) misslyckas Microsoft totalt med att göra samma sak, därmed LURAR Microsoft privatpersoner att alltid använda datorn som Administratörer

Att alltid logga in med ett Administratörs-konto är att lämna ens dator helt vidöppen för alla angrepp.. Lite som en bank där alla anställda går hem kl: 17:00 varje kväll, utan att låsa varken dörrarna eller kassavalvet.. Loggar man däremot in som användare så hindrar detta nästan alla smittors skadeverkan! Enbart att sluta logga in som Administratör hela tiden skyddar er BÄTTRE än ens det bästa säkerhetsprogrammet kan OM ni istället fortsätter att logga in som Administratör hela tiden.

För i Windows så skall man, precis som i linux och mac, ha ett dedicerat Administratörs-konto och medan varje användare har vanliga standard-användarkonton. Det är nämligen DETTA som BYGGER UPP säkerheten i vilket operativsystem som helst..

Detta missar nästan alla privatpersoner då de tror att de, i slutet av setupen, när frågan om användarnamn visas, skall skriva in SITT EGET NAMN.. När Windows egentligen frågar om vilket namn datorns ADMINISTRATÖRS-KONTO skall ha.. (Detta konto blir automatiskt ADMINISTRATÖR) . Att Microsoft misslyckas med att klargöra detta är helt OTROLIGT!) WinGuider rättar dock till detta problem!

Det är anedningen till att de flesta privatpersoner alltid loggar in som administratörer på sina datorer, och då allt de gör, all den kod som körs t.ex. via webbläsaren alltid exekveras med inloggad användares behörigheter, så ”ärver” alla skript, virus, trojaner och gisslanprogram användarens Administratörs-behörigheter.. Därmed tillåts alla dessa att ställa till med alltför stor skada.. Och då detta har drabbat ALLA användare ända sedan Windows skapades, så har detta gett Windows ett rykte om att inte vara lika säkert som linux och mac.. Trots att Windows i dag är MINST lika säker OM Windows bara används korrekt!

OM ni installerar och använder Windows korrekt (som i alla WinGuiders installations-guider) så löses 99% av alla stora säkerhetsproblem, När Windows används på rätt sätt så är Windows minst lika säkert som linux och mac anses vara.. Windows 10 tar dessutom extra hjälp av UAC-funktionen som, när den är rätt inställd (som i alla WinGuider-installationer), gör att en användare slipper logga ut och in igen för att t.ex. Installera ett program osv.. Så det är enkelt att få maximal säkerhet utan att minska användar-vänligheten..

Så om någon talar om för er att det är OK att alltid logga in som Administratör.. Då skall ni lyssna lika lite på den personen som på en person som säger åt er att kasta er utför ett stup..

Och om någon sedan säger att UAC skall inaktiveras.. Då VET ni garanterat att personen ifråga inte kan någonting om datorer Det är just den funktionen som gör att ni ÄR Admins även när ni inte har ni loggat in med adminkontot!

Faktum är att:
1: Kan ni admin-kontos lösenord så ÄR ni Admin på er dator
, trots att ni inte loggat in med admin-kontot.. 2: UAC är en säkerhetsfunktion (precis som ditt antivirusprogram eller din brandvägg) och att stänga av säkerhetsfunktioner är ju inte det smartaste man kan göra direkt!  Det är bara riktiga noviser eller sådana som vill komma åt er dator som rekommenderar liknande dumheter..

”An attacker can typically only execute malicious code in the context of the currently logged in user, and if that user is a standard user without access to critical system functions, and with no ability to run unknown software without explicit administrator permission, most threats would be rendered harmless.”

Visst! UAC kan hindra vissa saker även för admin-kontot, men långt ifrån allt, då du har alldeles för höga rättigheter när du loggar in med adminkontot, ett faktum som flitigt  utnyttjas av cyberkriminella och deras angrepp! NOTERA! ALLA sårbarheter går att utnyttja om du är Admin, men enbart att vara standard användare hindrar mellan 85 till 95% av ALLA sårbarheter från att utnyttjas. Att logga in som standardanvändare skyddar din dator BÄTTRE än ens det bästa antivirus-program kan ifall ni alltid loggar in som Administratör.

WinGuider löser ALLA dessa problem åt er utan att ni ens märker av detta via de UNIKA hjälp-filerna som medföljer alla WinGuiders installations-guider..

Det WinGuiders guider gör är att 1: korrigera felen under installationen, 2: korrigera sekretess-inställningarna som anges under installationen (=eliminerar snokandet), 3: korrigerar hundratals inställningar som anpassar er dator för privat bruk, 4: Trimmar Windows säkerhets-inställningar, 5: Optimerar prestanda, Er prestanda behålls i flera år framöver så ni slipper installera om titt som tätt..6: Justerar UAC-inställningarna för ökad säkerhet utan att störa användaren, 7: Korrekta drivrutiner ökar prestanda och stabilitet, 8: Anpassar nätverkets-konfiguration för hemma-bruk (via modem eller Router), 9: Utför små-trix som att anpassa utforskarens visning, UAC frågar efter Admin-kontots lösenord så att obehöriga ej kan installera program, virus eller snoka på andra användares privata filer, aktiverar filter mot nätfiske, drive-by-downloads, osv.

Ni slipper krångla med nätverks-inställningar, ni slipper installera om er dator på flera år, datorns prestanda håller sig i flera år framöver.. Installationerna gynnar såväl slösurfaren som alla som spelar dator-spel och er däremellan. Vare sig ni har en kraftfull dator eller en riktigt enkel Windows dator..

ALLT
UTAN ATT NI BEHÖVER LADDA NER SKRÄP SOM: OPTIMERARE, BOOSTERS, CLEANERS ETC.

Ni rekommenderas att skaffa ett bättre HELT GRATIS antvirus-program, Ni registrerar er och kan då via samma verktyg installera och hantera 3 olika datorer (bra om ni har flera datorer hemma, eller önskar hjälpa era barn eller äldre släktingar med att skydda datorn!

Kort sagt: WinGuider = IT-SÄKERHET, PRESTANDA och PÅLITLIGHET FÖR VANLIGT FOLK!

SKAFFA INTE MASSA SÄKERHETSPROGRAM, HÄRDA ER DATOR GENOM ATT INSTALLERA DEN RÄTT!

HUR ÄR DET! HAR WINDOWS PROBLEM MED SÄKERHETEN?

2020-01-10

DEN BUSENKLA INSTALLATIONEN:

Här hittar ni Internets BÄSTA, mest populära och utförliga guider, som hjälper er att installera Windows 10 helt själv, utan krav på förkunskaper.. Du kan installera din dator själv, oftast BILLIGARE och BÄTTRE än vad datareparatörer kan.
Ni lär er hantera er dator och dess funktioner.
Allt ni behöver (utöver guiden) är en USB-pinne á minst 8Gb!
Samt en möjlighet att läsa guiden i en mobil, som  utskrift eller i en surfplatta etc. under själva installationen.

Guiden som passar ALLA, vare sig ni installerat Windows tidigare eller aldrig provat på att installera er dator själva!

Som namnet säger är guiden BUSENKEL att följa..
Trots detta ger den er ALL HJÄLP ni behöver.. Guiden gör att ni får en härdad Windows 10 med mycket bättre säkerhet (mindre oro för smittor och angrepp) samtidigt som datorn blir mycket stabilare och mycket mer funktions-säker UTAN att säka prestanda eller användarvänlighet..
                 
ALLT detta för: 149kr!

Guiden är numera en 3i1-guide. Samma UNIKA hjälp-filer följs nu åt av 3 olika guider:
: En guide för ren nyinstallation av er dator via USB-pinne
: En för ÅTERSTÄLLNING av begagnad dator till nyskick
: En för att installera en splitter ny dator RÄTT från början

Guiden hjälper er med ALLT som krävs för installera Windows 10, på vilket sätt ni än väljer..
 

-
Det är de  UNIKA Hjälpfilerna (tillsammans med de pedagogiska guiderna) som gör att ni klarar av allt på egen hand. Allt ni behöver ha är en USB-pinne á minst 8Gb..

VÄLJ ER INSTALLATIONS-GUIDE

DEN OPTIMALA INSTALLATIONEN:

Guiden för er som ställer extra höga krav!

Som namnet säger är guiden verkligen OPTIMAL..
Grunden är densamma som den BUSENKLA guiden, men hjälpfilerna är utökade med fler inställningar, konfigurationer och anpassningar..
Ni som  hanterar värde (pengar, aktier, bitcoin etc.) med datorn gläds åt den högre säkerheten. Lika så ni som kräver högre integritet, högre skydd mot illasinnade och snokande, spionerande personer (typ: era EX, syskon, hackare, mobbare osv.) Era privata uppgifter i datorn förblir PRIVATA även om ni delar datorn med andra i hemmet.

Precis som i den BUSENKLA guiden får ni all hjälp ni behöver.. Er dator att behålla sin prestanda i flera år, den blir ännu mer stabil och motstår angrepp bättre!
Troligtvis behöver ni inte installera om er dator under flera år framöver.. Inte ens om ni besöker suspekta webbplatser, porrsurfar eller ofta klickar på ”länkar”.
Perfekt installation till Gamers och tonåringar etc.                             
ALLT DETTA FÖR: 399kr!