WINGUIDER.SE

     VI ERBJUDER IT-HJÄLP ÅT ICKE-TEKNISKA PRIVATPERSONER
VÅRA GUIDER MED TILLHÖRANDE UNIKA HJÄLP-FILER HJÄLPER DIG ATT ENKELT INSTALLERA OCH HANTERA WINDOWS PÅ RÄTT SÄTT.

Mail: info@WinGuider.se?subject=Webb-Fråga:
INSTALLERA WINDOWS 11 RÄTT, PÅ ENKLASTE SÄTT GUIDE: INSTALLERA WINDOWS 11 PÅ RÄTT SÄTT! WinGuiders TIPS & TRIX Windows-skolan Om WinGuider

MED VÅR UNIKA HJÄLP KAN ÄVEN DU INSTALLERA WINDOWS SÅ SOM RIKTIGA PROFFS GÖR!

SLUTA ATT BETALA DYRT FÖR SÅDANT DU LÄTT KAN GÖRA PÅ EGEN HAND, MED VÅR HJÄLP!

DETTA GÄLLER ÄVEN OM DU ALDRIG HAR INSTALLERAT EN DATOR FÖRR!

SÅ STARTAR DU DIN DATOR OCH: SÅ STÄNGER DU AV DIN DATOR PÅ ETT KORREKT SÄTT. ETT SÄTT SOM VARKEN SKADAR DATORN ELLER DET DU HAR SPARAT I DATORN!

Har man precis blivit med en dator så skadar det inte att titta i datorns manual.. I den så anges det hur man kopplar in datorn till el, hur man kopplar in tangentbord och mus (om dessa behövs)..

I manualen så anges det även VAR du hittar datorns ””-knapp.. JA! Det är nämligen det enda du behöver den till.. Att slå på datorn så att den startar upp..

Stänger av datorn gör man inte med en fysisk knapp på datorn ,utan detta gör man inifrån Windows.. (Mer om det senare…)

När du tittat i datorns manual och hittat datorns PÅ knapp.
(OM du har en stationär dator, då måste du även slå på datorskärmen så att den kan visa datorns bild. I en bärbar dator startas den automatiskt)

Tryck nu på datorns fysiska PÅ-knapp. När du väl gjort detta så visas snart datorns låsskärm, den klickar du på med t.ex. Musens vänstra knapp.
Då visas i
nloggningssidan, Du klickar på ditt namn/användarkonto och skriver in lösenordet samt trycker ENTER på tangentbordet..

Då kan du börja använda datorn precis så som jag förklarar på Windows skolans startsida. Som du hittar genom att klicka HÄR!SÅ STÄNGER MAN AV DATORN!

Det är egentligen ganska enkelt och fördelaktigt att stänga av datorn på rätt sätt!

Längst ned på aktivitetsfältet så finns START-knappen.. (Lite ologiskt så är det faktiskt via START som du stänger av din dator…)

Stäng först alla program som du har öppnat genom att t.ex. klicka på övre högra ”X” i varje öppet program (kallas även för ”fönster”).
Klicka sedan på Startknappen, klicka på ditt namn/kontonamn, välj: LOGGA UT.

Nu ser du hur datorn börjar stänga ned ditt användarkonto, och har du gjort förändringar som t.ex. Bytt bakgrund på skrivbordet så sparas denna ändring under utloggningen.

När datorn visar inloggningsskärmen eller låskärmen så klickar du på den och längst ned så ser du ikonen för att stänga av datorn

Då visas valen: Strömsparläge, Stäng av och Starta om. Klicka på stäng av,             så kommer din dator att stängas av.. Som du ser så använder du ALDRIG din dators fysiska på-knapp för att stänga av.. Datorn sköter avstängningen helt själv..

När ni stänger av er dator på detta sätt, så tillåter ni datorn att först spara ned er sk. profil (ert användarkonto) på ett korrekt sätt, samt att ni tillåter er dator att stängas ned på korrekt sätt så att datorn fungerar lika bra nästa gång du skall använda datorn..

Som du såg så kan även välja att sätta datorn i strömsparläge vilket är bra om du har program som du arbetar i, men måste lämna datorn.

och du kan även välja att
starta om datorn, detta rekommenderas efter att du till exempel har installerat eller tagit bort ett program..

bland anges istället t.ex. Uppdatera och stäng av, och i dessa fall så har datorn laddat ned Windows update-uppdateringar som ännu inte har hunnit installeras.

Som ni ser så använder man endast datorns fysiska PÅ-knapp för att starta upp datorn..
Man stänger
ALDRIG av datorn genom att trycka på datorns fysiska PÅ-knapp.  Detta kan skada de filer som datorn läser & skriver till.

I de
fall som er dator inte svarar fast ni håller ned Ctrl-tangenten och Alt-tangenten samtidigt och trycker till på Delete-tangenten..
Då KAN datorn tvingas att stängas av med datorns strömknapp, just för att det i dessa fall inte finns något annat man kan göra..

Det normala är att man först  stänger alla öppna program, innan man loggar ut, och SEDAN väljer man: Stäng av (eller strömsparläge eller att Starta om)

Det är allt! Svårare än så här var det inte!

(Tro det eller ej! Men t.o.m. Allt detta får ni lär ni er om ni installerar en dator via WinGuider.se´s installationshjälp. )

Allt innehåll på webbplatsen och i guiderna etc. skyddas av upphovsrättslagen

© 2003 WinGuider.se/Thomas Ekström
Webbplatsen är miljövänligt framställd, Inga träd dog under konstruktionen av denna webbplats,
 däremot KAN några elektroner ha blivit lätt omskakade.

HÄR KÖPER DU HJÄLPEN TILL ATT INSTALLERA WINDOWS 11 SNABBT OCH ENKELT!

SÅ LÄTT INSTALLERAR DU WINDOWS PÅ RÄTT SÄTT!
ÄVEN SOM REN NYBÖRJARE! KÖP HJÄLPEN HÄR!

Permanent PRESTANDA

Maximal drift-stabilitet

Extra hög säkerhet

Unika hjälp-filer förenklar

För ALLA, både för nybörjare som erfarna!

Och alla däremellan