WINGUIDER.SE

     VI ERBJUDER IT-HJÄLP ÅT ICKE-TEKNISKA PRIVATPERSONER
VÅRA GUIDER MED TILLHÖRANDE UNIKA HJÄLP-FILER HJÄLPER DIG ATT ENKELT INSTALLERA OCH HANTERA WINDOWS PÅ RÄTT SÄTT.

Mail: info@WinGuider.se?subject=Webb-Fråga:
INSTALLERA WINDOWS 11 RÄTT, PÅ ENKLASTE SÄTT GUIDE: INSTALLERA WINDOWS 11 PÅ RÄTT SÄTT! WinGuiders TIPS & TRIX Windows-skolan Om WinGuider

MED VÅR UNIKA HJÄLP KAN ÄVEN DU INSTALLERA WINDOWS SÅ SOM RIKTIGA PROFFS GÖR!

SLUTA ATT BETALA DYRT FÖR SÅDANT DU LÄTT KAN GÖRA PÅ EGEN HAND, MED VÅR HJÄLP!

DETTA GÄLLER ÄVEN OM DU ALDRIG HAR INSTALLERAT EN DATOR FÖRR!

Praktiska tips och RÅD för både Windows 10 och Windows 11

1: PÅ ALLMÄN BEGÄRAN:

SÅ SKAFFAR DU WINDOWS 10/11 (licens erfordras)

TIPS & RÅD FÖR WINDOWS

Ni behöver en endast tillgång till en dator med internet och en USB-pinne á minst 8Gb!

OBS! ALLT DATA PÅ USB-MINNET KOMMER ATT RADERAS!


Vi börjar från början! Har du en dator med en tom hårddisk, kanske har du stoppat in en nyköpt hårddisk i din gamla dator, eller vill du bara installera Windows 10/11!

Då gör du så här!

Till att börja med behöver du en USB-pinne á minst 8GB. (Se exempel här).

Licenser kan du köpa på Internet (Välj win10 HOME eller PRO), Har din dator redan en giltig licens så kommer denna att användas, ni behöver alltså inte köpa en ny licens!


När ni har USB-minnet, koppla in den i er dator (helst uttag med blå flärp om det finns):

FÖR WINDOWS 11: Klicka på denna länk: Microsoft webbplats för Windows 11

Bläddra ned till: ”Skapa installationsmedia för Windows 11”, välj: Ladda ned NU …


FÖR WINDOWS 10: Klicka på denna länk: Microsoft webbplats för Windows 10

Bläddra ned till:  ”Vill du installera Windows 10 på din dator?”, Välj: Ladda ned verktyget nu


(Vare sig ni tänker installera Windows 10 eller 11 så fortsätter ni sedan HÄR:)

Spara filen till er dators DELADE HÄMTADE FILER-mapp (C:\användare\delat\Delade hämtade filer), Logga nu in med ett ADMINISTRATÖRS-konto på datorn (OBS! Media creation tool fungerar endast när ni är inloggade med ett administratörs-konto).


Starta utforskaren, i adressraden ovan: skriv: %Public% Tryck Enter!, Nu visas alla datorns DELADE MAPPAR, dubbelklicka på: DELADE hämtade filer,

Där hittar ni nu filen: MEDIA CREATION TOOL

Dubbelklicka på den, väljatt acceptera UAC. Läs igenom & Godkänn licensen,
Välj sedan:
Skapa installationsmedia för en annan dator, Välj: Windows XX (samt 64-bitar för Windows 10).

I listan över era USB-Enheter, Markera ER USB-pinne, Välj sedan: Skapa Media, vänta tills allt är klart, välj: Avsluta

Nu har ni en USB-pinne klar för er kommande installation av Windows XX.


OBS! För bästa resultat bör ni köpa en av WinGuiders installations-anvisningar och extrahera de bifogade HJÄLP-FILERNA till er USB-minne enligt anvisning i avsnittet: FÖRBEREDELSE


Sedan ansluter ni er nyskapade USB-pinne till avstängda datorn som skall installeras (oavsett anledning), Ni startar datorn, väljer RÄTT FUNKTIONSTANGENT genom att dutta upprepade gånger på, så att ni kommer in till: bootmenu
där ni väljer att tillfälligt boota (starta upp) datorn från er USB-pinne ..

Har ni köpt en installations-anvisning så finns denna hjälp i PDF-filen tillsammans med anvisningar hur ni går tillväga härefter för att installera Windows på BÄSTA  OCH SÄKRASTE SÄTT!


Då Windows 10 snart kommer att försvinna så har inte WinGuider längre installations-guider för Windows 10.

ATT SKYDDA SIG MED SÄKRA LÖSENORD ÄR LÅNGT MYCKET VIKTIGARE ÄN VAD MÅNGA TROR! ETT ENDA DÅLIGT LÖSENORD KAN FÖRSTÖRA PRECIS ALL SÄKERHET

Lösenord är mycket viktigare än de flesta tror.. Vilket visas i: Listan över Sveriges vanligaste lösenord!


Som alla förstår, Så är ALLA lösenord i länken ovan,alldeles för lätta att gissa sig fram till, Lättgissade lösenord är HUVUD-anledningen till att olika konton/appar blir "Hackade"..  (Egentligen blir de aldrig ”HACKADE”, Hackarna har endast gissat/testat sig till ett fungerande  lösenord)


Ni kan enklast undvika att bli föremål för denna typ av ”hacking”, genom att använda den populära WINGUIDER-METODEN för att skapa säkrare, korrekta lösenord som samtidigt är lätta att komma ihåg och lätt att skriva in..


WinGuider-metoden är att ni hittar på en mening med minst 8 ord, och sedan skriver ni in 1:a tecknet i varje ord som lösenordet..

Lösenords-Meningen: "Min katt Misse har svart och vit päls" bildar då det mycket säkrare lösenordet: MkMhsovp eller MkMhs&vp (beroende på HUR ni väljer att skriva in det!). Detta är långt mycket säkrare lösenord än att använda sin partners, barns, husdjurets, etc. namn, födelsedatum, etc. Som alltför många människor använder som lösenord. OBSERVERA! Att även om ni använder PIN-kod eller ansikts-avläsning till er dator, så ligger ert lösenord i bakgrunden, Använder ni ett Microsoft-konto  för att logga in på datorn, så kan vem som helst som gissat till sig ert lösenord, logga in på detta konto via en webbläsare, var ifrån som helst i världen. Så visst är det viktigt att använda ett lösenord som INTE är lätt att ”hacka”!


Använder ni dessutom SAMMA E-post-konto eller SAMMA  lösenord till era sociala medier och till andra internet baserade tjänster, Då löper ni EXTRA STOR RISK ATT FÖRLORA KONTROLLEN ÖVER DET DATA SOM FINNS I DESSA!

Använd därför alltid WinGuider-metoden för att skapa nya säkrare lösenord till var och en av era konton! (Tips! Har ni verifierat ert konto i er dator, då kan ni SE alla lösenord ni använt till webbplatser etc. I AUTENTISERINGSHANTERAREN (och JA! Även dessa skyddas utav ert lösenord!) Samt i EDGE ”tre prickar i övre högra hörnet” samt profiler och Lösenord.

WinGuider-Metoden är så enkel att använda att ni enkelt kan lära ut den till både barn och äldre.. Och alla däremellan. Använder ni den så kommer detta att kraftigt minska risken att era konton blir ”hackade” eller kapade!

3: ANVÄND WINGUIDER-METODEN FÖR ATT ENKELT SKAPA SÄKRARE LÖSENORD SOM ÄR LÄTTA ATT KOMMA I HÅG & LÄTTA ATT SKRIVA IN

4: SÅ ENKELT SKYDDAR NI ERA ONLINE-KONTON FRÅN ATT BLI KAPADE HACKADE)!

Detta sker genom att ni anger ert gmail/apple-konto som säkerhet för ert Microsoft-kontos lösenordsbyten! Och tvärtom!


Om någon lyckas logga in på ert konto så kommer alla försök att: byta lösenordet (använda ”glömt lösenord”) eller att ändra e-postkonton etc. så kommer frågan om dessa aktiviteter skall tillåtas eller ej alltid att skickas till ert andra e-postkonto.

Och då obehöriga personer troligtvis inte har åtkomst till BÅDA dessa epost-konton, så kommer ”hacker-angreppet” att misslyckas. Ni får däremot alltid en notis om att någon annan försöker att byta ut ert lösenord, varvid ni själva kan agera.

Börja med att starta EDGE och surfa till: https://account.microsoft.com/ och logga in genom att skriva in ert lösenord

Bläddra ned till: SÄKERHET, Välj: Instrumentpanel för säkerhet, ange ert lösenord/pin-kod etc.

Välj: Avancerade säkerhetsalternativ, välj: Skicka en kod via epost, Ange epostadressen för er gmail/apple-konto,


Om ni så önskar kan ni ange: SMSa en kod och er mobils telefonnummer, Nu har ni skyddat lösenordet till ert MS-konto!

Upprepa nu samma procedur hos gmail/apple för att där ange ert Microsoft-epostkonto som säkerhet.


- När ni är klara så används dessa konton som säkerhet för varandra. Klickar ni t.ex. på funktionen ”glömt lösenord” så kan ni själva godkänna lösenordsbytet via epost-meddelandet som skickats till ert andra e-postkonto.

- Stäng nu Edge via dess övre högra ”X”.

MED DENNA METOD, SOM FINNS INBYGGD I WINDOWS, KAN NI PÅ ENKLASTE SÄTT DELA FILER MED:

1: ANDRA ANVÄNDARE AV SAMMA DATOR ELLER 2: ANDRA DATORER I ERT HEMMANÄTVERK

DEN I WINDOWS INBYGGDA FUNKTIONEN: DELADE MAPPAR ÄR EN OFTA GLÖMD FUNKTION


Denna artikel kommer att försöka ge er en bild av vad de kan användas för och visa hur lätt det är att använda dessa mappar..


Windows inbyggda "Delade mappar" (public folders på eng.) kan enkelt användas för att dela filer med andra användare på samma dator, eller med andra datorer i samma lokala nätverk. Då dessa mappar är SEPARERADE från era egna användar-mappar så förblir era privata filer privata!


SÅ VAR HITTAR JAG DÅ DESSA MAPPAR?

Om ni startar Utforskaren i Windows, och bläddrar till "C:\Användare\Delat" så kommer ni att se alla dessa mappar.

(Alla datorns användare kan komma åt ALLA dessa mappar genom att bläddra sig fram till mapparna.

Men även användare på andra datorer kan ansluta till dessa mappar.. (ni slipper maila, springa med USB-minnen etc. för att dela filer)


Mapparna innehåller inledningsvis inga filer, så användarna måste kopiera önskade filer till respektive Mapp.


Och JA! Om det behövs kan ni skapa nya mappar i de mappar som redan finns..


Okej! MAPPARNA FINNS I MIN DATOR, MEN HUR SER JAG TILL ATT ANDRA DATORER KOMMER ÅT DESSA?

Åtkomst till dessa mappar över nätverket är normalt inaktiverad, så varje dator, som skall DELA mappar måste aktivera åtkomsten till dessa manuellt..

Så här går det till:

1: Öppna kontrollpanelen, välj: Nätverk och internet, Välj: Nätverks och delningscenter, samt: Ändra avancerade delningsinställningar,

2: Under "Privat (aktuell profil)", markera: "Aktivera nätverksidentifiering" samt ”Aktivera automatisk konfiguration av..”, Samt kontrollera att "Aktivera fil- och skrivardelning" är markerad,

3: Klicka sedan på "Pil NED-ikonen" vid: ALLA NÄTVERK. Markera: Aktivera delning så att alla med nätverksåtkomst kan läsa..., Kontrollera så "skydda fildelningsanslutningar.. Med 128bit kryptering.." är aktiverad.. (För ett starkare skydd),

4: Under "Lösenordsskyddad delning" BÖR ni välja: "inaktivera lösenordsskyddad delning", varje användare som har en dator inkopplad i ert lokala nätverk får därmed tillgång till era delade mappar..


Då alla som kommer åt ert hemma-nätverk även kommer åt era delade mappar så bör ni ge era gäster ett GÄSTNÄTVERK att använda.

Ni aktiverar ett gästnätverk (och ger det ett separat lösenord) i er Router (se dess manual för instruktion)


Observera! Det är mycket viktigt att ni kontrollerar 2 saker i er routers inställningar:

-Kontrollera att A(ccess)P(oint)-isolation INTE är aktiverad (om det är aktiverad så kan ingen dator ”se” någon annan dator eller ens en delad skrivare) Vänligen se i er routers manual för mer hjälp ...


-Aktivera GÄSTNÄTVERK, så alla era besökare kan få tillgång till internet men utan att komma åt era privata delade filer.. (Ett gästnätverk körs i sin egen "kanal" helt vid sidan om ert privata hem-nätverk.. Gästerna kan då inte komma åt era delade mappar)


När ni gjort detta så behöver ni inte springa runt med USB-minnen, skicka filer via e-post eller dela valfria OneDrive-mappar..

Ni kan hitta och hämta dem snabbare och SÄKRARE direkt från den utdelande datorns DELADE mappar!  

5: SÅ ENKELT DELAR NI FILER I ERT HEMNÄTVERK!

HUR ANVÄNDS DEN! HUR STOR SKALL DEN EGENTLIGEN VARA? OCH SKALL DEN NÅGONSIN INAKTIVERAS!

Som en erfaren, väl utbildad WINDOWS-TEKNIKER, blir man regelbundet bestört över alla usla tweaking/optimering råd som finns i överflöd på internet, och de råd somt.ex. att inaktivera Windows växlings-filen eller att sätta växlingsfilens storlek från 1,5 till 3 gånger mängden RAM-Minne är de vanligaste direkt felaktiga "optimeringar" som oerfarna personer flitigt sprider.


Låt oss undersöka några av de vanligaste myterna kring växlings-filen (även kallad Pagefile) och avslöja dem en gång för alla.
(Swapfile
är samma sak fast för Windows UWP APPAR, Förr hette växlingsfilen SWAPfile, men har nu ändrats till PAGEfile)


Hur används Windows växlingsfil, egentligen?

Enkelt uttryckt, ALLA operativsystem (inklusive Windows) använder en växlingsfil för att kunna frigöra upptaget RAM-minne genom att föra över saker i minnet som inte längre används AKTIVT till en TILLFÄLLIG LAGRINGSPLATS, Och då datat inte används så spelar det ingen roll att lagringsplatsen (hårddisken) är lite mer långsam jämfört med RAM-minnet.. Datat till växlingsfilen flyttas dessutom i SMÅ portioner typ 4Kb i taget, så det mesta hamnar ändå bara i hårddiskens CACHE-minne varifrån det senare skrivs till hårddisken i sig.


Enkelt förklarat: Om du arbetar med 6 olika word-dokument och du använder kanske en eller två av dessa flitigt.. Då ligger de övriga 4 word-processerna inaktiva (eftersom du inte använder (skriver eller läser) dessa dokument). Så utav dessa 6 öppna dokument så LÅSER 4 av dessa (inaktiva) dokument och deras tillhörande word-processer) endast upp en massa RAM till absolut ingen nytta..

DET ÄR HÄR SOM WINDOWS MINNESHANTERARE KLIVER IN I BILDEN.. Dess uppgift är att hålla reda på allt minne (fysiskt minne (=RAM) som virtuellt (RAM, växlingsfil & temp-filer tillsammans) och ser till att ALLT detta minne används så effektivt som möjligt..

- Och i situationen ovan, med många inaktiva word-processer & dokument öppna, då väljer minneshanteraren att flytta det för tillfället inaktiva datat (enligt särskilda regler) BORT från RAM-minnet till växlingsfilen.. (Som, initialt, oftast hamnar i disken cache-minne)

VÄXLINGFILEN GÖR ATT DATORN KAN FRIGÖRA RAM-MINNE FÖR ANDRA SAKER!

(Som om du till exempel bestämmer dig för att starta ett nytt program) Därmed bidrar Växlingsfilen till att ÖKA datorns prestanda!


Om nu växlingsfilen istället hade varit inaktiverad, då skulle datorn snart få slut på fysiskt (RAM) minne (tack vare att mängder av inaktivt data fortfarande ligger kvar i RAM-minnet, det går ju inte att flytta bort det inaktiva datat då det inte finns någonstans att flytta det) då hade en hel massa olika problem uppstått (Bl.a. Hade felmeddelanden om att det ”inte finns tillräckligt med minne” visats, program hade börjat krascha osv.) (Fast i praktiken så hade Windows försökt rädda sig själv genom att skapa en växlingsfil, vilket dock tar upp en hel massa processorkraft, och därmed hade datorns prestanda sänkts ÄNNU MER!, Inställningen ”ingen växlingsfil” innebär egentligen endast att WINDOWS inte skall SKAPA en växlingsfil när Windows startas upp! Windows KAN dock skapa en när Windows är igång!)


Så att INAKTIVT data tillfälligt KAN flyttas till växlingsfilen, påverkar INTE ALLS PRESTANDA NEGATIVT, snarare tvärtom.. Så JA! Växlingsfilen måste vara aktiverad och användas, och den måste ha en adekvat storlek..


De för WinGuider UNIKA hjälp-filerna som ingår i ALLA VÅRA GUIDER ser AUTOMATISKT till att varje installerad dator får en fast växlingsfil á 5Gb. (Både initial & maximal storlek = 5120Mb) Detta är oftast mer än tillräckligt för privat bruk! Men går att utöka om så behövs!


Och NEJ! Windows fyller INTE upp växlingsfilen, bara för att den finns.

Det enda denna inställning gör är att säkerställa att det alltid finns ledig plats i växlingsfilen när data väl behöver skrivas till den.

Och Visst! Denna inställning minskar hårddiskens lediga utrymme med 5Gb. Men det är mycket sällan är ett problem..


NOTERA! Växlingsfilens standard-inställning, med en mycket liten initial växlingsfil som Windows senare KAN utöka i storlek när behovet väl uppstår, har flera nackdelar.
Den största nackdelen är att det krävs mycket processorkraft för att utöka storleken på en befintlig växlingsfil, vilket vanligtvis är olyckligt eftersom datorn oftast är som mest belastad, just i de ögonblick då mer växlingsfil behövs..
(Lite av ett moment22)


-Att istället ha en FAST VÄXLINGSFIL (där intitial storlek och maximal storlek är den samma) ger däremot endast fördelar. Datorn har alltid tillräckligt med ledig plats i växlingsfilen, när det väl behövs, utan att behöva ödsla någon processorkraft alls, då det lediga utrymmet i växlingsfilen redan finns där… Jfr. Detta mot kostnaden att få några få Gb mindre till program, etc.. I de flesta fall är detta en ren prestanda-vinst för varje dator..


NU SKALL VI TITTA PÅ ETT PAR VANLIGA MYTER OM VÄXLINGSFILEN:

1: "DATORN HAR SÅ MYCKET RAM-MINNE ATT DU KAN INAKTIVERA VÄXLINGSFILEN"

Redan här påvisas en total brist på kunskap om hur datorer fungerar.. (Dettta brukar ofta framföras av samma personer som hävdar att det är OK att alltid logga in som Administratör på sin dator och/eller påstår att antivirus inte behövs utan att man klarar sig med ”sunt förnuft” etc.)

Faktum är att oavsett hur mycket minne en dator har, är alla datorsystem uppbyggda till att använda en växlingsfil av prestanda-skäl. DETTA GÄLLER ALLA OPERATIVSYSTEM, även Windows.


Påstående 1 verkar härröra från en inbillning att växlingsfilen skulle vara något negativt, något som belastar datorn.. Baserat på förklaringen ovan bör du nu förstå att det är endast (för närvarande) INAKTIVT-data som tillfälligt överförs till växlingsfilen.
Växlningsfilen bidrar faktiskt till att frigöra RAM-minne åt de processer som faktiskt behöver
(mer) ram-minne! Hur kan detta vara negativt?


Det stora problemet med att inaktivera växlingsfilen är att när ALLT ditt tillgängliga RAM-minne fyllts, då kommer dina program att börja krascha, då det inte finns något virtuellt minne för Windows att allokera - och värsta fall kraschar hela Windows systemet,eller så blir det instabilt.

Och om det är ett program som kraschar, så går det ner hårt - det finns då ingen tid till att spara ditt arbete eller göra något annat , tänk Word-dokumentet ovan. Detta orsakar förlust av allt det data som ni ännu inte har sparat.. Det är bara dåligt!


MYT NR:1 ÄR ALLTSÅ DIREKT FALSKT, OCH SKADAR ENDAST DATORNS PRESTANDA!


MYT NR 2: ”VÄXLINGSFILEN SKA VARA MINST 1,5 GÅNGER FYSISKT RAM-MINNE

Detta påstående var sant i tidiga PC-stenåldern, när drivrutiner ofta krånglade, vilket kraschade servrar och datorer. Så för att kunna lösa problemet som orsakade kraschen (och undvika att samma allvarliga fel uppstod igen) SÅ VAR MAN TVUNGEN ATT HA EN FULL MINNES DUMP (Dvs. HELA RAM-minnet + lite till, detta ”lilla extra” såg till att datorsystemet kunde fungera hjälpsamt under kraschens DUMP-process).


Därför ansågs det vid den tidpunkten (tidiga PC-stenåldern) att växlingsfilen ska vara minst 1,5 gånger RAM-minnet.

Men idag, då en fullständig minnesdump sällan är ett krav, och absolut inte alls i privatägda datorer, så det finns inte längre någon som helst ANLEDNING till detta "minimikrav".. Denna regel har för länge sedan förlorat sin funktion. Det är dessutom ologiskt att en dator med mycket RAM-minne skulle kräva en större växlingsfil.


Idag, är ALLA KORREKTA drivrutiner certifierade för Windows och orsakar mycket sällan liknande problem. Därför behöver ingen ha en fullständig minnesdump längre, varpå storleken på växlingsfilen egentligen inte längre har någon koppling till mängden RAM! Observera! WinGuiders unika hjälpfiler ändrar automatiskt intällningen för minnesdumpen från full minnesdump till en minimal minnesdump á 256Kb som inte äter upp ditt hårddiskytrymme. Detta tillsammans med den fasta växlingsfilen á 5Gb duger alldeles utmärkt i 98 % av fallen.


MYT NR:2 ÄR DÄRFÖR INTE LÄNGRE RELEVANT! = ETT RENT MISSFÖRSTÅND!


Myt nr 3: ”VÄXLINGSFILEN BÖR PLACERAS PÅ EN ANNAN HÅRDDISK"

Denna myt bygger på att, Om du har en extra FYSISK hårddisk i datorn, så minskar du belastningen på den hårddisk som Windows finns installerad på. Och tidigare, i PC-STENÅLDERN, när IDE-hårddiskar användes så var de långsamma med låg läs- och skriv-hastighet, DÅ fanns det en viss sanning i detta, Att om man flyttade den största växlingsfilen till en annan, mindre använd, hårddisk DÅ kunde man minska belastningen på Windows-disken något, men OBSERVERA! Även då var man alltid tvungen att ha MINST en liten växlingsfil på några hundra Mb kvar på C: eftersom bl.a. Windows logg-hantering osv. Faktiskt KRÄVER detta.


I verkligheten så SKRIVS det faktiskt inte så mycket till växlingsfilen alls, MEN.. Och än idag måste du fortfarande ha en liten växlingsfil på c:


Och idag så har alla så snabba hårddiskar, som dessutom har en mycket stort CACHE-minne att det inte spelar någon roll prestanda-mässigt längre.. Mycket tack vare att det data som skrivs till växlingsfilen ofta skrivs i så små portioner att allt detta vanligtvis hanteras av hårddiskarnas cache-minne, så idag är det mindre meningsfullt att flytta huvud-delen av växlingsfilen till hårddisken nr:2.av prestandaskäl.


MYT NR:3 ÄR IDAG ENDAST DELVIS SANT! Om man har en liten ”C:\” så KAN man flytta en del av växlingsfilen till ”D:\”!


SÅ SVARET PÅ FRÅGAN: NÄR KAN VÄXLINGSFILEN INAKTIVERAS = ALDRIG NÅGONSIN!

I en vanlig installation av Windows, kan du istället byta till en FAST växlingsfil (=ange samma initiala värde som det maximala värdet) medan i en dator installerad med en WinGuiders 3i1-installation, så behöver du förmodligen ALDRIG ändra inågra nställningar för växlingsfilen. (Men du kan, om du vill!)


Och om er dator har prestandaproblem, Börja då med att öka mängden RAM, för att sedan installera OM datorn korrekt (t.ex. Via WinGuiders guider), Kontrollera även om någon programvara behöver uppgraderas på grund av minnes-läckage, etc.


Om er dator har en liten mängd RAM, Som t.ex. 4Gb etc., då är det bäst för att sluta använda minnesintensiva webbläsare (som Chrome och firefox), och istället använda den inbyggda EDGE. Och se till att ha färre flikar och färre program igång samtidigt.


Det var väl det mesta om Windows växlingsfil!


SOM NI SER HAR DET SPRIDITS FLER FELAKTIGA  MYTER ( OSANNINGAR) OM WINDOWS VÄXLINGSFIL ÄN DET HAR SPRIDITS SANNINGAR OM DEN!


Då WinGuider löpande har utbildats i WINDOWS, Windows teknik och Windows säkerhet sedan 1996, så har WinGuider den djupa kompetens som krävs för att inte luras av dessa falska myter..


OCH NEJ! Er dators prestanda blir INTE bättre av att installera olika: optimizers, tuneup, cleaners, osv. Dessa ger er endast samma effekt som socker-piller.. Ni TROR att er dator skall bli snabbare, men ni lurar endast er själva..

Och ofta är den typen av program ORSAKEN till era oförklarliga blåskärmar, felmeddelanden och hängningar etc..


Microsoft har arbetat hårt på att optimera minneshanteringen, filsystemet, prestandan, säkerheten osv. Så alla fördelar som dessa programvaror lovar, har Microsoft redan byggt in i Windows.. Hade liknande programvaror fungerat så hade de varit en del av Windows, och det är dom ju inte!


Det enda program ni behöver för att få mer ledig plats på hårddisken är redan inbyggd i Windows.. Nämligen DISKRENSNING!
Väljer ni att ”rensa system-filer” så tar den bort sparade installationspaket från Windows update (ifall ni vill avinstallera en uppdatering), samt den så ofta efterfrågade: Windows OLD-mappen..
Det enklaste sättet att bli av med Windows.old mappen är via DiskRensning!SANNINGEN OM WINDOWS VÄXLINGSFIL!

Här ger  WinGuider mängder med tips om Windows, dess hantering, dess funktioner och samtidigt passar vi på att avslöja diverse felaktiga MYTER om Windows.


Tipsen handlar t.ex. Om hur man lätt skapar SÄKRARE lösenord som samtidigt är lätta att komma ihåg (vilket är viktigt) samt lätta att skriva in (minst lika viktigt), (En metod som ni BÖR lära ut till era barn så de slipper ”bli hackade” tack vare alltför enkla lösenord).


Givetvis ingår tips om hur ni skyddar er dator bättre, hur ni enkelt delar filer med varandra i ert hemnätverk, SÅ LADDAR DU SJÄLV NED WINDOWS 10/11 TILL DIN USB-PINNE inför en ny-installation, m.m.


OBS! Sidan uppdateras löpande så titta in lite då och då för fler, nya tips & trix!

Allt innehåll på webbplatsen och i guiderna etc. skyddas av upphovsrättslagen

© 2003 WinGuider.se/Thomas Ekström
Webbplatsen är miljövänligt framställd, Inga träd dog under konstruktionen av denna webbplats,
 däremot KAN några elektroner ha blivit lätt omskakade.

HÄR KÖPER DU HJÄLPEN TILL ATT INSTALLERA WINDOWS 11 SNABBT OCH ENKELT!

SÅ LÄTT INSTALLERAR DU WINDOWS PÅ RÄTT SÄTT!
ÄVEN SOM REN NYBÖRJARE! KÖP HJÄLPEN HÄR!

Permanent PRESTANDA

Maximal drift-stabilitet

Extra hög säkerhet

Unika hjälp-filer förenklar

För ALLA, både för nybörjare som erfarna!

Och alla däremellan