Google Analytics Alternative

E-Post

Frågor & Support

WinGuider.se © 2003 Thomas Ekström, Ks3, 74635 Bålsta Sweden. Om WinGuider.se |

All rights reserved. Allt innehåll och alla guider skyddas av upphovsrättslagen!. Säkra betalningar via PAYPAL som även hanterar MOMS och skatt!

I grunden så är windows, linux, unix och mac väldigt lika rent säkerhetsmässigt sätt.. Men medan linux och mac ser till att varje dator installeras på rätt sätt (med ett ROOT-konto samt ett eller flera användarkonton) så har Microsoft totalt misslyckats med skapa korrekt uppbyggnad av datorns konton under installationen.
Visst! Varje Windowsdator kommer med ett inbyggt Administrator-konto, men då det inte passar säkerhetsmodellen i Windows så är detta konto INAKTVERAT och dolt (och skall så vara)

I både linux och mac så skapas automatiskt ett dedikerat, separat Admin-konto som installatören får välja ett lösenord till, detta admin-konto används för att installera de program som behövs samt uppdateringar osv. När installatören är klar får installatören i linux och mac skapa ett separat användarkonto (som inte har administratörs-behörigheter) åt den som skall använda datorn. Så borde det ha fungerat även i Windows, men Microsoft misslyckas med detta.


Inget av detta finns inlagt som en självklar del av Windows installationsprocess, Microsoft informerar inte ens om att man bör ha ett separat, dedikerat administratörskonto och själv använda standard konton.. Detta är grundorsaken till att Windows har ett dåligt säkerhets rykte, då Windows användare oftast envisas med att logga in som administratörer, så har Windows ända sedan begynnelsen haft mängder med virusangrepp, attacker och utnyttjanden av sårbarheter.. Allt detta enbart för att Microsoft VÄGRAR skapa en korrekt installations-process som bygger upp både Windows och dess konton på ett lika smart sätt som både linux, unix och mac har gjort i många år..


ATT ALLTID LOGGA IN SOM ADMINISTRATÖR ÄR SOM ATT ALLTID LÄMNA ALLA DÖRRAR OCH FÖNSTER VIDÖPPNA.. Även när du går hemifrån..
Och allvarligt talat.. Om du alltid lämnade alla dörar och fönster vidöppna när du gick hemifrån, så hade hade du knappast blivit förvånad om du fått inbrott medan du var borta..


Men ändå är det precis så huvudelen av alla privatpersoner gör med sin Windows-dator. De loggar alltid in med ett Adminkonto (det ni skrev ert namn till i slutet av Windows installationen) och därmed kortsluter ni huvuddelen av alla inbyggda säkerhetsfunktioner som finns inbyggda i Windows.
Ni lämnar er dator VIDÖPPEN FÖR ALLA ANGREPP..
Den BUSENKLA WINDOWS 10 INSTALLATIONEN SER AUTOMATISKT TILL ATT LÅSA OM ER. Ni slipper lida av Windows vanliga problem under flera år framöver.. (Och detta för ynka 149kr..)


Ända sedan början av 2000-talet har flertalet årliga undersökningar visat att minst 81% av alla sårbarheter i Windows elimineras ifall användarna slutar logga in som administratörer hela tiden.

De allra flesta sårbarheter i Microsoft office samt i dåvarande webbläsaren Internet Explorer begränsas kraftigt om användaren inte var inloggad som administratör.. Detta har bekräftats om och om igen, år efter år..  

Trots att dessa undersökningar bevisar att den enskilt största faktorn till att Windows drabbas av virus, är att folk väljer att alltid logga in som administratörer!  Trots detta har Microsoft misslyckats att skapa en installationsprocess som arbetar bort problemen.. Kan linux, Mac och Unix detta, varför kan då inte Microsoft lyckas med detta????


Därför har den BUSENKLA INSTALLATIONSGUIDEN använt proffessionella metoder (hjälp-filerna) för att göra motsvarande AUTOMATISKT åt dig när du installerar Windows 10 via denna guide.


De antivirus-program som finns (och som del flesta inte vill betala för) har alltid en viss eftersläpning, så deras skyddande effekt kommer oftast först efter att smittorna redan har hunnit spridas.. Om denna eftersläpning inte funnits hos virusskydden, så bör väl de flesta smittorna ha dött ut ganska snabbt.. Detta påvisar att det inte enbart räcker med att ha antivirus-program OM man fortsätter logga in som Admin hela tiden.. Virusskyddens eftersläpning kombinerat med folks ovana att alltid logga in som admins ÄR orsaken till att så många smittor fortfarande sprids runt om i världen..


I dag är den viktigaste utmaningen som samhället har inom IT.. just att INFORMERA/UTBILDA allmänheten (såväl privatpersoner som företagare) om att det endast krävs ett par extra steg under installationen av Windows för att kraftigt begränsa den skada som virus, trojaner och andra smittor kan orsaka.

Denna utmaning har WinGuider sedan 2003, försökt att förekomma genom att erbjuda GUIDER OM HUR WINDOWS INSTALLERAS PÅ ETT KORREKT SÄTT.


Både datoranvändaren och samhället (samt internet) tjänar på att enkelt bidra till att kraftigt minska spridningen av skadlig kod.

Att redan från installationen av datorn separera Adminkontot från användarens vanliga konto bidrar även till en kraftig minskning av antalet datorproblem. På företag där användarna gick från att vara administratörer på sina datorer till att vara vanliga användare så minskade antalet supportärenden till en dryg tredjedel.. Och likadan minskning lär även de privatpersoner som gör samma skifte uppleva..


Att installera och använda Windows på ett korrekt sätt minskar som sagt, inte enbart hur sårbara era datorer är för smittor som virus, trojaner, spionprogram och övriga angrepp, utan minskar även kraftigt den mängd datorproblem som uppstår… Ni slipper slösa bort er fritid på att lösa olika dator-problem eller rensa ut besvärliga virus, Ni slipper även att installera om er dator på flera år framöver..


Gör inte enbart dessa fördelar att det blir värt att installera om er dator från grunden?
Ni datoranvändare kan sedan använda er dator, internet samt dess tjänster precis så som ni vill, fast mycket, mycket  säkrare...

Den BUSENKLA installationsguiden för Windows 10 är skapad för att du lätt och snabbt skall göra din dator så snabb, stabil och extra säker att den bara fungerar och fungerar utan att du störs av virus, trojaner, felmeddelanden eller blåskärmar och plötsliga omstarter..


Proffsens installationshjälpmedel ser till att allt lite krångligare sker helt automatiskt så att det inte krävs tekniska förkunskaper, mer än att du bör kunna: starta och stänga av en dator, du kan skriva på tangentbordet och kan använda en datormus eller pekplatta..


Den BUSENKLA installationsguiden för Windows 10 ser till att din Windows-dator installeras på exakt rätt sätt, vilket eliminerar huvuddelen av alla vanliga datorproblem, du slipper krångla med nätverk, med skrivare eller liknande då allt redan är korrekt intrimmat..


Den BUSENKLA installationsguiden för Windows 10 fungerar likt Linux och Mac där allt väsentligt redan har konfigurerats på ett sätt som passar 9 av 10 datoranvändare.  Fokus i installationen är att skapa en säker dator som inte hindrar användaren utan ökar användbarheten genom att minska antalet problem.


Den BUSENKLA installationsguiden för Windows 10 försöker skapa en installation som automatiskt arbetat bort dessa problem (som ÄR de största problemen som Windows har).. DEN BUSENKLA INSTALLATIONSGUIDEN FÖR WINDOWS 10 GÖR DET MICROSOFT MISSLYCKATS MED...

Nämligen att automatiskt se till att alla datorer får ett separat, dedikerat ADMIN-konto, som endast används när Administrativa behörigheter verkligen behövs.. Och ser AUTOMATISKT till att datoranvändaren, precis som i Linux och Mac, loggar in med ett standard användarkonto..

När användaren försöker göra något som kräver administratörs-behörigheter så kommer datorn, precis som i Linux och Mac, att AUTOMATISKT visa den numera så välkända och ack så missförstådda UAC-Prompten (UAC = User Account Control, motsvarar SUDO i linux och Mac) som ber användaren att godkänna att ”Vad det nu är” TILLÅTS att exekveras med Administratörens behörigheter genom att användaren får skriva in Administratörslösenordet, varvid det exekveras med Administratörskontot.
Kan inte rätt lösenord anges, så hindras förändringen från att ske..

Som ni förstår så hindrar detta även obehöriga (virus och smittor, obehöriga användare etc.) från att installera oönskade programvaror samt virus och smittor.
Enbart detta förfarande, som denna optimerade installations-guiden automatiskt ger er, kommer att skydda er dator bättre än allehanda ”antivirus” kan i de fall ni använt Windows "som vanligt.."..
Lägg då till att ett BRA antivirus-program rekommenderas, vilket ger ett extra skydd mot skadligheter.


Ni kan sedan använda er dator mer fritt, till precis det ni vill, utan att installera konstiga extra program, utan att granska alla filer ni laddar ner i microskop, utan att behöva oroa er i onödan..

Den enda gång ni märker av någon skillnad är när ni t.ex. vill installera ett program då ni får skriva in Admin-kontots lösenord för att godkänna att installationen skall utföras..

HAR WINDOWS PROBLEM MED SÄKERHETEN? ELLER?